Efter en kärleksfull middag...


Satu slutar =(

Idag var Satus sista dag. En sorgens dag. Jag kommer sakna henna SÅ mycket, wäää!

Hon var så härlig att ha på sitt skift:

Hon kunde alla stationer

Hon tog alltid fram donuts och muffins på morgonen utan att jag var tvungen att säga till

Hon fyllde alltid på kassan perfekt

Hon kom alltid tio i på morgonen så att jag skulle få sovmorgon <3

Hon kom bra överens med alla

Hon gjorde alltid glassåserna när de höll på att ta slut

Hon följde alltid listorna på hur mycket prepp som ska göras på morgonen

Hon frågade alltid hur många sallader hon skulle göra varje morgon

Hon var duktig på att ta hand om kundklagomål

Hon använde (för det mesta) enhandsfattning när hon gjorde pommes ;)

Hon var alltid så glad

Hon jobbade alltid över när man frågade (trots att hon redan jobbat 9 timmar)

Hon klagade aldrig för att hennes lunch dröjde

Hon var min snabbaste kassörska

Hon packade så fina hamburgare

 

She will be missed...


Fynd på Spelbiten

Spelbutiken "Spelbiten", på Ölandsgatan 42, ska stänga.
Nu har de alltså en stor rea på alla produkter. Nicklas var där igår för att fynda. Tyvärr var det inte så roliga spel kvar, mest gamla PC-spel, men han lyckades få köpa en fin fönsterprydnad för 100 kr. Sweet!
Får se var vi ska ha den..
 

Har du..?


Nya spel!

Nicklas var och fyndade på Webhallen för ett tag sedan. Han fick tag på Lego Rock Band och The Adventures of Tintin - The Secret of the Unicorn. Särskilt sisnämnda har vi spelat väldigt mycket, tillsammns. Vi söker alltid bra co-op spel och det här är faktiskt riktigt bra. Plattform (har typ ingenting med filmen att göra), mycket pussel, olika karaktärer med olika attacker när man slåss mot söta skurkar. 
Iaf Tintin är riktigt kul

Fungerande ugn, tjohooo!

Nicklas var duktig igår och ringde en elektriker som kom och tittade på vår icke fungerande spis.
Han kom fram till att en säkring inne i ugnen hade gått, och bytte den.
Nu kan jag baka igen! (och vi laga ordentlig mat) Weee!
 

Midsommar hemma hos oss!

Vi bjöd över lite folk till oss på midsommarafton och grillade på en äng precis bredvid huset. Lagom varmt, mysigt, trevligt sällskap! Vi hade köpt ett brännboll-set dagen till ära. Pojkarna spelade även basket senare.
In och kolla på fotbollsmatchen, käka minbakade jordgubbstårta, sjunga Singstar, Lips, spela Rock Band + diverse mer eller mindre påhittade lekar.
Adam och Lisa sov i "sitt rum", annars var det endast Daniel som som över. Resten åkte hem med första tåget som gick, 05:18. Så jäkla trevlig kväll var det iaf! =D

How bad could it be?


Fint i vardagsrummet!

Nu har vi äntligen köpt några fina soffkuddar (från Chili) och fått upp våra affischer i vardagsummet, så nu är det riktigt stiligt där! =)
Imorrn kommer det lite folk över för att grilla och fira midsommar. Det blir skoj =)
Monsterkatten var förresten inte lika farlig inatt, kanske var det bara första natten hon var lite ängslig =)
(eller så var det bara öronpropparna som äntligen fyllde sitt syfte)
 
 

I love you!


Kattvakter!

Nu kommer vi vara kattvakter åt Nicklas mammas katter i tre veckor. Eller rättare: 20 dagar, 7 timmar och 24 minuter. Varför så exakt? För att katten Kajsa är katten från helvetet. Förra gången vi passade dem fick jag ju veta det, men jag trodde att hon jamade hela natten för att lägenheten var så liten! Nu har vi en större lägenhet än hon bor i själv och hon höll mig uppe hela natten till idag! Har inte fått en blund i ögonen..
Söt och gullig på dagen, ett monster på natten.
 
Liston, den andra katten, är lugn och hur snäll som helst.
Nicklas har fått två nätter på sig att lista ut något, sedan sover jag någon annanstans!

Släktkalas + födelsedag

Igår kom Nicklas mormor, moster, mamma, brorsa och kusin för att kolla på lägenheten och fira mormor som fyllde 91 år. Två tårtor, bullar, kakor och trevligt sällkap.
 

Inte för trött för vissa saker..



Spelkväll och asiatiskt med Felicia och John

Felicia och John kommer över i fredags för att kolla på lägenheten (inredd) och umgås lite. Vi käkade på vår vanliga asiatiska restaurant oh spelade mitt nya parspel. Det var uppskattat (och vi vann! =P)


Nya tv;n!

Jag måste säga att vi vande oss väldigt snabbt med vår nya tv. Och trevlig är den! Vi har hittills spelat Resident Evil 5, Left 4 Dead, Bayonetta, sett massor med film (bla. Pans Labyrint). It's-a-nice!





Ny tv!

Tyvärr blev det inget internet som Telia lovade igår. Vårt abonnemang började då, men av någon anledning dröjer det 10 arbetsdagar innan vi sedan får internet, hmm =/

Efter att ha fått skatteåterbäring, två löner och det faktum att vi ska sälja Nicklas farbrors flakmoppe (nypris 30 000..) så tyckte vi att vi förtjänade en liten treat. En ny tv! Vår "lilla", 32", åker in i sovrummet (där kan vi visa fotboll och ha Singstar på midsommarafton) och vi kommer köpa en 50"-tv på Elgiganten med kampanjerbjudande på 5000 spänn. Wohoo!

Nu blir det ett rent nöje att kolla på film i vårt stora vardagsrum, i den stora soffan och på den stora tv:n. =)

Kan man ÄTA dippen?


Lilla rummet färdigt!

Efter att tapetseringen blev färdig i onsdags kunde vi utrymma allt bråte ur lilla sovrummet som kommer bli mitt kontor/ett gästrum. Upp med bokhyllan, in med grejer, sätta upp hyllan ovanför skrivbordet m.m. Nicklas har jobbat hårt =)



Här inne sover gästerna (innan vi skaffat vår dagsbädd sover de på madrass på golvet)


Pjamasparty med Adam och Lisa!

Igår, kl. 17, mötte vi Adam och Lisa nere på stationen för att sedan köpa hem thaimat och kolla på fotbollsmatchen mellan Frankrike-England. Vi såg förstås även Sverige-matchen och spelade ett nytt spel av mig, ett parspel.





Vi satt och snackade halva natten, sedan som de över och nästa morgon åt vi pannkakor och spelade lite tv-spel. Mysigt dygn!


Officiellt godkända!

Yay! Nu är Nicklas äntligen erkänd av bostadsrättsföreningen och vi bor officiellt i lägenheten!

(de här bokstäverna sattes in mellan igårkväll och idag utan att vi märkte det =P)


Daniels inflyttningsfest

Äntligen har jag bilderna med mig till biblioteket! Daniels inflyttningsfest i fredags var awesome. Grillning, trevliga människor, roliga lekar.




Snaart internet hemma!

Det har varit stängt på biblioteket i flera dagar nu och har således inte kunnat blogga. Vi har tecknat abonnemang med Telia på 10 mbit/sek för 299 kr i månaden. (De första tre månaderna gratis eftersom vi band upp oss på 12 mån.) Installationen sker på torsdag, wee!

(Nu upptäckte jag iofs att jag glömt externa hårddisken hemma med alla foton från Daniels inflyttningsfest, hur det ser ut hemma och bilderna jag ritat, men då kommer det en annan gång.. =S)


Sega Collection!

Nicklas fyndade spelet Mega Drive Ultimate Collection, till Xbox360. Vad kan väl vara trevligare än att samla achievements i de gamla underbara pixelspelen såsom Altered Beast, Sonic the Hedgehog, Ristar, Streets of Rage, Comix Zone (och 35 till!)
LIKE!

Färdigtapetserat!

Yay! Nu, äntligen, är hallen färdigtapetserad. Patrik kom igår på sin lediga dag och körde i 7 timmar. Så var det färdigt. Det ser såå bra ut, är jäkligt nöjd med tapeten!
Men, som han sa, nästa gång kommer jag inte ta en tapet med mönster! =S

Studentmottagning för Fredrik!

Igår var vi i Järfälla för att fira att Fredrik tagit studenten. Det bjöds på rikligt med godsaker och trevliga människor.
Kicki höll ett fint tal till sin son (som mest handlade om hans brister)
Vi har med oss en liten goodiebag med bland annat kortet jag ritat, presentkort på bio, kondomer i olika smaker, starka popcorn, lite smågdis, Zoo-ask, presentkort på BK, en liten vodkaflaska med hallonsmak, energituggummin, en stark karamell m.m.

Såå.. en "donut"?


Grattiskort till Fredrik


Nackdelen med 30 kanaler

När vi flyttade fick vi automatiskt typ 30 kanaler, som ingår i hyran. Nice! Särskilt eftersom vi är vana att bara ha SVT1, SVT2, fyran och finska kanalen. Nackdelen med att ha så många kanaler är onekligen att man fastnar framför tv:n, kollandes på SKITPROGRAM! Här är några grejer vi har börjat titta på t.ex:
Property ladder revisited

Ett program där man får följa mer eller mindre privatpersoner köpa ett hus i dåligt skick och sedan ska de försöka sälja det och gå med vinst. Nicklas älskar det.

MacGyver

Jag kommer ihåg att man såg det när man var liten. Liten! Vidare har vi sett på Master Chef Australia, 16 and pregnant och något program där de gör om en gammal bil till nyskick. Jag vet, jag vet. Skärpning!


Sagt och hört #20


Fest för Marcus

Igår var vi på Lilla Essingen och firade Marcus, som fyllde år. Rikligt med snacks och god underhållning erbjöds.
Det var trevligt, vi tog sista tåget hem, kl 1.

Filmserie #7


Grattiskort


Prometheus i Sickla

Igår trotsade jag svår migrän och drog till Sickla för att käka mat på Texas Burger och se premiären av Prometheus.
Det var gott, som vanligt. Filmen var väldigt bra, hade en grym stämning. Noomi skötte sig klanderfritt.

VA?! Vad säger du?!


I lägenheten

Det rullar på i lägenheten. Eftersom vi fortfarande inte har fått internet blir det dåligt med blogginlägg. Nu sitter jag återigen på biblioteket i Fisksätra. På tal om internet hörde vi att det var bara att ringa Telia och meddela vilken lägenhet vi bodde i, så skulle de sätte igång internet direkt till oss. Det som inte nämndes var att vi inte kan ringa det utsatta numret "från vår operatör" (vilket är Comviq). Bra tänkt där av Telia..

Nicklas har varit duktig och jobbat hela veckan från 11 till 19.30 (jag jobbar 07.30-16). Igår tänkte jag laga en romantisk middag med lax till honom då plötsligt spisen slocknar. Suck!

Byte av alla proppar när han kom hem, ingenting funkade. Så, eftersom alla restaurangerna hade hunnit stänge i centrum, blev vår romantiska middag en fryst panpizza och en fiskgratäng..

Annars går allt bra. Vi har många kartonger kvar att packa upp, men främst för att lilla sovrummet inte alls är iordning då Patrik inte är färdig med tapetseringen i hallen än (och således har sitt tre meter långa tapetseringsbord i det rummet). Vardagsrummet och köket är klara iaf. Jag återkommer med mer foton och sådant senare =)