Kommisarie Morse

Vi har myskväll med mackor + te och hemlagad sockerkaka till mig. Vi har börjat se på kommisarie Morse, är på tredje avsnittet. Nice! Imorrn jobb..
 
 

Mitt älskade kontor

Såhär ser det ut vid mitt skrivbord. Här sker all magi i form av bilder, serier och inlägg. Jag trivs bra i mitt lilla kontor. Jag måste skaffa en bra stol bara, annars har jag min scanner, lite roliga bilder på väggarna som inspiration, min dator, min signerade Lina Neidestam-tavla och mina papper.
 
 
 

Dagens OS-bild

Vi ser just nu på bordtennis på tv, wohoo!

Drömmer om mat

Sedan några dagar tillbaka har jag börjat räkna kalorier, för att bli lite nyttigare (och kanske till och med gå ned lite i vikt). De två senaste dagarna har jag dragit rejält under det antal kalorier jag förbrukar varje dag. Det har resulterat i att jag drömde att jag åt mat inatt, haha!
Får se hur länge det håller i sig ;)
 

Dagens ritövning

Congratz till Arnold Schwartzenegger, som fyller år idag
 
 

Dagens OS-bild


Grilla hamburgare vid vinterviken!

Alla var mer eller mindre bakfulla när vi mötte upp Felicia och John i Örnsberg för att grilla tillsammans.
Vi hittade en plats högst upp på berget med fin utsikt. Grillmästarna John och Nicklas fixade allt tekniskt och jag och Felicia satt och smuttade vår dricka ur champagneglas. Mycket trevligt. Och goda hamburgare blev det!
 
John roade sig med ett fotoprojekt där man skulle upphäva gravitationen. Nicklas kom upp på flera bilder på projektets hemsida! Iih!
 

Dagens OS-bild


Grillning i Spånga

Vi och Fabbe åkte hem till Jonas för att grilla korv, spela spel och snacka om livet. Det var nice =)
 

Sagt och hört #24


Dagens OS-bild


OS-invigningen

Nu ser vi på os-invigningen. Är sjukt peppade! Har redan skrivit upp alla tider då det går bordtennis, så man inte missar något. Även cykling, badminton, friidrott, gymnastik, simning, fotboll, volleyboll (och många fler!) ska bli kul!
Idag (och igår) har all min planering pajats av migrän. Ingen bild av Sandra Bullock (som fyllde år) igår, ingen serie idag. Mår dock lite bättre, kommer vara i fin form inför grillning i Spånga imorrn.

En cykeltur som heter duga!

Nicklas cykel har stått hos Martin medan vi varit borta och jag kom på den smarta idén att han skulle cykla min cykel till Hallonbergen för att jag sedan ska möta honom efter jobbet och vi båda tar en lång cykelutflykt hem.
 
Vi käkade mat från grillen hemma hos Martin, sedan cyklade vi långsamt hem, med några små raster för att dricka saft och äta bullar.
Det var ett stort träd som hade ramlat ner, mitt på vägen! Bilar och motorcyklar fick vända, vi tog oss igenom!
Hela resan tog drygt två timmar, jag var vääldigt trött på slutet, men konstigt nog inte så mör i benen idag, har bara ont i skrevet ;) Mellan 2½-3 mil uppskattar Nicklas att vi cyklade. Han är även världens bästa cykelguide också, det var superkul!

Man blir bra på att tolka folk efter några år..


Börjar jobba igen

Idag börjar jag jobba igen efter en liten ledighet. Både tråkigt och härligt att komma in i rutiner igen. Nice att komma igång med ritande och bloggande. Favorit i repris på måndagar, Burger King-serier på onsdagar, seriestrippar på fredagar, Sagt & Hört på söndagar och så lite filmserier + födelsedagsbarn.
Tyvärr är vädret underbart och Nicklas får vara hemma och sköta hushållet (= vara ute och cykla och hänga i solen). Hittade denna gamla passande bild. Jealous!

Serie om tiden på landet!


Jack White till Sverige!

Nicklas såg av en slump en annons om att Jack White spelar i Sverige i höst. Han bokade genast två biljetter på Hovet 11/9. Snacka om att han är nöjd! (Särskilt eftersom han bokade en dag efter biljettsläppet, sedan blir det fullt!)

Dagens ritövning

Idag fyller Daniel Radcliffe år. Jag tänkte börja måla av människor som fyller år, kändisar eller kompisar.
Behöver ändå öva på att rita lite random människor.
För mig kommer han alltid att vara Harry Potter ;)

Hemma igen!

På eftermiddagen skjutsade snälle far in oss och Felicia, hunden och kaninen till Stockholm igen. Det var väldigt skönt att komma hem till vårt välstädade hem! Vi har packat upp det viktigaste, kopplat in router och fått igång internet på alla bärbara datorer osv. Vi såg Batman Begins och köpte mat från grillen i Neglinge.
Vi har kommit hem från landet med följande:
 
¤ En miljard myggbett på armar och ben (har inte haft så prickiga ben sedan Ibiza -98! (och då behövde man som tur var inte raka benen, aj!))
¤ En dålig dygsrytm
¤ Borta är bra, men hemma är bäst
¤ Nicklas har sprungit 5,4 km nästan varje dag, som ett resultat har han nu ont i ena foten
¤ (Ytterst lite) Solbrända kroppar
¤ En glad kanin
¤ Träningsvärk i armen efter allt dart-kastande

12-kampen avgjord!

När vi kom till landet gjorde vi en lista på grenar att ha i vår "5-kamp". Det blev en 12-kamp. Idag är den äntligen avgjord! Nicklas vann grenarna till vänster, jag dem till höger.
Nicklas vann (inte så förvånande). Yay! Priset är evig ära och berömmelse. Nu är det dags att åka hem, efter nästan två veckor ute på landet. Det blev inget bad, knappt något solande, men lugn och ro och grillning.

Felicia has joined the party

Idag kom Felicia hit också för att plocka bär och äta paj. Morticia var väldigt glad att träffa henne igen! ;)
 
Gott att grilla på kvällen, och inte alltför kallt väder.

Sagostigen!

Igår åkte vi på utflykt till Sagostigen, ett sagoland utanför Malmköping. Man går på en promenadstig och tittar in i stugor där olika sagor utspelar sig. Programmet vi fick på plats innehöll (korta) versioner av varje saga vi passerade.
Vi åt medhavda, hemgjorda laxmackor och hade en mycket trevlig dag. Efter själva stigen är det är litet nöjesfält, restaurant, presentbodar, ett litet zoo m.m.
Jag gick hit mycket när jag var liten, det var Nicklas första gång. Han tyckte att det var kul!
 
 

Smart där Nicklas


Otursförföljda vad gäller internet..

Vi var ensamma här på landet utanför Trosa torsdag-onsdag (12/18). På torsdagen (19/7) slutade internet här på landet att fungera. VaFAN. Vi har kämpat för att få internet hemma i 1½ månad och så får vi inget internet här heller!
Anyway, nu har det börjat funka igen (vi köpte ett nytt modem + router i Nyköping idag). Nu har jag bunkrat upp med 700 inlägg, men jag lägger upp dem lite då och då. Bilder (bl.a. från en Trosa-tripp i onsdags):

Grillning, film och smultronplockande

Igår var det faktiskt sol såpass länge att vi kunde ligga på en madrass på gräsmattan och sedan grilla. Vitlökssmör, yum!
Idag har det regnat och haglat och åskat, men vi lyckades ändå gå på promenad runt vattenfallet för att plocka smultron. Det blev dock inte många:
Sista kvällen ensamma här, imorrn kommer mamma och pappa hem från Riga (dags att städa). Vi spenderar kvällarna att se på rysare och spela brädspel. Mys! Nu: The Innkeepers.
http://www.imdb.com/title/tt1594562/

Nicklas, min hjälte!

Idag skulle vi ta en cykeltripp in till Trosa för att äta glass och fylla på med proviant (läsk och godis). Eftersom vi bara hittade en cykel som fungerade blev det Nicklas som själv fick cykla de 2,2 milen till "stan" och tillbaka.
My hero! <3

Sagt och hört #23


Päronen varit tillsammans i 33 år!

Idag har mina föräldrar varit tillsammans i 33 år. Grattis till dom!
Hoppas att jag och Nicklas också kommer vara ihop så länge! <3

Inte ledsna trots regn ;)

Vädret må vara kasst, men vi har det bra här i vår ensamhet på landet. Tacos ikväll!

Xbox Live Gold!

Vår Xbox Live-guld-prenumeration tog slut lagom till när vi blev utan internet. Nu har vi internet hemma och på landet (där vi kommer befinna oss i en vecka) så vi har genast köpt 12 månader guld till Xbox Live!
Det betyder att vi kan se våra resultat på Lips, spela MW3, GoW3, Trials (m.fl) online. Weeeeeeeee!
 

Första dagen på landet!

Lite bilder från landet, vi har det mysigt med djuren!
20 grader i vattnet, vi har inte badat än.

Internet, krashat usb-minne och semester!

Idag fick vi äntlig-fucking-en internet hemma hos oss! 1½ månad har vi varit utan. Telia-personer har varit hemma hos oss flera gånger. Först funkade inte dosan i väggen, då kollade de i källaren, sedan i väggen. Det var fel på något fiber. Sjukt nice att kunna kolla mail och sånt hemma!
 
Tyvärr har en usb-sticka med alla mina bloggstuff helt pajad. Den vill bara formateras och vägrar fungera. Jag gjorde en fin bild till när internet skulle fungera (för flera veckor sen), den låg på stickan och är alltså borta. BK-strippen jag skulle lagt upp i onsdags är borta och strippen jag jobbade på i 5 timmar (som skulle upp imorgon) också. Lite andra småsaker, men annars har jag backup på resten. Ändå jättetråkigt!
 
Nu befinner vi oss på en romantisk semester ute på landet, ensamma i fem dagar med mat och dryck. Sola, bada, spela pingis, dart, kubb, kort, tv-spel, sjunga Lips, grilla. Jag är ledig i 12 dagar, wohooooo!
 

Idag är vår bröllopsdag!


No more kitties =(

Idag är sista dagen vi har katterna hemma. Nicklas mamma kom hem från Gotland i söndags och efter att han hjälpt henne med bilbesiktning idag kommer hon och hämtar Kajsa och Liston. Jag kommer sakna dem! 
 
Beslutet är att skaffa en kattunge snarast möjligt! ;)

Gamla lägenheten

Igår var vi för första gången i gamla lägenheten sedan vi flyttade ut och brorsan Fabian flyttade in.
Han bjöd på sallad med kassler och vi pratade om dieter.

Grattiskort


Sagt och hört #22


Spännande saker i toan

Det är ändå kul att ha katterna, de hittar på så tokiga saker! =)

Fanny trivs med att ha badkar

 

Spelar ingen roll VEM


Ny tv-möbel!

Häromdagen var vi på IKEA och köpte en ny tv-möbel. Vi hade tänkt ta den med oss på bussen, men efter att vi upptäckte att den vägde 60 kilo (och dessutom var på tre (!) paket) fick vi den hemlevererad samma dag istället. Nice!
Vi drog då även till Rusta och hittade 4 filmer för 100 kr och ett Buzz-spel för 70 kr =)
 
 

Hundutflykter

Några bilder från när vi hade hunden i helgen. Felicia var med första långpromenaden och vi utforskade närliggande Fisksätra. Jättefint där!

Inte konstigt att det smakar konstigt..


Filmserie #8


Inför EM-finalen


Shopping!

I helgen tog vi en välförtjänad shoppingtur då vi köpte ett par byxor, skor och en skjorta till Nicklas:
Vidare ett par shorts. 
Jag fick lite smått och gott till mitt kontor från Akademibokhandeln också ;)
 

Barnuppfostran


Sagt och hört #21