2011

Året då jag blev arbetsledare på Burger King, vi ställde ut våra pärlplattor på olika ställen, jag pratade i radio och vi var med i tidningar. Vi har firat både 25- 30- 50- och 90-årsfest, varit på två begravningar, sett min lilla kusin tagit studenten, spelat tv-spel, sett på film, druckit Coca Cola, gått på syrrans burlesqueklubbar, spelat pingis och sett både SM och SOC, fått diamantpokal i Lips (både singel och duett), myst hemma i soffan mest hela tiden.
Det har varit ett kanonår! (Trots migrän, vissa ekonomiska bekymmer i början av året och få tripper till landet på sommaren..)

Julafton #4

Bilskjuts med Felicia och John på juldagens morgon till landsstället utanför Trosa. Där väntade (på kvällen) ett till julbord. Vi har inte tröttnat på maten ännu, utan det var väldigt gott!
Eftersom jag hade migrän typ hela vistelsen så var det Felicia som delade ut julklapparna i år.
Vi gav mamma "Sound of Music", ett par ljusstakar, en liten Lucy från Snobben + droppstopp till vinkartongen. Pappa fick en LP med ångloksljud på, ett par hängslen med pianotangenter, filmen "Svart Katt Vit Katt", en prenumeration på Spotify och tillsammans fick de en resväska. Fabbe fick en wok, spelet "Lips - Party Classics" och sin favoritchoklad.
Felicia fick True Blood (någon slags dryck från serien de gillar), ansiktskräm, muffinsprydnader att ha i granen och John fick ett par svarta hängslen och presentkort på ryggmassage. Tillsammans fick de 24 champagneglas och en microvågsugn.
Nicklas fick, bland annat, två jättesnygga t-shirts. En med Batman och en med Captain America! =)
Såhär såg det ut på kvällen efter julklappsutdelningen (bara Nicklas som är vaken och kollar på Morden i Midsomer):
På annandagen åt vi lammstek och potatisgratäng och spelade "Absolut Överrens" på kvällen (till och med Papie var med!). Kul spel, man spelar i par/lag och ska försöka synka fem svar under olika kategorier (ex. "saker man kan ha på rostat bröd"). Jag och Nicklas kom på delad förstaplats med päronen.
Vi åkte hem till stan på tisdagskvällen eftersom jag jobbade onsdag-torsdag. Har varit galet mycket folk på jobbet, uschan. Snart är mellandagsrean/jullovet slut dock, då blir det lugnt igen. Det har varit en bra jul iaf, får se om vi bara tar det lugnt på nyårsafton eller attendar någon fest...

Julafton #3

Eftersom jag glömde kameran hos Peter fick vi använda min mobilkamera för att föreviga vår egna lilla julafton.
Tyvärr hade någon jävel (läs jag) av någon anledning ställt in så att bilderna bara blir 160x120 pixlar (= väääldigt små). Buäää!

Så här har ni ett minikollage med massor av småbilder från julaftonskvällen. Den var mysig och vi hade Ramel som skuttade omkring och lekte med julklapparna och granen. Det hade varit trevligt att ha på bild.. *inte alls bitter*
Jag gav Nicklas grytvantar, ett par svarta vanliga t-shirts, tandborstmugg, en skjorta, en plånbok och spelet Captain America till xbox360.

Han gav mig Trisslotter, filmerna Con Air, True Lies (LD), I, Robot och Armageddon (DVD), seriealbumet Maran av Lina Neidestam, en enorm Pikachu (!) och filmen Captain America - The first Avenger (weeee!). Vi drack julmust och åt pepparkakor och hade det allmänt mysigt. =)

Julafton #2

Efter Kalle Anka på julafton drog vi till Nicklas pappa Peter i Järfälla för att fira med den släkten. Vi blev 19 personer!
Vi fick många fina klappar! Expressutdelning med julklapparna eftersom vi var så många, vi var även tvungna att springa till 20.41-bussen med oöppnade presenter för att hinna.
Vi gav Peter en prenumeraton på en biltidning, tomma cd's att lägga grejer på och filmen "Låt den rätta komma in". Kicki fick spelet "När då då?", filmen "Truman Show" och en mugg med henne och Peter på. Trevligt var det i varje fall =)

Julafton #1

Det blev som vanligt fyra olika firanden med julklappar i år. Den första took place i Sundbyberg hos Nicklas morföräldrar Lillan och Bigge. Vidare var brorsan Martin, modern Lisa och katterna Kajsa & Liston med.
Traditionen är att vi äter gröt mitt på dagen. På kvällen är det vanligt julbord.
Efter det är det lite fika, mysprat, julklappsutdelning och så Kalle Anka förstås!
Vi gav Martin fem sorters olika exotiska öler, biobiljett, dvd:n Super 8 och en prenumeration på herrmagasinet King
Vi fick också biobiljetter, brädspelet "Absolut Överrens", lite filmer och spel (hans 360-spel), en Captain America-gubbe, ett stort ljus, lite presentkort och pengar.
Efter Kalle Anka drog vi vidare till Nicklas pappa i Järfälla för att ha Julafton #2

Fuck Yeah Spidey

Glömde min kamera hos Nicklas pappa på julafton så har inte haft något att blogga om på flera dagar. Ikväll ska han dock cykla dit för att hämta den. 28 december och han cyklar...
 
Så länge tipsar jag om en rolig sida med gamla serierutor från Spindelmannen som man lagt en ny text på. Ungefär som Jan Stenmark. Både jag och Nicklas skrattar gott åt den sortens humor.
http://spideymeme.tumblr.com/

Kanske världens snyggaste julkort?

Vi är förvisso fortfarande i Trosa, dit vi kom på juldagen, men innan vi åkte hit fick vi vårt julkort på posten (i tävlingen där man ska god jula en gamer i xboxflickans blogg) av en viss Andrine
Vi sa att våra favoritspel är Sonic the Hedgehog, Super Smash Bros. och Gears of War. Kanske är det världens snyggaste julkort? Vi blev jätteglada!

Presentation!


Bra scout


Vår julgran!

Såhär ser vår gran ut! Massor med presenter, iih! Vi båda är klara med alla klappar till varandra och har dem inslagna, skönt!

Kolla in våra awesome batman-prydnader vi köpte på Sci-fi-mässan! Vidare har vi pynt från Super Mario och Bubble Bobble ;)

Annars var Nicklas ute ikväll och cyklade en långtur till Järfälla, 22 december. Vilket rekord! Jag jobbar för fullt, sista dagen imorrn dock. Mina Burger King-serier tar jullov till och med januari. Första sovmorgonen imorrn sedan jag blev arbetsledare. Börjar 11.30 (därav bloggande kl. 1 på natten) =)

Vinnaren och lösningen av tävlingen i adventskalendern!

I söndags var det ett korsord i tävlingsluckan! Det hemliga ordet som bildades av du gula rutorna var "Julrim", det var ju det jag och Nicklas gjorde på bilden =) Facit på korsordet hittar du nedan, det är Nicklas som löst det i paint.
Vinnaren blev Jessica, som kommer få en trisslott i posten! Grattis!
Inga fler tävlingar i år och endast två luckor kvar av adventskalendern! Vad tiden har gått snabbt! =S

Snö-gubbe


Fannicklas julkort

Vårt julkort vi skickade ut i år =P
www.nordicgarrison.net
www.facebook.com/nordicgarrison

Gör sig till


Vänner


God jula en gamer!

Vi deltog i xboxflickans tävling på hennes blogg att man skulle göra ett spel-julkort och skicka till någon annan i tävlingen. Vårt bidrag blev en julig Kirby i minipärlor till Erika i Rönninge =)
Och så får vi något kul på posten också! =P

Annars skjuter jag!


Julbak!

Mysig kväll igår när Felicia och John bjöd över oss på lite julbakning.
Pepparkakor, lussekatter (+ lussebajskorvar) och choklad med hallon och granatäpple.
Bakade, drack julmust, lyssnade på julmusik, riktig julstämning!

Lucka 18: Adventstävling!

Fjärde advent och sista tävlingen för i år! Ett korsord denna gång. Om du löser korsordet så får du 6 stycken bokstäver i de gula rutorna som du sedan ska bilda ett ord av.
När du har listat ut ordet kommenterar du i vanlig ordning nedanför och skriver
Namn
Mailadress
Rätt svar
Vilket pris du vill vinna

Du kan vinna antingen en trisslott, en pärlplatta eller en signerad originalserie gjord av mig. Tävlingen slutar på onsdag kl. 23.59, så du har gott om tid på dig!

Ett tips är att ta en print screen på korsordet och sedan lösa det i exempelvis paint, annars kan man skriva ut det och lösa för hand. Lycka till!

Veckan enligt Snobben


Sjunger i duschen


Lika par leka bäst

Adam och Lisa kom över igårkväll och käkade japanskt/kinesiskt och gav oss spelet "Lika par leka bäst"
Superkul att möta ett värdigt par som varit ihop lika länge som vi. Vi vann, men det var supertajt!
Prata halva natten, i säng sent. Trevlig afton!

Godmorgon!


Jag kan tyvärr inte hjälpa dig..


Sälj grej med tjej

Har kommit in på en rolig sida på nätet, http://saljgrejmedtjej.se/
De lägger upp mer eller mindre komiska reklambilder där man säljer vad som helt med en, helst halvnaken, kvinna på. Intressant att kolla igenom! Några exempel:
 
Reklam för öl
 
Reklam för bilar
 
Reklam för dryck
 
Reklam för bilfälgar
 
Reklam för Burger King
 
Reklam för deodorant
 
Reklam för Ryanair
 
Reklam för skidpjäxor

Vinnare och lösningen av tävlingen i adventskalendern!

Tydligen en väldigt svår tävling i söndags! Man skulle hitta vägen genom bilderna, samla upp bokstäver och bilda ett ord av dem. Här är facit:
Bokstäverna du fick ut var:
Blandar du om bokstäverna får du ordet "Juldekoration". Tre personer klarade det! Sebbe kommer få en trisslott på posten! Grattis! =) Ny tävling på söndag, se till att vara med då! ;)

Många jobbiga val att göra i livet..

Sjukt nice att Vicky kom och bytte mig vid 12 idag, inte bara är jag förkyld utan har nu också migrän. Kom hem, däckade, åt middag och ska nu däcka igen. Och jag som har så mycket att göra! Listor, julkort, köpa grejer på nätet, rita, redigera m.m. Buhuu!

(Btw, glöm inte att TÄVLA i söndagens adventslucka!)

Svettas


Tävlingen!

Jag tror att min tävling är alldeles för svår, det är jättefå som har tävlat! =(
Så gå genast in på lucka 11 och lista ut vägen genom bilderna och det hemliga ordet!
Ni har till och med imorgon kl. 21 på er!
(En liten ledtråd: Det börjar och slutar på den gula bilden med tomteluvan.)

Snögubbeluciatåg


Coolaste chokladkalendern

Damn, det är redan den tolfte december. Jag har inte köpt en enda julklapp till Nicklas, panik!
Under tiden njuter jag dock av vad som kanske är den snyggaste adventskalendern ever.
Annars ligger jag hemma förkyld, vår lägenhet har blivit bombarderad av snorpapper, yuck. Borde varken spelat pingis eller tagit den där kalla promenaden på Liljeholmen igår med Felicia. =S Imorgon väntar jobbveckan...

Ej välkommen


Top 10-tävling

Vi gick upp tidigt imorse för att vara med på klubbtävlingen Top 10 i Hallonbergshallen. 5 bord, 10 personer deltog. Poolspel - alla möter alla. Flest vinster i slutet av dagen tar hem vandringspriset
Nicklas var som en zombie på morgonen, men till slut vaknade han till och spelade riktigt bra pingis. De fyra matcherna innan lunch mötte han Fredrik (3-0), Daniel (torskade 0-3), Markus (också förlust 0-3) och Anders (vinst 3-1!). Jag mötte Itty, Roger, Markus och Rickard. Förlust i samtliga..
Salladsbuffé från någon slags catering. Vi satt i församlingsrummet och käkade tillsammans. Trevligt!
5 matcher kvar efter lunch. Nicklas spelade mot Roger (3-0), Rickard (VINST MED 3-2! FÖRST VINSTEN NÅGONSIN ÖVER SIN NEMESIS I KLUBBEN, SJUKT STORT WEEEEEEEE), mig (han vann med 3-0 men siffrorna blev 12-10, 11-9, 11-9 så det var tight!), Affe (3-1) och Itty (3-1). Nicklas gick alltså 7-2 under dagen, bra jobbat!!!
Jag mötte Daniel (1-3), Affe (2-3, aargh!), Anders (1-3) och Fredrik (3-2). Jag gick alltså 1-8. Inte lika bra som Nicklas, men jag är nöjd med mitt spel och det är det viktigaste =)
Vann hela tävlingen gjorde nykomlingen Daniel med 8 vinster och en förlust (mot Anders). Nicklas kom på delad andraplats med både Markus och Rickard, alla med två förluster var. Markus förlorade mot Rickard med 2-3 och mot Daniel med 1-3, Rickard förlorade mot Nicklas med 2-3 och mot Daniel med 1-3.
Vinnargänget! Daniel med sitt vandringspris + 500 kr på pingisaffären TTEX, Markus med sitt snygga pingisfodral, Rickard med en t-shirt och Nicklas med en Stiga-handduk.
Sjukt kul och bra anordnad tävling, längtar tills nästa i april!

Lucka 11: Adventstävling

Dags för en ny adventstävling! När du klickar på denna lucka kommer du att se en massa färgglada bilder med bokstäver på. Jag vill att du ska börja från toppen och hitta en väg ner till botten genom att endast följa denna bildordning:
När du nått ner till botten har du samlat på dig en rad bokstäver. Blanda om bokstäverna och bilda ett ord!
När du har hittat vägen genom bilderna, skrivit ner bokstäverna och listat ut ordet är det bara att kommentera nedanför och skriva
Ditt namn
Din mailadress
Ditt svarsord
Vilket pris du vill vinna

Tävlingen håller på tills på onsdag kl. 21.00. Därefter lottar jag ut en lycklig vinnare av alla som fått rätt svar. Priserna du har att välja mellan är en trisslott, en pärlplatta eller en originalserie gjord och signerad av mig.
Lycka till!

(Ett tips är att ta en Print Screen av bilden och dra dina sträck i paint eller dylikt, annars kan du skriva ut bilden och dra med penna om du känner dig så ambitiös.) Fråga bara om du inte förstår instruktionerna så hjälper jag till. =)

Nicklas i tidningen LEVEL!

På förra årets Retrogathering fotades jag och Nicklas för speltidningen Level och serien "Min Favorit". Man skulle alltså fotas med en av sina favoritprylar. Jag var med tidigare med en Wonderboy-pärlplatta, nu var det Nicklas tur. Han hade Sonic-plushien Martin Lindell köpte till oss i Japan.
"Jag och Sonic var helt enkelt häftigast i förorten"
Det är en Alien-inspirerad bild, haha. Vi fotades även tillsammans för Level senaste Retrogathering med våra Sonic-pogs, får se om det kommer med i tidningen också sen =P

Vad vill hundjäveln?


Sådär kul att vara hundvakt..


Härlig semester


Äckliga strawberry cheesecake-glass?


Resultatet och vinnaren av adventstävlingen i lucka 4!

Svaret på rebusen i lucka 4 var "Man blir så klok av att läsa en..." och då var svaret jag var ute efter "bok".
Bra jobbat allihopa!
Vi lottade ut den lyckliga vinnaren som blev Adam! Han får en originalserie, grattis!
Nästa tävling är på söndag, missa inte den!

Nässallad?!


Glöm inte att tävla i adventskalendern!

Sista chansen att tävla i söndagens lucka! Klicka på bilden, lös rebusen och räkna ut vilken julklappen är! Tävlingen avslutas idag kl. 21.00 - du har fortfarande tid!

Prosit


Äntligen julmys!

Vi har haft så mycket att göra på sistone att vi inte ens satt upp julpyntet än! Andra advent var det igår, skäms!
Ikväll gjorde vi dock en kraftanstränging och storstädade + pyntade. Så nu är det julfint här hemma! =)

Schyssta meloner


Lucka 4: Adventstävling

I adventsluckorna tänkte jag ha något annat än en serie, nämligen en tävling. Idag är det en rebus. Svaret på rebusen är ett julrim. Det jag vill att du ska göra är att lista ut vilken julklapp rimmet handlar om!
Så, när du löst rebusen och listat ut julklappen, kommentera nedanför och fyll i:
1. Namn
2. Mailadress
3. Rätt svar
4. Vilket pris du föredrar
Du har chans att vinna antingen en Triss-lott, en pärlplatta eller en originalserie signerad och gjord av mig.
Jag lottar ut en lycklig vinnare som kontaktas per mail. Tävlingen håller på tills på onsdag kl. 21.00, kommentarerna kommer inte att synas förrän då. Lycka till!

Science Fiction-mässan i Älvsjö

Vi åkte med Martin till Sci-fi-mässan idag vid 12. De har bytt till en större lokal, det var smart.
Gästerna var dessa (ingen som vi ville ha autograf av, men Nicklas gillar serien 'Allo 'Allo):

Jonas Darnell signerade Herman Hedning-produkter och förlaget Kolik hade ett stånd (tyvärr var inte Lina Neidestam där..)
Vi fotade oss hos polaren David Rasmusson bredvid Darth Vader och en storm trooper. Fick en bildutskrift:
Förutom fotot köpte vi lite serier; "Finn & Fiffi och den Spjuveraktiga Elefanten" (mormors favoritord, en hyllning alltså!), "Tung Metall" nr 9 1986. Vidare tidningen "Level" (där Nicklas var med på en helsida, I'll tell you later!), filmen "Gladiator" (10 kr), ett par julgransprydnader (i form av Batman & Robin).
Träffade lite roliga människor också, Peter kom en snabbis, Magnus var där, Roffe + Maria.
Vi var väldigt nöjda med mässan!

En brottsplats..


Mormors födelsedag, grekisk restaurang + LAN

Igår gick familjen till mormors grav på Skogskyrkogården för att lägga blommor och tända ljus på hennes födelsedag. Det var även 364 dagar sedan hon dog.
Efteråt åkte vi till S:t Eriksplan och åt på restauranten Mosaik där de har grekiskt/libanesiskt. Jag tog kycklingspett och Nicklas tog laxfilé. Det var supergott!
Därefter direkt till Jonas för att lana med honom och Daniel. Det betyder att vi sitter vid två tv:apparater, vända bort från varandra så att man inte ser vad det andra laget gör, och sedan spela Call of Duty: Modern Warfare 3. Det var askul!
Jonas snuskigt snygga drink:

Bygga en köttgubbe


Lucka 24


Julkalender!

Weee! Idag börjar min alldeles egna julkalender här på bloggen! För er som inte var med förra året så betyder det att jag varje dag fram till julafton lägger upp en lucka med en serie bakom. På söndagarna är det adventstävlingar med chans att vinna pris. I'm excited, hope you are too!
Så glöm inte att kolla på första luckan idag kl. 18!