Picknick med Fellie och John

Inte hänt så mycket idag utom att vi träffade Felicia och John i Observatorielunden och hade picknick med Ballerinakakor, Pepsi, jordgubbar, lösviktsgodis och de hade sushi. Vi pratade om livets alla bekymmer och glädjeämnen. Trevligt! Sedan hade vi hand om Morticia medan de shoppade lite kläder.
Jag har spenderat de senaste två timmarna att försöka göra bilden till en gif-bild (som rör på sig). Det gick till synes inte och jag var nära att slänga ut datorn genom fönstret, men eftersom vår dator typ är trasig och vi lånar nu pappas lilla minidator så vore det inte en så bra idé..

Ikväll är det dags för Freeplay-kväll på SuperMotaro (dvs spela så mycket arkad du vill gratis! =P)

Knappast varken GI- eller LCHF-metoden...


Fanny svänger runt med konstiga ord hon..


Crash + Croft

Såhär blev de svartvita Crash Bandicoot/Lara Croft:
Och såhär blir de i sina kort i Gazimalukes spel:

Världens bästa sångpar

Klockan 19.42 den 18: juni 2010 införskaffade vi sångspelet "Lips" till Xbox360, ett spel som vi testat en gång hos Vicky och Jesper och tyckte redan då att det var bättre än "Singstar".
Inte långt efter skaffandet av "Lips" köpte vi låten "Safety Dance" av Men Without Hats. Tidigt skulle det visa sig att vi hade en talang för att sjunga låten som duett, till exempel en tolfte plats vid första försöket. Sedan dess har vi sjungit och sjungit och sjungit, men inte lyckats förbättra rekordet. När vi filade lite mer och verkligen övade in andrastämman ordentligt resulterade det i en femteplats.
Idag. Idag testade vi lite på skoj. Jag satt och pärlade samtidigt (!), och Nicklas hade ont i halsen.
Vi hade, minst sagt, en väldigt bra omgång. Vi kom... etta. I världen.
Vi slog det paret som alltid, ALLTID, är först (eller åtminstone före). Sledgehammer. Moahahaha. Lyckan var total.
Vi hade tidigare en diamantpokal tack vare min insats i "Crocodile Rock". Nu har vi även en pokal i duett.

Birka Cruises

Vi har haft det underbart ombord på Birka Paradis det senaste dygnet!
Lyxigare än Vikinglines båtar och framförallt kul med lite omväxling!

Många pärlor blir det...

På www.cchobby.se beställde vi pärlor för ett par veckor sedan och nu har de anlänt.
63 000 pärlor för 400 kr. Sweet.

Elvis-stripp


Kryssning (finally!)

Nu ska vi alldeles strax åka på kryssning med Birka Paradise!
Vi har försökt (med samma gratiskod) två gånger tidigare, men saker verkar alltid komma emellan.
Den här gången verkar det dock bli av (om ingen blir akut magsjuk eller dyligt)! *hoppas hoppas*
Ska spela kort, äta gott, dansa, sjunga karaoke, ta det lugnt, se på film i hytten, lägga patience, rita och mysa är tanken. Bloggen håller igång utan mig, see ya!

Hur man får quality time med gamerpojkvännen...


Midsommardagen

Resten av dagen blev en total vilodag med pizza till middag, spelande, pärlande, filmtittande och mysande.
Hembakad kladdkaka med vispad grädde gjorde hela kvällen ;)

Midsommarfirande 2011!

Hade okristligt mycket tid på oss att städa och förbereda inför kvällen. Vi chillade, testade lite Buzz, skar upp lite kött, lyssnade på musik, packade resväskan (!) som vi skulle ta med oss till parken. Kl. 17.58 anlände Jonas och Daniel.
Efter en kvart tog vi med oss pick och pack och drog till Observatorielunden för att grilla.
Det var inte många där, två små sällskap utom vi. Vi bredde ut filtarna och satte igång grillarna. Efter en stund kom Jennys kompis Åsa + bekant, Martin och Simon (med BK-mat med sig! =O) och Jenny själv.
Så småningom gick supertrevliga Åsa + bekant, men Filip "Röding" Röding joinade oss istället. Dags för brännboll!

Lag nummer 1

Lag nummer 2
Vi körde två omgångar ute och två omgångar inne. 5 minuter per omgång. 1 poäng för bränd, 1 poäng för spelare som kommer in, 3 poäng för homerun och 2 poäng för lyra.
Spelet togs hem, ganska överlägset (30 poäng mot 22 liksom), av lag nummer 2! Bra jobbat!

Nästa gren var att alla i laget skulle hålla en pingisboll på en sked i munnen och gå runt och varva "konen". Det lag som kommer tillbaka först med sista man vann. Det blev Lag 2 som vann den grenen (efter en massa fuskande).
Sedan körde vi flera små ordlekar. Jonas hel- och halvhäxa gick ut på att säga en bokstav (ex P), sedan skulle näste man i ring säga en till bokstav (ex L) och tänka på ett ord som de två bokstäverna kan bilda. Man får dock inte säga ett faktiskt ord, typ PÅ, då har man förlorat. Efter mycket suckande i ringen fick vi igång en bra omgång dock.

Efter den var det Jennys klapplek då man skulle bilda dubbelord med två ord på en stavelse. En säger ett ord, till exempel "hus" och så säger den efter till exempel "bajs", då ska alla chanta "hus-bajs ba-da-bam-bam-bam". Sen går det bara snabbare och snabbare tills man tappar takten eller inte kommer på några korta ord. Skoj det med. =)
Nästa grej var min idé. Vi satte en kortlek på toppen av en glasflaska och gick ringen runt och skulle blåsa av kort från leken, utan att blåsa ner det understa kortet (och heller inte blåsa av 0 kort!). Straffet när man misslyckades blev horribelt. Det började med vanliga klunkar, men sedan var det roligare att övergå till Jonas shot med senap och chips i, Filips physalisfrukt med senap på och Martins champinjon med både chips, rostad lök, senap, vodka och ketchup på. Stackarn.. =P
Vid 22-tiden började bli lite kallt så vi bestämde oss för att dra oss inåt. Vi började spela Buzz! på 6 personer, eftersom Jonas tagit med några buzzers. Inte så populärt ämne dock, musik, så vi får köpa ett nytt spel till nästa gång tror jag. (Tur att det här var så billigt.)
Det spelades också arkad under kvällen...
Jenny och Simon lämnade oss först, precis innan en omgång Beer Pong (där jag, Jonas och Daniel blev helt krossade av Nicklas, Röding och Martin =O)
Daniel stack lagom till att hela det andra lagets muggar skulle drickas upp av förlorarna, så jag och Jonas fick dela på 6 stycken =S
Efter att Jonas dragit också spenderades kvällen med några låtar Lips, Battle Game och Super Mario bros. 3 (Röding och Martin tävlade i vem som kunde dö snabbast och klantigast/snyggast). Partyt avslutades vid 03.30.
Dagen efter såhär kan jag konstatera att det var en väldigt lyckad midsommarafton, att jag har sjuk träningsvärk i hela kroppen och att vi åt en väldigt delikat lunch idag:

Glad midsommar!


Buzz Pop-Quiz!

Något alldeles underbart ramlade ut ur ett paketen vi hämtade ut igår, nämligen Buzz!
Nu kan vi spela det här hemma också och inte bara hos Jonas!

Let's get the party started!

Nu är det klippt...

Skönt att bli av med lite slitna hårtoppar...
(Vet inte om kommentaren "Whoa, du har många färger i håret!" från frisören är en bra sak dock..)

Produktiv dag

Gick en lång runda idag på eftermiddagen och hämtade upp två paket på posten (på två olika ställen), klippte mig, lämnade hos päronen, besökte SuperMotaro, åkte till Panduro och handlade på Lidl.
 
De har fått jättefint nu i sin butik med bord och stolar + alla arkader.
Vi föreslog en affärsidé för ägaren Alex, nämligen att vi sätter upp 15 av våra pärlplatte-kylskåpsmagneter som de säljer för 50 kr och vi då får 30 och de 20. Det tyckte han var en bra idé.
Så nu får de sitta där och kanske bli sålda, eller också inte. Checka in de snygga Sonic, Mega Man och Yoshi. De är gjorda med de nya minipärlorna! (Skiitpilligt att hålla med med, men det blir ju snyggt!)
Vi passade även på att köpa några Credits (riktiga japanska Yens!) för att spela på maskinerna. Jag spelade Parodius och Nicklas spelade Strikers 1942 part II.
Micke hade bråttom att få ledigt så vi blev utslängda vid 17. På torsdag är det arkadträff där dock, det ska bli kul!
 
Just nu kör vi "The Endless Setlist" i Rock Band. Vi ska alltså spela gitarr/sjunga 58 låtar i rad på expert. Vi räknade ut att det borde ta ungefär fyra timmar. Weee!
Annars är allt rätt förberett inför grillning imorrn med lite folk, skoj!

Happy Fanny

Aaah, att komma hem efter ett långt arbetspass och mötas av en städad lägenhet, lax i ugn, grönsakswok, jasminris, gräddfil + sweet and soursås blandat och filmen "The Expendables".

Efter maten hade han köpt mina favoritchips och dipp och gav mig en ryggmassage.
Do I have the best boyfriend or what? =D
Nu jobbar vi för fullt med våra pärlgrejer. Stora som små. Då sitter vi och kollar på film samtidigt. Det är tydligt när vi får som mest gjort ;)
Nu ska vi ut på en mastodont-handling inför imorgon. Vi tänkte gå över halva stan (S:t Eriksplan, Fridhemsplan, Hötorget, Sveavägen och hem), men det regnar och vi glömde vårt paraply i lokalen där det var vernissage förra veckan. Boä.

Fanny är lekledare på jobbet

Tjejerna (i 16/18-årsåldern) tyckte det var jättekul, haha. Får göra så igen =P

Burger King-comics are back!

Dags att återinföra en gammal favorit, nämligen att jag ritar ner i serier om mina speciella, korkade, smarta, roliga, idiotiska och underbara kunder som besöker mig på jobbet.

Så varje tisdag och onsdag (då jag nu har tagit fasta pass =S) kommer det en BK-stripp. Enjoy!


Och (as always): BK-serierna är alltid 100% korrekt citerade ;)

Släktkalas 2.0

Det var trevligt på Nicklas släktfest i söndags. Han och Martins fyra kusiner kom, har bara träffat tre av dem (och två då en enda gång för tre år sedan). Börjar lära känna släkten ganska bra nu ;)
Kycklingpaj, laxpaj, ost- och skinkpaj, köttfärspaj och salamipaj bjöds det på. Till efterätt en mycket god gräddtårta med jordgubbar.
Innan gästerna gick var det obligatorisk fotografering av Lisa. Det blev alltså många porträtt...
Det regnade fortfarande när vi drog kl. 18.30. Svensk sommar...

Smått och gott från Panduro

Efter en tripp till pysselaffären Panduro fick vi med oss en hel del småsaker tillbaka.
Minipärlor för små smycken, mobilhängen och nyckelringar.
Öronkrokar, öronstift med plattor, creolringar, mellanringar, ringöglor, nyckelringar, mobilöglor, tång. Allt för att göra små smycken av pärlor.
Sist men inte minst ska jag börja med broderi. På t-shirts, linnen, strumpor. Kanske något mer.

Lara Croft


Soppa och ostmacka =)

Efter att ha varit på en väldigt trevlig släktträff hela dagen (med pajbuffé och tårta) har vi nu kommit hem, tagit det lugnt, spelat lite och ska nu käka Romanasoppa, ostmackor och se på Accidental Hero (med Dustin Hoffman och Andy Garcia.
Myspys!

Fabian på SM i Göteborg

Brorsan spelade i helgen SM i Magic the Gathering. Har kollat upp hur det gått och hittat lite bilder på honom =)
Slutsatsen jag kunde dra efter att ha kollat på SvenskaMagic.com var att han efter 9 rundor hade 12 poäng (man får 3 poäng för vinst och 1 poäng för oavgjort) och att han inte har tagit sig till topp 8.
Vet inte vad han kom på för plats till slut dock. Nu spelas semifinalerna mellan Christian Molin & Martin Berlin och Per Rönnkvist & Joel Larsson.
Kände även igen ett annat ansikte, nämligen Tina =)

Lång dag

Upp tidigt (om man jämför med hur sent det blir igår iaf), dra till lokalen i Gamla Stan kl. 12,
sitta där hela dagen (vi hade med oss säsong 2 av Arkiv X + filmen The Cube =P) och hälsa gäster välkomna, käka, dra till BK, stänga. Kom hem halv 2. Har dushat, spelat Battle Game, ätit kvällsmacka, sett ett Arkiv X. Nu sova. Uff!

Imorgon är det en enorm släktträff. Nicklas släkt. Hans morfar fyllde 93 i maj och mormor fyllde 90 nu i juni så det blir ett jättekalas med all släkt från Linköping och Nyköping och alla möjliga ställen. Kul!
(Bebisarna på bilden är Nicklas och Martin ^^)

Vernissage för Victorian Kink's Pop-Up Gallery - The Circus Series

Igår var det dags för Victorian Kinks (Felicias och Johns nya företag) första Pop-up Gallery!
Vi begav oss till den lilla källarlokalen på Gamla Stan lite innan det började för att hjälpa till att sätta stället iordning (aningen panikartat där en stund).
Men när gästerna kom var allt iordning, skumpan på kylning och alla i sina rätta kläder. Det kom faktiskt mycket folk ganska snabbt.
Pianisten (och fadern) Janne spelade och Felicia sjöng "mingelmusik".
Jag stod i baren hela kvällen och Nicklas var min hjälpreda och delade ut drinkbiljetter.
Jonas och Yumi var där
Felicia uppträdde också med sitt cirkusnummer (passande)!
Camilla, Christina och Mari var där också. Det var ca 90 personer som dök upp under kvällen! =O
De trötta, men glada, arbetarna
Efteråt satt vi kvar ett gäng och drack upp det sista bubblet och pratade, sedan var det vidare hem till oss för Jonas och Yumi. Där spelade vi ett parti Beer Pong (kommer inte ihåg vem som vann, det är inte viktigt heller =P) och sjöng en massa Lips. En toppenkväll helt enkelt.
 
(Nu ska vi tillbaka till lokalen och städa och sitta där hela dagen ifall det kommer folk som vill se utställningen)

Stor mariopärlplatta

Äntligen är vi klara med pärlplattan vi började med i Rålambshovsparken.
En film och ett U.N.C.L.E-avsnitt tog det (plus strykningen på typ en kvart =S)
Såhär såg den ut på väggen! (borde fixa en vit eller svart bakgrund till ramen maybe..)

Glömd nalle..

Upptäckte idag att vi glömt min mobil på landet. Eftersom inga ska åka dit förrän i midsommar så får jag klara mig utan helt enkelt. Ni (två) som vill nå mig kan skriva på FB eller nåt =)
Ska till jobbet imorrn och be om att få ett par fasta pass (och samtidigt ge dem Nicklas nummer så de får tag på mig =S). Nu spelar vi "Crash Course" (DLC) till Left 4 Dead och äter "Kinachoklad". Sweeet.

Vernissage på fredag!

Imorgon är det vernissage för Felicia och Johns cirkusbilder!
Jag och Nicklas kommer hjälpa till som vanligt, stå i baren och agera värdar.
Även på lördag så sitter vi där och håller ställningarna från kl. 12 till 16.

Vadå "jag känslig"?


Nya saker att måla med!

Nu när vi åkte från landet så passade jag på att ta med mig lite andra material än jag brukar jobba med. Det var mer än fyra år sedan jag målade i olja t.ex. Vidare tog jag akrylfärg, akvarellfärg, dukar, A3-ritblock och akvarellpapper med mig.
Jag passade även på att köpa nya serie- (dvs tusch-) pennor idag på Akademibokhandeln. Spännande!

Landet-vistelsen snart över

Tja, vi har ju inte gjort alla grejer vi tänkte göra ute på landet, =/
men trevligt har vi haft (sjukdomar till trots)!
Tydligen ska syrran ha bilen tidigare än vi trodde, så istället för att äta middag här ute så åker vi in nu vid 14-tiden. Det ska bli skönt att komma hem också dock. =)
 
Och nej, det blev ingen seriekurs för mig i sommar. Antingen nästa år, eller om jag tar den 2-åriga utbildningen i Malmö/Gävle.

Paj + The Thing

Myskväll med John Carpenters "The Thing" och rabarberpaj ^^

Crash Bandicoot

Jesus, det här är vad jag kom fram till när jag skulle måla Crash Bandicoot. Okej söta, men inte så proffsiga.
Dessutom ska jag skicka in bilden till spelet i svartvitt (= inte lika snyggt).
Oh, well. Dags att börja med Lara Croft också. Henne ser jag mer fram emot. Först maat!

Nicklas vs. Fanny

Idag har vi båda bara legat till soffs med diverse åkommor. Han förkyld, jag med migrän. Därför har det blivit dåligt med ritande och bloggande idag (och sittande i solen..) =(

Däremot så är det förstås i sin ordning att ta reda på vem det är mest synd om av oss.
Vem har varit sjukast idag? Vi rankar våra sjukdomssymptom på en skala mellan 1 och 10 och personen med högst poängsumma vinner!
Clearly är det jag som vinner matchen med 17 poäng mot 16. Båda verkade må bättre dock mot slutet av kvällen. Imorrn hoppas jag att vi båda är friska.

Vi är ensamma på landet tills imorgonkväll då pappsen kommer hem, sedan skjutsar han in oss till stan igen på onsdag kväll. Har varken badat (22 grader i vattnet i lördags!), spelat pingis, sjungit Lips eller hälsat på grannens kaniner än...

Maaaaila dååå!

Nu är sista dagen att få besked om Serieskolans sommarkurs. Rektorn har mailat och sagt att hon ska hålla utkik veckan ut och om det är någon som blir akut sjuk IDAG, så finns det ju en plats till mig. Jag hoppar till varje gång jag får ett mail (hittills idag har jag fått ett från Facebook, ett från Zynga, ett från blogg.se och ett från Groupon)..
Sista tåget till Malmö går 23.14 ikväll, så det finns fortfarande tid (även om jag ju först måste hem till Sthlm och packa)!

Illustrationsuppdrag

En person på ett forum vi hänger i håller på att skapa ett brädspel med tv-spelsinnehåll. Det verkar vara en blandning av Magic the Gathering/Pokémon och Monopol. Han sökte kreativa personer som kunde illustrera bilderna till korten man kommer att använda. Jag anmälde mig självklart som intresserad.
Jag fick välja mellan fyra figurer och plockade ut att måla Lara Croft och Crash Bandicoot. I am very excited!
Ska skissa lite idag och se vad jag kan göra.

Grillning

Eftersom Nicklas fortfarande kände sig sjuk så åkte vi inte till Mange och grillade utan åkte hem istället efter marknaden igår. Däremot så grillade vi hemma. Grönsaks- och köttspett, tzatziki, bearnaise, vitlökssmör och grillat bröd. SÅ. SJUKT. GOTT.

Trosa Marknad

Trosa Marknad anordnas varje år den andra lördagen i juni av Lions Club Trosa.
Redan 1960 började de med en väldigt enkel loppmarknad för att få sin nuvarande form
1981. Den besöks årligen av 10-15 000 personer.
 
Jag brukar gå varje år, ända sedan jag var liten. Imorse gick vi upp tidigt och åkte in med päronen till Trosa i det varma vädret för att kolla lite på marknaden.
Käkade glass, köpte 5 par strumpor åt Nicklas (för 40 kr), en Sonic-ballong åt mig. Trevlig, om än varm, dag.

På plats

Nu är vi på plats i Trosa (åkte vid midnatt och kom fram 01.00)
Imorgon är det nämligen Trosa Marknad, en årlig tillställning här. På kvällen blir det nog att träffa Emilie, Mange, Kassandra och Sofia. Hela det gamla gänget! Kul!
 

Fanny och skönhetsprodukter...

Kan man limma fast lösögonfransar med Karlssons Klister tro..?

Det borde vara förbjudet att jobba när det är fint väder...


Super Mario All-stars!

Ska jobba imorgon 11-19. Nu har vi käkat, spelat dagens dos av GoW2 och sett en film bara (Robocop 2).
Dags fööör.. Super Mario All-stars! Weeee! Spelade det varje lunchrast med Emilie i sexan. Two words: Battle. Game.
(efter det blir det antingen Paranormal Activity 2 eller Terror på Elm Street...)

Bilder av John Bichard

Felicias man John hade satt upp en liten studio utanför burlesqueklubben i lördags där han fotade alla människor i sina fina kostymer. Här är ett par bilder på mig och Nicklas + min familj =)

Fika, shopping och glass med tjejerna

Det var superkul att träffa Emilie och Mange idag. Vi möttes på Drottninggatan och gick sedan och käkade på Hurtig Konditori. Jag tog en räkmacka, Emilie en ciabatta och Karoline en blåbärsmuffin. Vi pratade ett par timmar och gick sedan ut på en liten shoppingrunda.
Vi åt glass och satt i gräset vid centralen innan de drog vid 15.00-tiden. Mysigt!

Fanny var pingvin i sitt förra liv?

Haha, det här är jag ^^

Träffa gamla tjejgänget!

Åh, jag är så exalterad! Imorgon ska jag möta upp två tjejer som jag gick i högstadiet med, Emilie och Karoline ("Mange"). Känns helt galet att det var flera år sedan vi sågs. De pluggar och har sig, är förlovade, dricker kaffe, har körkort, husdjur och säkert en massa andra vuxenpoäng.
Ska bli såå kul att catch up!!
Bilden är från balen i nian, 2004. Fr. v: Emilie, Mange, jag.

Stackars Magnus vill också vara med...


Bomb vid Odenplan!

Jag gillar att vi är så isolerade att vi får se först på nyheterna att "Odenplan var idag avspärrat på grund av misstänkt bomb på Vegagatan...Husen evakuerades...Ingen har kommit till skada".
Vi bor på Odenplan men har inte märkt nånting, haha!
Vi konstaterade dock att vi var glada att det inte var vår byggnad som evakuerades eftersom då skulle vi inte kunna spela/hålla på med datorn/rita. I-landsproblem eller vad.. =P

De Blob 2 + Film

Nicklas gillar spelet iaf. Bra timing att han blev sjuk när han satte på spelet första gången..?
Såg två obehagliga thrillers igår. "Handen som gungar vaggan" och "Sova med fienden". Rekommenderar främst den första. Krypande otäck.
Ska vara hundvakter och städa lägenheten idag. Annars händer det inte så mycket =)

Ingen kryssning =(

Nu skulle vi varit på en bar med karaoke, eller i kaféet och ätit kärleksmums, eller i hytten på Birka Paradise.
Vi bokade en kryssning som vi skulle ta i söndags, men då kom grejen i Rålambshovsparken i vägen.
Så då bokade vi om tills idag. Skönt att komma ifrån allting och bara ta det lugnt och ha roligt,
MEN, Nicklas blev akut förkyld inatt och imorse och ligger nu nerbäddad i soffan och mår dåligt, så det blev ingen kryssning. Jag tackade nej till att jobba också, då kunde jag gjort det. Istället åt vi en supergod kycklingrätt till middag (stekt kyckling med rödlök, röd paprika, vitlök, bacon, 2 crème fraiche, tomatpuré. Serverade med färsk pasta) och försöker ha det mysigt ändå =)
Jag har mailat skolan i Malmö och frågat om de fått något bortfall från min kurs. Gulp gulp! Vill ju gärna veta snart, måste åka senast söndag. Annars pysslar jag, städar, diskar, är en duktig hemmafru. Nicklas spelar De Blob 2, som vi fick låna av Jonas.
Ska strax se Life of Brian.

Nationaldagen i Rålis

Dags att pärla i Rålambshovsparken!
Vi kom till parken vid 12 (efter en aningen hektisk morgon, skrivaren vägrade skriva ut min mall jag var uppe hela natten för att göra. Vi fick ta med oss laptopen och pärla från den istället). Hitta tältet, hälsa på Alex. De hade en soffa där man kunde sitta och spela Super Smash Bros.
Sätta upp lite plattor för att locka folk till tältet. (Inga barn visste vem Sonic var, men ALLA visste vad Angry Bird var. =O)
Jag satte igång med vår stora platta direkt.
Bredvid oss var Dragon's Lairs tält. Hälsade både på David och Eskil. De var populära! Fast målgruppen var lite för ung för just Magic the Gathering. Pokémon och Yu-Gi-Oh var populärare. Jag vann två Magic-kort i lotteriet dock! =P
Vår krukväxt hade vi med oss + visitkort
Mario börjar ta form.
Det var väldigt mycket som hände i parken, men vi kunde inte gå runt och titta så mycket. Däremot luktade det gott från matstånden. =P
Det kom väldigt mycket folk till vårt tält!
Barnen fick göra sina egna små plattor (små pac-man spöken, 1up's eller hjärtan) och så tejpade vi dem och slog in dem så att de kunde stryka dem hemma.
Det var alltid fullt vid tv:n också. (Vissa barn satt i timtals)
Sebbe var där mest hela dagen och höll oss sällskap. Micke som representerade SuperMotaro efter kl. 14 var också med.
Här har vi Motaro Crew, Agnes och Alex.
Dags att plocka undan. Vi hann verkligen inte färdigt med vårt stora motiv. Får göra klart det hemma sedan!
Efter dagen hjälpte vi till att bära alla grejer (Alex personliga soffa och köksbord) till deras lokal. Sedan drack vi lite öl och snackade spel, wrestling, thai-boxning med lite folk i deras affär. Trevligt! Köpte Mario All Stars till SNES och fick en handkontroll på köpet (som tack för bärhjälp). Bra service! ;)
Pizza på Formaggio kl. 21.30. Då var man hungrig! Hade inte ätit något (utom två tuggor av en kaviarmacka kl. 11) på hela dagen. Nice day!

Fannicklas pärlar i Rålambshovparken

I och med Nationaldagen idag blir det en massa skoj i Rålambshovsparken:

"Parkleken fylls med lekar, ansiktsmålning, snickeri och allsång för barn, och intill skateparken kan du hänga med Kungsholmens fritidsgård Kuggen, spela spel och träna basket med några av Stockholms proffspelare. Passa på att röra på dig och prova nya idrotter, så som zumba, pilates, pole fitness, stand up paddle surfing, lacrosse, aikido, speedminton och mycket mer. Jympa ute med Friskis&Svettis och SATS, eller dansa folkdans med Internationella folkdansklubben.

Dessutom kan du njuta av mat och dryck från några av Kungsholmens restauranger och caféer som kommer till parken. Eller lär dig mer om flera olika organisationer, föreningar och företag från området. Sjung parkkaraoke, shoppa i det fira och prata med dina lokala politiker."

http://www.kultur.stockholm.se/default.asp?id=34502

Vi ska basically visa upp lite av våra pärlplattor vi gjort, ha framme våra visitkort och sitta och pärla på plats. Folk får komma och sitta och pärla med oss! Vi delar tält med SuperMotaro, som kommer låta folk spela retrospel!
Jag har suttit halva natten och gjort en fin mall på motivet vi ska pärla. Döpt varenda pixel till en siffra (färg) + gjort den "utskriftvänlig" (eftersom vi inte har färg i skrivaren..). Uff! Nu måste jag sova.
Hoppas att vi ses där! ALLA borde komma, weee! (Vi kommer vara där från 12 och framåt ;P)

Fröken Frauke Presenterar: Club Savoy

Igår var det ännu en fantastisk kväll på Nalen Stacken i och med Felicias klubb "Fröken Frauke Presenterar". Temat var 20-tal och jazz denna kväll. Folk var verkligen jättefint utklädda!
Innan själva klubbet var det releasefest för Klara Grattes nya skiva "Smoke and Mirror's".
Det bjöds på en jazzspelning med Klara och hennes stora fantastiska band. Pampigt och vackert!
Klara signerade skivor efteråt.
Klockan 21 förvandlades lokalen till en Burlesqueklubb. Trots långhelg var det ordentligt med folk där =)
Hela min familj var där (som vanligt), och så Sebbe och Jonas + svåger Anders.
Klara sjöng Happy Birthday till Felicia, eftersom det var hennes 2-årskalas. Sedan sjöng publiken med!
Felicia sjöng vacker jazz med Janne Sjöblom, Lars Ekman och Mattias Puttonen.
Hana Mi-aou förförde publiken med sitt nummer
Det bjöds på en "fan-duell" av Ivoncita och Ruby Luscious.
Efter en paus av dansande, minglande, sippande, pratande och lyssnande på den fantastiska DJ:n Daniel the Bottomless Soldiers musik så satte uppträdandena igång igen.
Klara Gratte/Velma Voloptious gjorde sitt orientaliska nummer med Johannes Döparens huvud =O
Sedan var Ruby igen. Dans, show och striptease!
The Amazing Knicker Kittens dansade till "Minnie the Moocher"
La grande finale! Felicias "All that Jazz"-nummer!
Efteråt tackades alla artister, DJ:n och the Stage Kitten (moi).
Folk tyckte jag gjorde ett bra jobb iaf =)
Efteråt var det bara att dansa loss till några inte tema-aktiga låtar (såsom Håkan Hellström =P)
Efter stängningsdags promenerade vi hem med Jonathan och ett gäng för efterfest hemma hos!
Vi tappade dock fyra stycken på vägen och det blev bara jag, Nicklas, Fabian och Elsa kvar. Vi sjöng Lips, drack sommardrinkar med färska jordgubbar och persikovodka och hade det väldans skoj. =)
Har sammanfattningsvis haft en otroligt trevlig kväll! (som slutade för oss vid närmare 5..) Tack till alla inblandade! <3

Fannicklas på TokyoExpo!

Vi blev kontaktade av en av arrangörerna till TokyoExpo den 3-4 september, och hon ville att vi skulle komma till deras mässa och visa upp och sälja våra pärlplattor. "Eh, ja!", sa vi. Så nu är allt bestämt, vi har tre månader på oss att göra massa coola spel- och mangapärlplattor. Vi har redan börjat... Kolla in deras sida!
Eventuellt ska vi också ha ett samarbete med SuperMotaro på måndag och dela tält med dem i Rålambshovsparken (där det är en massa jippo på nationaldagen), visa upp lite pärlgrejer och pärla på plats. Spännande spännande. Vilket stort motiv ska man välja tro...?

Middag och Lips med "Felohn"

För att Felicia och John skulle få lite lugn och ro innan stress och klubb imorgon bjöd vi över dem på middag.
Nachos med salsa och riven ost på, sedan in i ugnen. Det smaskade vi på medan potatisarna blev färdiga (tog forever!). Varmrätten blev bakad potatis med skagenröra (och sallad). Vi åt ute i värmen, på gården.
Till efterrätt blev det jordgubbar/nachos/baconsnacks =)
Sedan sjöng vi faktiskt en hel del Lips. Alla älskar det spelet! Aldrig trodde jag att jag skulle göra Felicia, och framförallt John, till believers, men nu älskar de spelet. Och duktiga var de också!
Har även listat ut vad jag ska ha på mig imorgon på klubben, yay.

Skojsigt på Biljardpalatset

Hände mer roliga saker i onsdags efter studenten + spelcafét. Vi tre gick förbi Biljardpalatsen helt enkelt. Där händer de massa skoj.
aVi körde alla tre samtidigt. Jonas hade nummer 1-5, Nicklas 6-10 och jag 11-15. Jag kom sist samtliga gånger, mest för att jag är SÅ klantig!
Den här kvällen slog även Jonas sitt eget DK-rekord på vår arkad. Han slog därmed ut Nicklas helt från listan! =O

Opening för SuperMotaro-spelcafé!

Efter studenten i onsdags mötte vi upp Jonas på Fridhemsplan och begick oss till Hantverkargatan 90 där
duon Alex/Agnes, a.k.a SuperMotaro, har öppnat ett spelcafé!
Där kommer de erbjuda 11 arkadmaskiner, en chans att spela retrospel, köpa gamla klassiker och dricka kaffe.
Den här kvällen var det dock gratis öl och mingel! Lokalen var inte iordning än (saknas lite bord och stolar som på ett sedvanligt café) och de väntar på flera arkadmaskiner.
Vi spelade GoldenEyeMetal Slug och framförallt Garou: Mark of the Wolves!
Det fanns även Sonic the Hedgehog 2 (vilken sjukt bra smak de har!), så jag fick chansen att spöa Jonas lite =P
Gratulerade Agnes, pratade med lite nya människor (inklusive två från forumet Loading), chillade. Väldigt trevlig kväll! Det kommer bli vårt nya hängställe for sure ;) (och kanske en bra lokal för Fannicklas Cup?)
Länk till SuperMotaro

Facit till Rebus

Har fått ett par undringar över rebusen från tidigare.
"OCH" är ett ORD. ORD - OD = R
Svaret på rebusen är "Det är dags för söndagsmys" =)
(Det sista ordet är "SE", inte EYE)

UGNEN FUNGERAR IGEN

Jaaa! Nicklas - min älskling, min hjälte, min handyman - ställde sig på en stol och tittade in i proppskåpet och tog ut nånting från det och satte in nånting liknande och VIPS! så funkade spisen igen!
Känns asskönt att slippa äta microrätt varje lunch (endast "Kyckling Jacob", eftersom Lidl har erbjudande att köpa fyra Familjen Dafgård-produkter för 59 kr (och det är den enda jag gillar...)) och käka cheeseburgare från Donken varje middag. Det har gjort att jag har brist på vitaminer, men rikt med kalorier och hot mot kolesterolvärdet =P
Ska bli supergott att äta stekt kyckling till middag ikväll med kokt potatis, ärtor, minimorötter och sallad!

Kusin Antonias student!

Snyft! Min lilla kusin har blivit stor!
Familjen möttes upp i familjelägenheten och skrev på kort och snackade lite. Sedan drog vi en trappa upp där kusinerna bor för att fira Antonias student.
Det bjöds på dricka, mingel och sedan en väldigt fin buffé med potatissallad, grönsallad, lax, kycklingspett, små svamppajer, ost och bröd. Supergott och trevligt!
Efter att ha duschat av sig all öl i håret (ny tradition på flak: att "vaska" öl på varandra, dvs spruta ner alla så de blir dyngblöta.) och satt på sig sin klänning var Antonia strålande vacker (som alltid).
Mari höll ett fint tal till sin dotter. Inte ett torrt öga så långt, öh, ögat kunde se..
Lycka till i livet! :')

Fröken Frauke Presenterar nu på lördag!

Gör reklam för syrrans AWESOMA klubb på lördag:
Vi hälsar hjärtligt välkommen till denna "jazz age"-hyllning, tillika 2 års kalas! 
Fröken Frauke Presenterar förflyttar sig till det glada 20-talet i eleganta Paris, jazziga Harlem och mörka New Orleans. Vi hyllar jazzens stora legender såsom Fats Waller, Duke Ellington, Josephine Baker, Louise Brooks, Billie Holiday mfl. Vi klär upp oss till flapper girls, gangsters, jazzrävar och njuter av en svunnen tid.

På scen hittar vi ovanligt många jazzinspirerade artister, om det så är sjungande damer eller klassiska dansande showgirls, så detta blir en old school och mycket elegant tillställning!

Förutom allt detta bjuder vi på blidspel, extrainsatt jazzspelning tidigare på kvällen och det blir premiär för vår Vintage Fotostudio.

Nalen- Stacken
Regeringsgatan 74/ David bagares gata 17
21.00-02.00
120 kronor, 18 år
Förköp: www.nalen.com

På scenen:

Fräulein Frauke - sjunger sina jazzfavoriter med de fantastiskt duktiga musikerna Janne Sjöblom, Lars Ekman och Mattias Puttonen.
Sedermera bjuds det på dark jazz burlesque överraskning

Velma Voluptious - sjunger med sitt band och har Stockholmpremiär för sitt "Caravan"-nummer, där episk, religös saga kommer till liv med fantastisk kostym och prop. 

The Amazing Knicker Kittens- Den första och största burlesquetruppen i Sverige kommer och kör shimmy, shake´s och förför till jazzklassiker

Ruby Luscious - Stockholm-burlesquescens egen flapper girl lovar jazzdans och striptease i oförglömlig förpackning

Ivoncita - tillsammans med Ruby Luscious gör hon en klassisk fandance-duell i shira färger 

Hana Mi-aou - Denna mörka skönhet har underbar energi i sitt dansinspirerade burlesque nummer

DJ är som alltid den välklädde Daniel the Bottomless Soldier

Missa inte denna afton av total vintage glamour, jazz och "celebration"!!
www.frauleinfrauke.com/ffp (info in english)

XxX Fräulein Frauke

- Extra - Extra - Extra -
Klara Gratte, känd som Velma Voluptious i burlesquevärlden, släpper sin första skiva: Smoke & Mirrors, och har releaseparty på Stacken innan FFP börjar. Klockan 19.30 till 21.00 blir det mingel och jazz/old shool shlager konsert, och det är fritt inträde!
Mer info: http://www.facebook.com/event.php?eid=222486377777959

Marabous firmafester...