Såå.. Vart ska du äta då?


Lägenheten i Igelboda

Vi har varit produktiva och åkt till lägenheten och rensat idag. Fortfarande massor med prylar kvar, det mesta släng. När vi rensat ut alla prylar ska vi tapetsera om i hallen och stora sovrummet, måla om vardagsrummet, köket och köksluckorna (+ byta ut knopparna). Mycket jobb, uff!
Utsikten från balkongen ovan till höger. That's right, balkong! =)

5 år <3

Åh, vilken underbar 5-årspresent jag fick av Nicklas! Nycklarna till vår nya lägenhet, med hjärtan på! =')
Han fick ännu en White Stripes-skiva av mig (kändes väldigt trist i jämförelse..).
På kryssningen åt vi gott, spelade massor med kort och hade patience-dueller, lyssnade på karaoke (tyvärr blev det inget sjungande den här gången heller), såg på Slumdog Millionaire i hytten, brottades med pensionärer, kollade ut över skärgården, pratade franska och hade det mysigt.

Nicklas födelsedag

Utom cykelhandskarna och filmen Ratatouille fick Nicklas även ett gaming headset, en t-shirt med Jean-Claude Van Damme och en White Stripes-LP (som han önskat sig i evighet)
På eftermiddagen var det till att laga mat för hela slanten. Klockan 18 skulle gästerna komma (men alla var superduktiga och dök upp tidigast kvart över, så jag fick göra klart det absolut sista) ;)
Buffé för elva personer: Marinerade kycklingspett, gravad lax, rostbiff, räksnittar, minipizzor, potatissallad, vanlig sallad, baguette, smör, ost, vindruvor, kiwi och honungsmelon.
Maten räckte väl och blev över. (Blev en mycket god lunch på vår 5-årsdag)
Erikas foto
Efter maten spelade vi mitt hemgjorda spel med massor med olika kategorier som "Charader", "Alias", "Skissa och Gissa" + två nya jag jobbat med hela veckan; "Vilket Varumärke" (över 200 lappar med kända slogans som "I'm Lovin It", så ska man gissa vilket företag den hör till) och "Översatt Låttext" (jag har översatt kända låttexter och det andra laget ska gissa vilken låt det är). Vinnarlaget ("Det bästa laget", bestånde av Fabian, Anders C, Jenny, Erika och Nicklas) fick varsin liten presentpåse med diverse små godisar och en tialott.
Efter det var det dags för tååårta!
Vi spelade Buzz och sjöng massa Lips + Singstar. Vissa spelade dock hellre arkad ;)
En omgång Beer Pong hanns det med också. Nicklas var mycket nöjd med dagen. =)

Sagt och hört #6


5 år tillsammans!

Idag firar jag och Nicklas att vi har varit ihop i 5 år!
Vi har hittills ätit en väldigt lyxig lunch med rester från igår (snittar med skagenröra, gravad lax, hemlagad potatissallad, rostbiff m.m.) och givit varandra present. Vi ser på den söta "Overboard" och myser. Ikväll åker vi på kryssning med Cinderella och ska äta gott och ha det trevligt.

Nicklas 24 år idag!

Idag fyller Nicklas år! Vi har städat och pysslat och handlat de senaste dagarna för att ha en fest här ikväll.
Det här presentberget väntade Nicklas när han vaknade:
Hittills har han fått filmen Ratatouille och ett par nya cykelhandskar. Resten får han vänta på =P

Då får man skylla sig själv


Pris + ny frisyr

Här är snygge nyklippte Nicklas med sin vinst i Mariokart 3DS-tävlingen i lördags!
Han som inte ens hade någon halsduk! Skön var den också! =)
Efter en sjukt jobbig dag på jobbet peppar jag inför långhelg, fest på lördag, anniversary + kryssning på söndag.

Månadens läsare i Gamereactor!

Ser du vilken stilig jäkel som är månadens läsare i Gamereactor? Jag hade skrivit bättre svar på frågorna om jag inte varit tvungen att svara med 5-6 ord! Sådeså.
Men still. Du kan läsa hela tidningen online här. (Eller plocka upp ett eget exemplar på närmaste GAME/Gamestop/Hemmakväll m.fl.)

Min burgare smakar bacon, ge mig en exakt likadan!


Vår soffa!

Jobbade 07.30-12.30 idag bara. Efter tog jag en tur på stan och köpte grejer på Ö&B till Nicklas födelsedagskalas i helgen. På Webhallen stötte jag på en Anders, som var jättesugen på att köra charader på lördag, så jag bjöd honom på festen! På vägen hem gick jag förbi ett skyltfönster tillhörande Mio. Där såg jag vår drömsoffa.
Vi som planerar en flytt till en större lägenhet och allt (då ska vi ändå köpa en större soffa)! Den var på rea nu, från 13000 till 10000. Bekväm var den också.. Hmm, tål att tänka på.. Nu väljer vi att spendera vardagskvällen med den tretimmar långa snarkfilmen Romarrikets Fall från 1964. Ja, herregud..

Nicklar är weird.. O.o


Date Night (2010)

De tråkiga tvåbarnsföräldrarna Phil och Claire Foster får det hett om öronen när de tar ett annat pars identitet för att få ett bord på den nya heta restaurangen i New York. Maffian tror att de har tagit något från gangstern Joe Miletto och måste således döda paret. Jag tyckte att den var väldigt kul för att de påminde så mycket om oss, men med Steve Carrell och Tina Fey blir det lätt lite för överdrivet och ansträngt (typ när de har brutit sig in i en strippklubb och måste dansa porrigt för att få tillträde till ett visst VIP-rum..). Men man måste ju älska dom, och filmen är faktiskt helt okej bra. Mark Ruffalo, Mila Kunis och James Franco hade alla varsin fövånande liten roll. Se den, du kommer skratta.
Imdb
Trailer

Sagt och hört #5


Tur i Saltsjöbaden

Idag följde jag och Nicklas med till Saltsjöbaden för att rensa upp i farbroderns lägenhet. Efter hans bortgång är det väldigt mycket prylar (jag pratar VÄLDIGT mycket prylar) som måste slängas, säljas, skänkas bort. Så det har vi gjort idag. Fick mycket gjort. Jag rensade bland alla filmer och fyllde elva sopsäckar med släng-vhs/dvd/kassettband.
Vi tog också en tripp till Saltsjöbadens Centrum och kollade vad det fanns för affärer (vi har planer att flytta till lägenheten och ville kolla in utbudet ;)), till Peters fars grav och runt i Saltsjöbaden.
Vackert vackert i Saltsjöbaden! Nu håller vi som bäst på att kolla på snygga tapeter på nätet och att bygga lägenheten i Sims, möblera den och skaffa bebisar! =D

Gamer Meetup 18-19/2 2012

Hade en supertrevlig dag på spelmässan Gamer Meetup i Fryshuset! Kom dit vid kl. 14, båda relativt friska.
Arkadmaskinerna var en hit, retrospelsstånden (köpte tre snygga pins, fick med oss ett par sonic-nyckelringar och köpte även ett SEGA-block), tävlingarna. Kul att träffa massa människor man kände!
Nicklas tävlade endast i Mariokart 3DS-tävlingen och kom fyra! =D Han blev meddelad på telefon ikväll och ska hämta priset på SuperMotaro, hihi ;)
(Crappy bilder, vi måste skaffa en ny kamera.. =S) Superbra anordnat av Alex och Agnes, åh, vad kul det var!

Dokumentär om..?


Hundpassning och migrän

Det gick bra för Nicklas att möta upp hundägaren Jessica vid tunnelbanan kl. 08.50 och sedan lämna vovven Billy kl. 16.30. Några promenader, lite lek med gris-pipleksaken, men främst stod Billy bara utanför Ramels bur på helspänn. Så fort han rörde sig det minsta så hoppade vovven till. Spännande! =)
Själv jobbade jag hela dagen med migrän (det är INTE kul, testa ej), kom hem, däckade kl. 16.15, blev matad med lax där någon gång, somnade igen, fick en tandborste nerstoppad i halsen kl. 00.30, slocknade och har nu gått upp kl. 10.00. Det är en jättekonstig känsla att bara sova bort en hel dag.. Stackars Nicklas satt i mörker och spelade "Planet 51" utan ljud hela kvällen. Eftersom han håller på att bli förkyld och jag fortfarande har huvudvärk blir det nog att stanna hemma och ta det lugnt idag. Hoppas bara att vi orkar gå på Gamer Meetup i helgen =/

Förlust mot Riddaren

Drog till Hallonbergen efter jobbet för att spela match mot Riddaren. Förra gången blev det 5-8, denna gång 2-8. En klar försämring alltså.. Nicklas tog en singel (3-1 mot Carl) och Christer tog Helena med 3-2. Dock spelade jag och Nicklas en jaekligt bra dubbel mot Thomas och Helena. 10-12, 13-11, 12-10, 11-13, 8-11. Väldigt jämnt!
Imorgon ska Nicklas vara hundvakt, lite otippat och spontant sådär. En liten Jack Russell-valp. Hehe.

Gud nåde om du råkar få en nyttig dipsås..


En trevlig alla hjärtans dag

Haft en underbar alla hjärtans dag. Nicklas lagade pannkakor till frukost, vi tog en mysig promenad, öppnade presenter
(jag fick Yoshi Touch & Go till Nintendo DS och han fick ett paket med lite småprylar)

Vi åt på Wasa's på Odenplan, han tacobuffé och jag filé Oscar. Om nom!
Filmen North by Northwest + hemlagad Banana Split på kvällen. Jobb imorrn!

Alla hjärtans dag hos Fannicklas


Sagt och hört #4

Nicklas är så söt när han pratar i sömnen ^^

Gamer Meetup nästa helg!

Hoppas att ingen har missat spelmässan Gamer Meetup som går av stapeln 18-19 februari 2012 i fryshuset i Stockholm.

Mässan är riktad till hardcore-gamers som vill ta sitt TV-spelsintresse till en högre nivå men även folk som bara är nyfikna på Sveriges växande TV-spelsscen.
 
Som besökare kommer du kunna delta och följa flera stora mästerskap, snacka med tv-spelsföreningar från hela landet eller hänga i deras japanska arkadhall. Som huvudarrangör på mässan står SuperMotaro AB.
 
Öppettider
Lördag 11.00-20.00
Söndag 11.00-17.00
 
Priser
Tvådagarsbiljett 100 kr
Endagsbiljett 70 kr
 
Schema
Lördag:
11.00 Öppning
12.00 Street fighter (endast till kvartsfinal)
13.30 Soul Calibur
17.00 Tekken
20.00 Mässan stänger

Söndag:
11.00 Öppning
12.00 Slutspel Street Fighter
13.00 BlazBlue
15.00 Marvel vs Capcom
17.00 Mässan stänger
 
Mer info
http://gamermeetup.se/
http://www.facebook.com/events/301026326609597/
 
Vi ses där!

Miniturnering hos Jonas

Åh, hade så trevligt hos Jonas igårkväll med honom, Nickie, Jenny och Fabian! Först fem grenar i en miniturnering, därefter fick man marker till pokerfinalen beroende på hur mycket poäng man samlat ihop i de olika grenarna. Vi tävlade i "Absolut Överrens", Buzz, Beer Pong, Guitar Hero och Singstar. Jenny fick börja med 90 marker, Jonas med 80, Nicklas med 70, Fabian med 50 och jag med ynka 40 marker. Fabbe åkte först, därefter Jenny, sedan Nicklas och Jonas. Jag vann alltså hela turneringen, weeeee! Fick med mig en finöl, kladdkaka och lyxchoklad. Är mycket nöjd. =)
Höjdpunkten på kvällen var avgjort när vi satt i köket i mörkret och sjöng Beatles-låtar till Jonas gitarrspelande. Eh, WOW! Vi kom hem klockan 6 på morgonen. =P Tack alla inblandade för en trevlig kväll!

Dags att gå och handla..


Så går det när man är "en person"..



Jävla blogg.se

Eftersom jag inte betalar 59 kronor i månaden för bloggen har jag alltid en annons från blogg.se och deras sponsorer efter första inlägget. Själv bryr jag mig inte så mycket, jag brukar knappt tänka på den.
Men det HÄR är för fan inte okej:
Seriöst.

Annars njuter jag för fullt av helg, har jobbat dubbla skift den här veckan. Vi har käkat tacos och sett på Misery. Efter middagen satt jag och läste ut de sista 84 sidorna i min SÅ JÄVLA SPÄNNANDE BOK, det gick inte att lägga ner den. Oj, vad bra den var *suckar hänfört* Spännande saker händer imorrn, things are looking good.

Andra pingisvinsten!

Idag åkte jag till Hallonbergen efter jobbet för att kolla på när Nicklas spelade match mot Vällingby.
Ett bra lag ställde upp; han, Affe, Itti och Asim. Nicklas vann två av tre singlar och dubbeln med Asim! Wohoo!
Fyra femsetare, varav vi vann två. Asim tog tre singlar, Itti tog två, Affe tog inga singlar, men vann sin dubbel med Itti. Slutresultatet blev 8-3 till oss, wee!
Eftersom detta inte är säsongens första vinst (nej, du hörde rätt! De vann sin förra match mot Viksjö med 8-6. Uppställningen då var Nicklas, Leif, Affe och Tony) så har vi lyckats knuffa ner Vällingby till sistaplatsen.
EN. JOBBDAG. KVAR.

Vilken smak på Lokan?


Quality time med Empa

Idag träffade jag Emilie. Vi tog räksmörgås/macka med brie. Därefter kanelbulle/äppelpaj. Vi talade som vanligt om lägenheter, sjukhus, utbildning, tiden som går, skvaller om barndomsstaden Trosa, släkten osv. (Bilden är från 2006)
Nu börjar vanliga jobbveckan, suck. Nicklas har match imorrn. Vi äter fiskgratäng och ser på Stephen King-filmatiseringar här hemma.

Ett elektriskt mirakel

När man rensar i Nicklas farbrors lägenhet kan man hitta bra saker. Frysta panpizzor, filmer, oanvända tandborstar, en stereo men framförallt vad som måste vara den mest briljanta uppfinningen någonsin: en elektrisk värmefilt. Det råkar ju vara aningen (sjukt) kallt i vår lägenhet, men nu sitter vi under vår sköna, varma film och myser hela kvällarna!
Jag sitter dock och grämer mig eftersom jag jobbar imorrn igen, buhuu! Ska dock träffa Emilie, kanske, om jag kan gå tidigare..

God mat och bra restaurang

Igår träffade vi mina föräldrar och käkade middag på restaurangen London, på Bryggargatan 2. Riktigt schysst restaurang och de har sänkt priserna sedan momsen sänkts, så det är riktigt prisvärt. Kul var det att bara sitta och prata också. Vi åt båda filé Oscar och så tog vi en Banana Split till efterrätt.
Idag jobbar jag eftersom stackars Vicky är sjuk.

Sagt och hört #3


Sjukhusvisit och middag

Nicklas var på SuperMotaro igår för att öva med sin shootergrupp, därefter åkte vi till Karolinska Sjukhuset och hälsade på Nicklas morfar, som har opererats och är dålig. =( På kvällen bjöd modern Lisa på potatisgratäng, kött och sockerärtor i nya lägenheten. Det var mycket gott.

Dagens ritövning


Syskonkväll

Felicia och Fabbe var över igår, käkade sushi/kebabrulle/pizza, spelade Beerpong (!), brädspelet Absolut (Inte) Överrens, sjöng Lips och Singstar.

Zombieland (2009)

När världen har förvandlats till ett ödeland och människorna till köttätande zombies följer den blyge Columbus sin egenskrivna lista på regler "hur man överlever en zombieapokalyps" (Rule #4 Wear Seat Belts, Rule #14 Always carry a change of underwear, #31 Check the backseatosv.). På vägen möter han den skjutgalna Tallahassee (Woody Harrelson), som bara verkar ha ett mål kvar i livet. Finna en twinkie. Columbus byter genast sitt mål att åka till Ohio för att se om hans föräldrar lever, till att följa med ett par systrar som är på väg till en nöjespark i Los Angeles. Storasystern är ju väldigt het.
 
Det skulle kunna vara vilken zombiefilm som helst, men det är det inte av någon anledning. Den är smartare, roligare och bättre gjord på något sätt. Vi roades kungligt av den iaf, och för alla som gillar zombies är den ett måste!
Trailer
Imdb

Älskling, det är stopp i avloppet igen!


Kallt

Det. Är. Så. Sjukt. Kallt. I. Vår. Lägenhet. Vi har på oss typ tjocktröjor och två filtar men fryser ändå.. =S
Men varför klaga, det är helg och vi har käkat god lax till middag och sett på Needful Things.

Vuxenpoäng

Så SJUKT mycket vuxenpoäng att ha zucchini i middagsmaten!

Extra is, men inte FÖR mycket!