Stora Essingen Poker Night

Hade en supertrevlig afton hemma hos Daniel igår. Vi spelade poker (alla lägger in en fånig sak de tagit med sig för ca 20 kr). Vi spelade två omgångar. Första rundan kom jag tvåa, efter Daniel. Andra gången vann jag! (då kom Johan tvåa). 
Vi kom hem med en öl, Minecraftbok, Rocky-album, Minimarshmellows, Borderlands 2-ficklampa & Borderlands 2 Iphoneskal. Good night.

Profilbild på FB

Daniel har min ritade bild som profilbild på Facebook! Hittills 9 likes ;)
I'm so proud! ^^

Man får aldrig komma med nyheter...


Borderlands!

Efter en jobbig jobbvecka för båda (Nicklas har fått ett konstigt ryggproblem (som gjorde att han inte kan cykla =O) och jag har haft ont i halsen och varit förkyld) firar vi nu veckoslutet med nytt spel, Lips och mys!
Idag köpte Nicklas Borderlands billigt från Webhallen,. The story of our lives; när uppföljaren kommer har vi råd att köpa första spelet (det var samma sak med Gears).. Vi är väldigt exalterade iaf, framförallt jag eftersom det är co-op. 
 

Ja, jo, det stämmer också..


Filmserie #14


Fannys hemska humor..


Födelsedagsfest!

På torsdagskvällen samlades familjen för att fira septemberbarnens födelsedagar (Felicia fyller år 10/9 och Fabbe 24/9). Det gjorde vi med champagne, kräftor, tårta och presenter.
Vi gav Felicia en sprillans ny 500 gb extern hårddisk fylld med 44 filmer och 9 kompletta serier. Jag hade även skrivit ut en text vad alla filmer och serier handlar om, skådisar + en bild och klippt ihop till en bok. Presenten var uppskattad =) 
Själv har man legat utslagen med migrän sedan fredag morgon (och gör fortfarande). Hatar att läsa när alla har fredagsmys och själv ligger man och mår dåligt i ett mörkt sovrum och sover.. Har dock bestämt mig för att rycka upp mig och bli frisk lagom till fläskfilé, potatiscroquetter och chili bearnaise till middag, om nom!

Grattis Nea!


Det där med "meny" är inte lätt..


Släktfest!

"Det blev en väldigt trevlig tillställning i söndags när vi samlade en stor del av släkten för att träffas och umgås.
Vi bjöd på smörgåstårta (gjord av pappa) och lite tandpetare, snacks, frukt, kladdkaka och sockerkaka.
 


Det är alltså tre syskon från mitt pappas första äktenskap med makar. Det blir inte till att träffas så ofta, så det var riktigt trevligt att "catch up" (och så fick vi många komplimanger för en fin lägenhet ^^)

Partey!


Nicklas brorsa Martin och deras syssling Linnea kom över i fredags. Även Jonas och Linneas kompis Malin var här. Vi pratade nostaligi (Malin blev lyrisk över att få spela Sonic the Hedgehog på arkaden, någon hon gjort när hon var liten).
Spelade Buzz, pratade om bajs, Disney, livet, resor, språk och en massa annat skoj!
Jag övertalade Martin och Jonas att stanna, de sov över. På sennatten åt vi korv med bröd och såg på "The Running Man", mysigt! På morgonen gjorde åt vi frukost tillsammans och såg ett "The Office-avsnitt" och hade det mysigt då med! Jonas drog med 13.44-tåget.

Det var la trevligt!
 

Bra fråga..?




Nicklas + Filip & Fredrik = sant!


Igår var Nicklas i filmhuset vid gärdet och kollade på livesändningen av "Breaking News", som sänds på kanal 5 kl. 22.00. Jag satt hemma och kollade på programmet (men såg varken honom, Jonas, Erika eller Johan i publiken)
Han tyckte att det var skoj iaf, och programmet var bra också! (Henrik Schyffert och dvärgkaniner)
(Erikas foto)

Jack White-konsert!

Åh, Jack White-konserten på Hovet igår var A-M-A-Z-I-N-G!
Vi var, som alltid, sjukt tidiga. Folk kom in se sent som 1½ timme efter att det stod att showen skulle börja. Innan konserten käkade vi i Globen Centrum (hade väldigt lång tid att slå ihjäl där också så vi promenerade omkring och kollade i affärer).

Förbandet "Peggy Sue" var okej, men Jack White var grymling! Han spelade en blandning av låtar från både The White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather och från sin soloplatta. Bäst drag var det förstås under "Seven nation army" och så "Steady as she goes". Min favoritlåt "Broken Boy Soldier" spelade han, YAY!
 

SthlmBike 2012!

Nicklas och hans pappa Peter deltog båda i första upplagan av SthlmBike, ett 4,2 mil långt cykellopp som börjar på Gärdet och slutar i Kungsträdgården. Vi sov över hos Peter i Järfälla för att få skjuts bilskjuts in till kl. 06.00..
Jag sprang runt och försökte filma dem när de cyklade, men hann bara med start och mål. Här kommer en liten dokumentär från loppet:
Mållinjen:
Av ca 600 deltagare kom Nicklas på en 15:e-plats och Peter kom in i mål som nr 181. Wow, vilket bra jobb av dem båda! 
Pojkarna hade exakt likadana cyklar: Miyata Five Twelves

Det var så himla kul, för alla inblandade, vi ska definitivt vara med nästa år också!

Grattis Felicia

Idag fyller nästa syster år. Ingen mindre än Fröken Frauke själv. Grattis till henne!

Middag med Felicia och John

Äntligen fann Felicia och John en liten lucka att komma och äta middag hos oss. Vi serverade snittar med skagenröra till förrätt, kött och potatisgratäng till middag och kladdkaka med fruktsallad till efterrätt. Allt gluten- och laktosfritt förstås till allergiska John.


Det var mycket trevligt, och gott. =)

Grattiskort

Grattis till Nicklas pappa Peter (som vi spenderat morgonen med, då de cyklade i SthlmBike)!

Drar till Järfälla!

Nu drar vi till Nicklas pappa i Järfälla, för att käka middag och sova över där till cykeltävlingen imorgon bitti. Vi ska vara där vid 06.00.. =S Det gick bra för Nicklas att hjälpa hans mor flytta idag (eller, tömma hennes lägenhet och flytta in den nya sambons grejer). Då jag har varit ensam de två senaste dagarna och ritat för fullt har jag sett filmer med ett genomgående tema:

(eller, ja, en stack ut)
 
Önskar Nicklas lycka till när han tävlar imorrn, weeeee!

Grattiskort

Idag fyller min syster Pernilla (från pappas första äktenskap) 48 år. Gratulerar!

Något SÅ oförlåtligt...


Historiska headers

Det är nog bara en handfull människor som har följt den här bloggen ändå från början (augusti -09). Nu har jag nyligen bytt utseende och header på bloggen. Här kommer alla headers jag någonsin haft på bloggen, lite kul att se utvecklingen. ;)
Den här kom med temat "love" jag valde på blogg.se
 
 
Ful färg och jättedålig upplösning av någon anledning (det dröjde länge innan jag bytte ut formatet jpeg mot png..)
 
Älskade det typsnittet, tyckte det var så himla fint! En väldigt rörig sak..
 
Äntligen slutade jag ha foton i headern.. Däremot ska man inte blanda scannade bilder med fotade bilder..
 
Enkel och rakt på sak.
 
Stilren och ännu enklare. Fick in lite pixlar
 
Den här kommer ni ihåg.
  
Det är roligt, varje gång jag byter header så svär jag att jag aldrig kommer byta igen (för jag är så nöjd med den jag just lagt upp och kommer ju aaldrig kunna göra en finare..!) Så var det med den ovanför. Men nu känner jag likadant för min nuvarande, så.. =P

Chillin'

Det blev ingen middag hos oss för Felicia och John, de har alldeles för mycket att förbereda inför klubben på lördag. Vi firade helgen istället med köttfärsknyten och mys hemma. Jag jobbade över en timme extra för att stå på board och förhöra Laura på svensk grammatiksprov, det var superkul! Jag älskar att vara lärare =D
 
Nicklas har precis blivit klar (dvs fått 100%) med Enslaved, det gillade han som fan. Nu spelar han istället Guldkompassen. Det gillar han, minst sagt, inte lika mycket. Han ångrar dagen han bytte till sig det spelet.. =P


 
Nu händer det mycket. Nicklas ska hjälpa hans mor rensa sin källare imorrn, flytta på lördag. Lördag natt sover vi i Järfälla hos Nicklas far för att gå upp kl. 4 tidigt och således kunna cykeltävla på söndag morgon! Weee!
 
 

Sista gången jag trycker på fel snabbknapp på kassan..


Filmserie #13

 

Ny bloggdesign!

Som ni kanske märker, har bloggen ändrat utseende. Kände att det var dags för en ny header!
Annars är allt som vanligt, ni kan hitta mina serier under flikarna högst upp. Kommer uppdatera lite infosidor och sånt när jag får tid efter hand.

Fröken Frauke Presenterar - Under the sea!

På lördag är det dags igen! Då är det Fröken Frauke presenterar på Nalen! Alla måste dit! (vi kan tyvärr inte eftersom Nicklas ska tävla i cykling dagen efter kl. 6... =( Buhuu!)
 
Sirens and Sailors and Fish- Oh My!

Varmt Välkomna att dyka ner till en magisk plats ni aldrig skådat tidigare! Anrika Nalen förvandlas den 8 September till den djupa oceanen och vi bjuder in till en storartad kväll ni sent ska glömma: burlesque, cabaret, akrobatik och jazz samsas på stora scenen där vi skapar magi djupt under vattnets lugna yta...

Inspirationen hämtas från “handsome but dangerous” tatuerade sailors, läskiga sjöodjur, vackra “bathing beauties”, lurande och lockande sirener och förstås Jul
es Verners klassiska verk: En Världsomsegling Under Havet.

Vi har celebert besök från vitt skilda hörn i världen samt fantastiska vatten-inspirerade akter: Möt pirater, sjömän, humrar, sjöodjur och sjöjungfrur i ett vackert virrvarr!

The Harlem Cointreau Lounge

Som om inte allt detta vore nog har vi premiär för vårt samarbete med det anrika och lyxiga (burlesqueinspirerade!) spritmärket Cointreau. Harlem kommer förvandlas till en sensuell cocktaillounge, med gratis ´Countreupolitans´ till våra första 100 uppklädda gäster.

Vi kommer också visa en väldigt exklusiv utställning med The Queen herself: Dita Von Teese! Under kvällen är det här den ljuva jazzen och swingmusiken kommer att spelas i takt med att cocktailernas elegans kommer att avnjutas!

Showen:

Christopher Wonder (US) 
Mr Wonder är en magiker och konferencier av rang! Äntligen får Sverige möjlighet att se denna världsstjärna in action! Annars brukar han förtrolla (och då menar jag Förtrolla!) publiker i framför allt USA och Italien och har jobbat på the infamous Velvet Hammer Burlesque Club!

Cleo Viper (IT)- Straight back from the roaring ´20s!
Italiens största stjärna uppträder över hela klotet och återvände just från Las Vegas där hon showade på världens mest betydelsefulla burlesque event: Burlesque Hall of Fame. Denna donna kommer att absolut förföra er med underbara kreationer, passion och vintageinspirerad skönhet!

Fräulein Frauke - the Saucy Songbird
Kvällens värdinna och en av Sveriges största internationella burlesqueartister. När Frauke inte är upptagen med att organisera klubbar och event som t.ex. Stockholm Burlesque Festival och FFP är det vintageinspirerade burlesquenummer alá extravagans som gäller!

Virginia Valentine 
Som Virginia V the Pirate Queen möter vi henne djupt i havets vågor! Sverige har mycket att tacka “Hootchy Kootchy Mama” för: Hon tog neo-burlesquen till Stockholm och skapade underbara och inspirerande klubbar under många år. Själv är hon även en internationell artist med attityd som kunde döda!

Manda the Octupus Act 
Cirkus artiste extraordinare! Kreativ och super-talented akrobat kommer bjuda på ett sjöinspirerat nummer!

Pepper Potemkin - Burlesque Bombshell
En femtedel av världsburlesquetruppen Blackbird Burlesque Cabaret men också en soloartist i sin egen rätt med många år på nacken! Pepper bjuder alltid på en fartfylld, kaxig och unik show och kommer nu första gången allena till FFP.

Kitty Sincane - en av Sveriges nyaste burlesque starlet´s intar Harlems scen med neo-inspirerat sailorette-nummer.

Janne Sjöblom Trio- vi bjuder som vanligt på gungande och sjungande jazz! FFP´s husband bjuder upp till dans och kanske blir det lite sång till också. Våra eminenta musiker är: Janne Sjöblom- piano, Rolf Olsson- bas, och Jesper Kviberg- trummor.

Vi har också en “äkta” tatuerare med oss! Alla kan få den efterlängtade sailors looken med hjälp av Von Sven och hans underbara illustrationer.

DJ´s

I Stora Salen regerar Damon Zurawski från The Catastrophe Orchestra och oräkneliga klubbar runt om i Stockholm och Berlin. I Harlem blir det Chicagos egen Old School Fredrik som står för skivvändandet och kommer göra alla Lindy Hoppare mer än nöjda!

Dress to impress!
Fantastiskt pris till de två bäst klädda! Vi kommer dela ut två flaskor av Marylin Monroe´s favorit champagne: Piper Heidesieck! Vi uppmuntrar till och hoppas på en uppsjö av partyglada och uppklädda gäster: sailors, vintage, uniform, burlesque, epok, fetisch, etc. Extra plus blir det med vatteninspiration på kreationerna!

Förköp www.nalen.com

Lördagen den 8 september
Nalen, Regeringsgatan 89
21-02, 150 sek

Varmt välkomna önskar
Fräulein Frauke och John Paul Bichard

Bichard Studios www.frauleinfrauke.com 

Cointreau www.cointreau.com

Sagt och hört #29


The Avengers hos Daniel!

Hade sjukt trevligt igår hemma hos Daniel när vi såg på "The Avengers" på hans stora duk. Vi spelade även "Sonic & Sega All-stars Racing", "Twisted Metal", "Slender", såg på Youtube-videos på folk som spelade "Slender", gjorde Fabbe ett Happy Pancake-konto och tog en nattlig promenad på stora Essingen (efter att grannkvinnan började banka i väggen när vi satt och pratade..). 
Som sagt, awesome night!

The Hole (2009)


Bröderna Thompson flyttar tillsammans med sin mamma till ett hus i en intetsägande stad.
Det dröjer inte länge innan Dane och Lucas i sällskap med grannflickan Julie hittar en mystisk låst lucka i deras nya källare. 6 lås hindrar inte dessa äventyrare från att öppna den. Det visar dig vara ett stort svart hål utan botten. De får ångra att de någonsin öppnade luckan då de inom kort finner sig kämpa mot sina värsta mardrömmar...
 
Otippat bra. Skådisarna (okända) berör och gör ett bra jobb, deras rädsla känns äkta och man blir faktiskt skrämd några gånger. Slutet, om än något för episkt, gjorde filmen rättvisa. Den står liksom ut bland filmer med ungefär samma tema. Helt okej sevärd. (Nicklas gav den 4/5)