Five Star Service!

Mitt företag jag jobbar för, Vivels, ska nu certifieras i service med hjälp av Five Star Service. Alla kassörskor (ja, inte en enda kille) samlades i Sveriges Bagares lokaler i måndags och fick vår första föreläsning. Vad är service för oss, osv. Gruppövningar, bilda slogans. Intressant och peppande!
Efteråt fotades gruppen med sitt certifieringsdiplom. Hittade vårt foto på deras Facebook-sida. Haha, de fem som kramar diplomet tajtast är vi från Liljeholmen! (finns fyra kaféer till)
Kul att träffa hela gänget också, har inte träffat alla inom Vivels tidigare!

Såå.. två cappuccino alltså..?

(Tog mig bara ca 4 sekunder!)

Fröken Frauke Presenterar Fairytale Creatures 25/5 -13

Wow, vilken kväll i lördags när vi gick på klubben på Nalen, och dessförinnan förfest hemma hos Jonas.
Direkt efter jobbet drog vi till Nalen för att pynta salen och repetera med min sånggrupp som skulle uppträda på kvällen:
Byta om och sminka sig där, sedan till Spånga och en förfest med eminent quiz, Rock Band, klapplek och trevligt sällskap.
Vi kom till klubben vid 21.15 och jag bytte om direkt för att gå upp på scenen för att uppträda med låten "Rainbow Connection". Det var jättekul och gick bra för oss!
Fantastiska uppträdanden med Gogo Harder, Lada Redstar, Marnie Scarlet och förstås Fräulein Frauke själv!
 

Fåglar på balkongen!

Wohoo, vi lade ut lite fågelfrön på balkongen idag och genast fick vi besök av två stycken Talgoxar som vi snabbt döpte till Croft och Lara (och ja, Nicklas spelar Tomb Raider en hel del ;P)
Daisy är väldigt intresserad inifrån. Vi har satt fröna så att hon inte kan nå fåglarna sen när hon går ut på balkongen..

Mors dag!

Grattis kära moder på mors dag! Hurrade för henne inatt på klubben, men ändå. Tribute:

Plötsligt händer det!

(Cred till Jonas!)

Klubb på lördag!

Nu på lördag är det dags för burlesqueklubb på Nalen igen! Extra kul den här gången är att jag kommer vara med på ett gruppnummer på stora scenen! Vi är sju stycken som sjunger en fin låt från Mupparna. Weee! Om du ska gå på klubben någon gång, låt det bli denna gång! :)
Välkomna till underlandet, gränslandet, sagolandet och platsen där drömmar slår in.

Fräulein Frauke Presenterar firar fyra galna år i burlesquens tecken här i Stockholm och det har verkligen varit en galen resa, från rå förort till glansigt City, från Weimar Tyskland till Cuba Libre, cirkusar och vattenland, storslagna baler till intima jazzvansinnes shindigs.

Vad passar då bättre än att fira dessa fyra år med en överdriven sagofest med en absolut imponerande line-up med superstjärnor från hela världen?

Fantasifulla skapelser fulla av magi, skönhet och mystik samsas med sagoväsen, prinsar, prinsessor och Stockholms, om inte norra Europas vackraste publik!

Med fokus på sagornas och berättelsernas väsen går vi in i urskogarna. Det blir monster, insekter, sjöjungfrur, kända ikoner, katter och trollkarlar!

Förutom en alldeles formidabel show med några av världens bästa artister har vi livejazz, grymma DJ´s och överrasknings-happenings under kvällen! Att klä upp sig är något av ett måste (se mer nedan) och pris kommer att delas ut till de bäst klädda gästerna- så det är väl värt extra insatser!

För livemusiken står vårt alldeles egna husband Janne Sjöblom Trio med sköna gamla jazztoner i bakfickorna och för skivvändandet ser vi underbara Lady Bluebird i vår Harlem Swing Lounge, samt glamorösa Fashionasti, som kommer vigla upp dansgolvet i stora salen.

Nalen Lördagen den 25 Maj

Regeringsgatan 74, Stockholm

21.00 - 02.00

170 SEK förköp

200 SEK i dörren

Förköp sker på www.nalen.se

www.bichard.se


Showen

Lada Redstar (GER) - The Hot Pin-up from the cold...

Den här vintageinspirerade skönheten, född i Sarajevo, är utan tvivel en av Europas största burlesquedrottningar. Hon turnerar och uppträder över hela världen och vann den prestigefyllda titeln “bästa utländska burlesqueakt” på London Burlesque Games 2011. Som om det inte är nog att hon blivit framröstad till nummer 35 på listan av de femtio största burlesquestjärnorna i världen kommer hon veckan efter FFP göra sin debut på världens största burlesqueevent och tävling: The Burlesque Hall of Fame

GoGo Harder (US) - Boy next door meets SEXBOMB

GoGo är en av USA’s främsta boylesquestjärnor med bas i New York där han också producerar shower och håller i workshops (som dessutom kommer till Sverige, håll utkik för mer information!). Han vann “bästa boylesque Crown” på London Burlesque Games 2011 och är nu tillbaka i Europa för en fullfjädrad turné. GoGo mixar humor, tease och ikoner i sina fantastiskt underhållande nummer

Marnie Scarlet (UK) - Fetish princess and performence artist

Vi är så exalterade att ha den galna och experimentella Marnie på vår scen! Denna konstnär, kreatör, och latexdesigner är en av Europas största alternativartister och uppträder på allt från modeevents till galna fetishklubbar och konstvernissager. Hon är “over the top” och kreativt unik på så många sätt

Fräulein Frauke - The Saucy Songbird

Det blir något av ett födelsedagskalas för Frauke, som startade klubben för fyra år sedan. Inte bara är det en underbar och kreativ lekplats för ideér, skapelser och kreativitet, det är också platsen där hon träffade sin man, fotografen John Paul Bichard (som nu driver klubben tillsammans med FF) och för detta sagolika tillfälle tar hon på sig rollen som en riktig ikon...

The Chrystal Wisard (UK)
Magisk och förtrollande kommer denna brittiska trollkarl och förför - både från scenen och golvet. Som hämtad direkt ur en Elsa Beskow saga träder han fram med sin kristallkula...

Lady Francescca
Med rödtoppen Lady Francescca blir det alltid hett på scen. Hon tillsätter humor till det glamorösa och bjuder alltid på en färgsprakade show. Ikväll släpper hon fram vilddjuret inom sig...frågan är om hon är mer vild än tam?

Curly Lou - aftonsångerska som bjuder på lockande toner med inspiration från sagolika väsen och mystik från svunna tider.

Kwipi Lovebite - På nyårsafton böd denna Göteborg-skönhet oss på eldshow, denna gång kommer hon tillbaka och kör på energiskt burlesquenummer

Dresskod:
För att komma in och njuta av galenskaperna på Fräulein Frauke Presenterar behöver du vara “uppklädd”. Detta betyder att du kommer inte in med streetkläder så som gympaskor, jeans och t-shirt etc. Vi uppmuntrar till så galen och avancerad klädsel som möjligt, men det “räcker” med klädkoden Kavaj. Tips på kläder är frack/smoking/kostym, vintage, burlesque, korsetter, vackra klänningar, uniformer, epok, fetish, maskerad, masker, hattar och fjädrar. Denna gång är det ju alldeles extra att klä upp sig i olika sagoteman.

Inspiration till eventet kan du se här: http://pinterest.com/frauleinfrauke/fairytale-creatures/

Välj: Färskt bröd, eller miljövänligt?!


Babytalk!

Åh, vad kul det var idag när jag åkte till Upplands Väsby och hälsade på min goda vän (och brorsdotter) Alexandra! Hon och Michael har precis fått en son, Tyrion. Det var lätt värt 1½ timmes pendling dit och hem. Vi satt och pratade om födseln, amning, sömn, deras hus, plugg, djur och en massa annat. Nice!

Vädervetaren Fanny

Vill du veta vad det ska vara för väder på t.ex. lördag när ni ska grilla? Eller på tisdag när du tänkte ta en båttur? Då är det bara att fråga om Fanny jobbar den dagen! Gör hon det, kommer vädret vara strålande sol. Om hon är ledig betyder det tyvärr molnigt, kallt och spridda skurar. Det slår aldrig fel.
 

Fanny på jobbet

Stalkern Nicklas slår till med sin kamera igen!
(Bella såg honom och tyckte han var läskig där uppe på övervåningen, så hon vände ryggen till. Jag märkte honom inte ens först)

Fanny slår rekord!

Wohoo, har sedan 11/3 cyklat på min träningscykel en halvtimme varje dag. Nicklas satte tidigt målet att jag skulle  hinna cykla 1 mil på dessa 30 minuter (alltså hålla en genomsnittshastighet på 20 km/h).
 
Det har jag verkligen inte hunnit med, men mest för att jag sitter och är koncentrerad på GoW Judgment samtidigt (brukar komma runt 6-7 km). I måndags bytte jag taktik och började cykla 1 mil istället för bestämda 30 minuter. Har fått 44, 41 och 33 minuter hittills. Idag satte vi på Another Stakeout på Laserdisc-spelaren, jag satte mig på cykeln och klarade mitt mål, weeee!
Vad ska jag nu har för nytt mål, tro..?

24 people who are really nailing this parenting thing

Några roliga saker föräldrar gjort, ett par saker ska genast kopieras när det blir dags för en själv. Kolla hela listan här!

Hockeyspel!

Nicklas var väldigt nöjd när han fick hem detta spel efter rensningen på landet. Vi har redan hunnit köra lite, och tydligen blir det snart en turnering :)
Blidde ingen Vivels-serie, jobbar som en galning just nu. Längtar till juni...

Middag på balkongen!

Mysigt att äta middag på balkongen i solsken, sittande på nya fancy stolar vi fick från Chili's med 80% rabatt!
 
(Har stora planer på att göra balkongen fin, var igår i Sickla och köpte stolarna, lyktor, krukor, balkonglådo m.m.!)

Adam i Fantasterna

Ett stort gäng samlades på Söder hos Harald för att kolla på Fantasterna där vår goda vän Adam var med.
Vilken stämning! Sagan om Ringen var temat, varje gång Adam svarade rätt eller tog sig vidare till nästa omgång så applåderade hela rummet. 
Han hade endast ett ynka fel (då han sa att det är antingen Aragorn eller Elrond som sa repliken på alviska (från filmen), valde Aragorn men det var Elrond). Efter en spännande utslagsrunda tog han sig hela vägen till final, som hann sedan vann stort! (sätt ut dessa 10 städer på en karta över Middle Earth).  
Dånet av tjoanden var öronbedövande. Oj, vad skoj det var!

Högdalen Poker Night

Det var superlyckat på Johans pokerkväll i lördags. Vi var 8 spelare totalt, tre nybörjare. 50 kr för att få vara med. Då fick vi 1000 i marker. Mörkarna började på 5/10 och dubblerades (-ish) varje gång någon åkte ut.
Vid midnatt var det bara syskonen Sjöblom kvar, alla andra hade åt ut och förlorat intresset för spelet och sjöng Lips istället, Henke gick hem. Efter en spännande sista runda där vi båda gick all-in så vann jag (bilden längst ner till höger visar våra kort). JAG VANN. Wee! (har inte egentligen någon aning om hur det gick till eftersom jag drack för mycket, ställde till scener och pussade Alex på kinden mest hela tiden, men några "pottar" måste jag alltså ha vunnit..)
Kul var det iaf. Eftersom jag öppnade morgonen efter drog vi efter att turneringen var slut. Jag vann 75% av pengarna och tvåan (Fabie) 25%. Easy money, undrar när nästa turnering blir :P

Höhö

Jobb idag, ikväll pokerkväll i Högdalen!

Födelsedagsfirande avec la famille

Det var trevligt när familjen samlades på Fridhemsplan och firade min födelsedag. Det dukades upp en buffé till min ära, och Felicia bakade en jättefin (och god) tårta.
Fick jättefina presenter! Fint ljus, nya pingisbollar, teaterbiljetter till "Rain Man", en bad-spa-lunch-dag på Centralbadet med Felicia, en laptop, en t-shirt, en ny scanner/skrivare/kopiator, vinglas, bidrag till Turkiet-resan och säkert något er. Som sagt, en bra skörd! Lite charader och 20 frågor innan vi gick hem också. Nice bice.

Kaffe med struts


Adam på TV!

Oh, har längtat i flera månader efter programmet "Fantasterna", där de tävlar om vem som kan mest om "Sagan om Ringen" (både böcker och filmer).
 Där är nämligen vår polare Adam med! Nu på måndag 13/5, kl. 20.00, smäller det! Det blir värsta jippot hemma hos honom med en massa folk, så kul! Alla måste kolla! Weeeeeee!
 

Mycket filmer hittills i maj

Nice, vi har sett tre filmer per dagen (typ) hela maj! Bådar gott eftersom vi ligger plus minus noll med vårt mål hittills.. Nu när det blir finare och finare väder vill vi ligga lite före så vi kan vara ute i solen istället =P
 

Loppis-söndag!

Då vi ändå planerade att gå på Liljeholmens Gallerias Vårmarknad slog vi upp ett par andra loppisar och tänkte ta flera flugor i en smäll. Efter Liljeholmen åkte vi till Hornstull och gick där vid stranden, åt glass och fyndade, sedan satt vi i solen i Tantolunden. Därefter en loppmarknad utmed hela Karlbergsvägen. Där mötte vi upp Felicia (som sedan kom hem till oss och tränade + käkade middag). Good day!
Fyndade en snygg t-shirt, ett par nya solglasögon (kan vara bra att ha två par), en popcorn-skål, en serietidning (Läderlappen från 1972 i bra skick), en sagobok på engelska och en bok till mig. Allt för typ en hundring =P

25 år i bilder

Här är en bild jag tänkte lägga upp på min födelsedag (tog lång tid att redigera och jobbade tors-fre).
Det är en slingrande väg som är mitt liv, med bilder på mig hur jag såg ut för varje år som jag levat.

Le Birthday

 Jag och Nicklas käkade påå nedervåningen i Kungshallen, båda tog grillat från samma ställe, han
lax, ja kyckling och kött i samma rätt. Gott gott!
Sedan såg vi Iron Man 3 med Felicia och John (skitbra var den!)
Därefter hem och äta tårta och öppna presenter!
En mycket bra skörd med presenter! Serier, filmer, en brödkupa, en cykel (som inte är med på bilden), nya bestick m.m.
Thanks sweetie, you're the best! <3

Bilder från Valborg

Just ja, Valborg. Vi vägrade demonstrativt att kolla på någon fånig brasa och spenderade den istället med charader, lekar, tävlingar, trevligt sällskap och "Cards Against Humanity" hos Sophie på Söder.

Världens finaste födelsedagsserie!

Fick denna fina av Jonas och blev jätteglad! Ska genast rama in den och sätta upp på väggen!
 

Födelsedag!

Idag fyller jag 25 år! Har varit en rätt tråkig födelsedag so far. Gick upp kl. 6 imorse, ingen har vetat om det eller grattat (utom Emma) på jobbet. Fick dock tårta och sång av Felicia och John när jag kom över dit för att träna henne! Har varit hemma en sväng för att byta om och nu blir det utekväll med restaurang, bio och så presenter och tårta ikväll! Weeeeeeeeeeeeeeee!
 
 
 

Ja, de där idioterna alltså..