Begravning i Saltsjöbaden

Nicklas omtänksamma, prylgalna, Elvistokiga farbror har gått bort och vi var på begravning idag. Sorgligt såklart =(
Mat på Skärgårdskrogen efteråt, trevligt.
Som det stod på kistan: Hans Olov "Elvis" Hansson has left the building..

Kan DU inte bara säga vilken meny du vill ha?!


Ytterligare filmer

Nicklas skördade 19 laserdiscfilmer i söndags för 200 kr! Räätt bra pris sådär. 7 kommer vi sälja vidare för de var inte så roliga. Dessa addar vi dock till samlingen:
Igår såg vi Breakdown med Kurt Russell (riktigt bra, spännande thriller) och Rumble in the Bronx.

Fröken Frauke Presenterar Duty Calls 26/11 -11

Klubben i lördags var fantastisk! För första gången så var den i stora salen på Nalen, det var en underbart vacker lokal. Mitt på stora scenen stod Felicias vackra kanon.
Många där man kände, vi stod mest och hängde med Fabbe, Jonas, Daniel och Thomas. Kolla vilka vackra pojkar:
Artisterna var alla magnifika! Lady Franscesca, Ruby Luscious, konferenciern Dusty Limits, Virginia Valentine, Vicky Butterfly och förstås Fräulein Frauke själv! =)
Som vanligt var det den fantastiska DJ:n Daniel the Bottomless Soldier som denna gång fyllde två dansgolv!
Det var en magisk afton, minst sagt!

Släktträff, vietnamesisk restaurant, onlinespel

Efter att ha träffat äldsta systern Pierina i hennes lägenhet för att titta på Leif "Loffe" Normans konst (han har målat vår tavla på Art Tatum som hänger ovanför soffan bl.a.) åt vi på Thang Long Pho - en vietnamesisk restaurang på Upplandsgatan.
Det var mysigt att sitta och prata om gårdagens klubb och chilla =)
Nu sitter JAG och spelar Resident Evil 5 med tre andra personer på nätet för att boosta lite achievements. Aaaaah! Nicklas är nämligen sen efter att ha varit i Sockenplan och hämtat Laserdiscfilmer.
Superläskigt att sitta och prata engelska och spela, men killarna är snälla mot mig =)

Peppar inför ikväll

Taggar inför Felicias klubb ikväll, under tiden käkar vi kyckling till middag och obsessar över vad jag ska ha på mig.
Weeeeee!

Headset - Orsak till skilsmässa?


Fanny är ett geni

Kolla på film i duschen - kanske världens bästa idé nånsin?

Tidig morgon, hallonmarmelad, tvätt + film

Hallonmarmelad. Det är gott.
Kom hem från jobbet vid 10. KAOTISK MORGON, minst sagt! Till slut fick vi igång broilern iaf och jag fattar hur den fungerar. Har hunnit tvätta och ser nu Chain Reaction medan vi viker kläder. Nu är det bara att rita, rita, rita!

24:e November

Aaaah, idag är det exakt en månad kvar till julafton! Paniken börjar sippra nerför ryggraden. Har gjort vissa planeringar med julklappar, men köpt otroligt få hittills..
Annars jobbar jag på med årets julkalender, första luckan är på torsdag, om en vecka! *gulp*

Action idag på jobbet när den nya broilern (grillen) kom. Förpackningen var så bred att den inte kom in genom dörren, så ivriga små pojkar med kofötter (?) bröt upp den och bar in den. Installation imorgon bitti, kul att åka till jobbet klockan 6 på morgonen ens lediga dag =S Spännande dock!

Match mot Österåker 23/11

Matchen borta mot Österåker igår gick inge bra. Jag, Nicklas, Fabbe och Affe spelade. Fabian vann en match (efter mycket bra spel som han själv var nöjd med) och Affe vann en. Jag spelade bra, så jag är nöjd ändå.
Jag och Nicklas spelade i dubbeln och skötte oss ganska bra. Inga set tagna dock i dubblarna. Oh well, en match kvar innan jul, tagga!

ÄTA PENGAR?! Det är ju världens käk, kittlar dödsskönt i kistan


Fröken Frauke Presenterar nu på lördag!

Se till att inte missa Felicias och Johns nästa klubb, den kommer bli fantastisk!
Den 26 november är det premiär för FFP Extravaganza! Stora salen på Nalen kommer återigen att bli det underhållningspalats som det var på första hälften av 1900-talet. Vi kommer att se förstklassig underhållning av några av de största artisterna i Europa, ett av Stockholms bästa jazzband och en 1940-tals inspirerad fotoutställning.

Temat på denna tillställning är Andra Världskriget - eller rättare - kabarén och kreativiteten som trots krig och nöd ändå flödade. The Windmill Theatre i London är vår scen och inspiration, och det var här den burlesqua “revolutionen” startade i England under kriget. Hit kom både soldater och sociteten, män som kvinnor, för en stunds verklighetsflykt från den grymma världen utanför.

Vi kommer att ha en fullständigt fullproppad natt för er - så kom i tid!
Redan första timmen bjuder vi våra 250 första gäster på gratis Casa Rivas mousserade vin tillsammans med sång i uniform och uppträdande av ´upcoming burlesque starlet´- Lady Francesca

Detta är också vernissage för konstnären och fotografen John Paul Bichards: The Evacuation. 
En ny fotoserie där han utforskar sin familjs evakuering av The Channel Islands under Andra Världskriget.

Ungefär kl 22 blir det swingdans till Janne Sjöblom trio i den vackra balsalen, och showen som följer kommer att bli magnifik!

Artister:

Dusty Limits - The compere without compare
Vår konferencier och en av de största komiska genierna i Europa! Han har både vunnit utmärkelser och rest runt hela världen med sin vassa tunga, sin komiska briljans och sin fantastiska sångröst. En gayikon utan dess like!

Vicky Butterfly - Catch her if you can...
Burlesqueartist, dansare, performence-konstnär och kostymör, Vicky Butterfly är något utanför vår värld. Hon är en av världens abslout största och mest kända burlesquedansöser och har en unik estetik av tidigt 1900-tal, vaudeville och skir skönhet.

Fräulein Frauke- the Saucy Songbird
Kvinnan bakom FFP och en av Sveriges största burlesquestjärnor lovar nytt broadwayinspirerat krutdoftande spektakel...

Virginia Valentine
Burlesque superstar och kvinnan som satt Stockholm på burlesquens världskarta med sitt fantastiska arbete med Hootchy Kootchy Club!

Ruby Luscious 
Denna vintage darling förför med klassisk burlesque á la 40-tal och har retroglamour ut i de handskklädda fingerspetsarna...

Vår residenta dj Daniel the Bottomless Soldier kommer leta i gömmorna efter en grym blandning för ett svettigt dansgolv!

Dessutom har vi en fetishistisk sjukstuga som kommer ta hand om våra sårade soldater!

Vi har ingen uttalad dresskod men hoppas få se en uppsjö av partyglada och uppklädda gäster: uniform, vintage, burlesque, epok, fetish etc uppmuntras!
Vi älskar uniformer av alla dess slag, men uttalade nazistsymboler säger vi nej till.

Lördagen den 26 november
Nalen Stora Salen
21.00 till 02.00
150 kronor
Förköp www.nalen.com

www.frauleinfrauke.com
Gilla vår facebooksida: http://www.facebook.com/pages/Fr%C3%B6ken-Frauke-Presenterar-Burlesqueklubb/110089232419793

Varmt välkomna till årets happening!

XxX Fräulein Frauke och John Paul Bichard

Ps, bjud in alla ni känner! ♥

Nu är det klippt..

Nicklas tog en sväng förbi vår stamfrisör på S:t Eriksplan och klippte sig nu på eftermiddagen.
Från att se ut som en luffare är han nu jättesnygg i sin "Tintinfrisyr" =)
Till slut fick jag min cola, innan dess åt vi hemlagad pizza till middag och så ser vi på filmen Mumien med Brendan Fraser (inköpt på Elgiganten idag för 49 kr). Snart läggdags!

Rusta

Ännu en gång går vi upp i gryningen för att ta första IKEA-bussen till Kungens Kurva. Idag gick vi dock till Rusta istället för till IKEA och köpte en motionscykel till Nicklas så han kan hålla igång hela vintern. Great success.
Vi kollade även på en 42" LED-TV på Elgiganten som hade specialpris. Vi kan inte bestämma om vi ska ta den nu eller vänta tills vi får större och kan ha större tv-möbel (och således ännu större tv, som jag egentligen vill ha)..
I-landsproblem..
Annars gick träningen bra igår, bådar gott inför bortamatch mot Österåker imorrn (men jag har lyckats få ryggproblem, så fort jag böjer mig fram det allra minsta så blixtrar det till längst ner på ryggen. Det är inte så bra inför pingismatch efter lång jobbdag =S)

Vi har så smått börjat komma igång med julklappsshoppingen. Köpte två idag till exempel. Väntar nu på att Nicklas ska komma hem från att vara kattvakt med proviant (läs cola)!

Tjejkväll med Singstar och Lips!

Jag bjöd över lite tjejer från jobbet att komma över och sjunga karaoke igår kväll. Ida, Linnea (tillbaka från Spanien, wee!), Anna och Anna kom! Först blev det lite Buzz Pop Quiz (då Ida vann), sedan Singstar. Det fanns rikligt med snacks och en fruktbål.
Vi sjöng Singstar Abba, Kent, Sjung med Disney och Svenska Hits + Lips Party Classics, Number One Hits. Det var väldigt lyckat!
När vi körde i lag vann först jag och Anna S (i Disney), sedan jag, Anna G och Linnea (i Abba).
Bålen var populär, men jag tror att jag drack 3/4 av den (vilket också märktes.. =S)
Nicklas kom hem vid 02.15 (han hade varit hos Martin och kollat på film), då var bara Ida och Anna G kvar, vi fyra körde Buzz Big Quiz, Anna vann. De drog vid 03.27. Lyckad afton!

Lasse Brandeby död

Tråkigt att Lasse Brandeby gått bort efter en tids sjukdom. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13962021.ab
Jag har nog mest sett honom som Kurt Olsson, men även i andra grejer på tv..
Idag har varit en seg dag, återhämtar mig efter gårdagen och helgens huvudvärk. Jag ritar, han spelar. Gulaschsoppa till middag.

Vernissage - Super Mario Bros World 1-1

Talangfulla Elsa Olsson har spenderat tre år på att brodera hela första banan från Super Mario Bros till NES.
Idag var vi på vernissage för konstprojektet på Djurgården.
Superhäftigt och roligt att se! Det bjöds på muffins och fläderdryck.
Jättekul att prata med Elsa också! Vi har ju också en viss erfarenhet av pilligt, tidskrävande pixelhantverk ;) Jag hade till exempel på mig mina Mario-örhängen dagen till ära.
Verket är 6 meter långt. Hon kan tänka sig att hyra ut det, eller sälja det, om någon betalar tillräckligt (och då pratar vi nästintill sexsiffrigt)
Nu peppar och städar vi inför tjejkväll ikväll!

Undrar varför Fanny har sömnproblem..


Fler filmer

Fler filmer som Nicklas köpt från Tradera:
Jag är mest exalterad över A life less ordinary =P

Fars Dag-middag, räkmackor och film

"Fars Dag-middag" med familjen i tisdags.
Jag var inte och tittade på Nicklas pingismatch igår då dom fick spö med 0-8. Istället satt jag hemma och ritade och kollade på tre filmer (Bride Wars, I Love Trouble och The Tourist). Jag åt ägg- och räkmacka och myste.
Nu är det också mys: The Hitcher, Milky Way-godis, cola, filt, nya lampor i lägenheten. Vi åt fläskfilé med kokt potatis och gräddsås till middag, det blev matlåda. Nice helt enkelt.

Man kan inte pleasa alla..


Liknande filmaffischer

Jag tycker att det är väldigt kul att se när någon stackars sate har gjort ett kollage med olika filmaffischer som liknar varandra.
Vissa är ju helt galet lika =P

IKEA-tripp!

Vi tog den första (kl. 10) IKEA-bussen imorse för att köpa lite småsaker till hemmet.
Frukost för 10 kronor kan nog ingen motstå, så vi käkade när vi kom dit. Två små frallor, ost, kalkon, gurka, te ingick! Jag tog en kanelbulle (för fem spänn!) till efterrätt.
Vi hittade allt som stod på listan, lite bra-att-ha-saker och kollade efter julklappar.
Vi kom hem med två lampor (så nu har vi tre lampor i vardagsrummet istället för en!), lite värmeljus, fyra nya kuddar (yay!), klädrullar, en pall som Ramel kan hoppa på, några dörrmattor, två extra hyllplan till vår DVD-hylla + lite svarta tallrikar.
Vi är mycket nöjda! Nu middag med familjen.

Träningsmåndag

Efter att ha ätit resterna av köttfärsknytena vi hade till middag igår ser jag på filmen Fair Game och ska strax åka till Parkgatan för att träna med Felicia.
Nicklas är och hjälper till med flytten idag också, ikväll är det pingisträning. Duktiga duktiga. Konstigt nog har jag redan träningsvärk, men vet inte var det kommer ifrån.. =S

Inge kul att leka med Nicklas..


Jonas födelsedagshäfte

Stackars försummade blogg! Nu är jag dock färdig med det sång- och pysselhäfte jag gjorde till Jonas och hans 30-årsfest som var igår. (Det är det som har tagit upp all min tid de senaste dagarna..) Tyvärr kom jag två timmar sent till festen eftersom min skrivare bestämde sig för att spotta ut 8 vita papper istället för det jag ville skriva ut.. =S
Sähår såg häftet ut iaf (se om någon kan lösa de tre rebusarna?):
På slutet fanns det ett quiz, med frågor om Jonas. Den som hade flest rätt vann en biotripp på valfri film med Jonas!
Både Jenny, Daniel och Erika kom först med 10 poäng (av 16) så de svarade på utslagsfrågan (Vilket klockslag föddes Jonas?). Då kom Jenny först och vann biobiljetterna!
Jag hade inte min kamera med mig igår (=O) för det blev så stressigt, så vi testade att fota med Nicklas mobil, får se om vi lyckas lägga in dem på datorn sen.. Skriver alltså senare om alla aktiviteter, men kul hade vi! ;)

Assassins Creed: Revelations

Vi deltog i en liten tävling på Gamereactor.se och fick chansen att spela Assassins Creed: Revelations på Inferno (spelställe som ligger en minut från vår port) igår. Jonas var med som barnvakt, man fick varsin goodiebag och tävlade i ett quiz (man kunde vinna en special edition-utgåva av spelet)
Vi var inte där så länge, men vi hann iaf spela lite, förlora i frågesporten, dricka höstens första julmust och prata med en trevlig kille från Ubisoft. Så dåså.

11-11-11

Idag är det den 11/11 2011, det är lite kul! Lyckades dock missa kl. 11.11.11 för att jag var upptagen av vad Julia Roberts gjorde för hemskheter i "My Best Friend's Wedding".. =S
Helst av allt vill jag bara rita tusen saker för att kunna datera dem, men tyvärr har jag andra saker för mig =(
Nicklas är och hjälper Lisa flytta, det är denna helg.

Stackars Fabbe..


Call of Duty: Modern Warfare 3-releasefest!

Jonas och Daniel hade varsin VIP-biljett över till en releasefest för CoD: Modern Warfare 3 igårkväll på nattklubben Ambassadeur, på Kungsgatan. Vi möttes på hötorget, väntade in Mäkis sambos systerson Sebastian och drog alla sex till the partey!
Temat var limegrönt. Det fanns ingen ost i år, men det var små utsökta hamburgare att snacka på. Vidare fick vi en nyckelkedja med ett access-kort, två drinkbiljetter och en lysande grön pinne. Goda gröna drinkar bjöds det också på.
Vi testade spelet, det ser najs ut!
Det var lite underhållning under kvällen, en engelsk ståuppkomiker som gjorde narr av svenskarna (works every time!) plus att ett par svenskar tävlade online mot andra spelare i typ London, Amsterdam, Rom. Det var kul, de var sjukt duktiga!
Det blev lite kändisspotting också! Jonas Mäki fotade sig med snygg-Erik (från EMD), vi såg Tore Kullgren (från FCZ), Sean Banan och Amit Paul (från A-teens)
Spelet släpps kl. 00.00. Vi gick och tog våra jackor och ställde oss vid utgången första av alla, eftersom några skulle med ett tidigt pendeltåg. Alla var väldigt förväntansfulla i kön! (fast mest lekte vi bara med röken som kom ut ur rökmaskinen..)
Jonas var först att få sitt exemplar! Weee! Jag och Nicklas fick varsitt, och nu har vi två tv:s hemma igen, så vi kan spela tillsammans online =P
Man fick även med sig varsin t-shirt hem (oj, vad det retade stackarna utanför Webhallen som hade fått "bara" ett spel! =P)
It was an awesome night... =)

Lysande framtidsutsikter..


Livat på söder

Angelica firade sin 25-årsdag på baren Morfar Ginko, på Söder. Sveriges spelelit samlades i källaren för att chilla och fira henne. Vi hittade Jonas, Daniel och Jonas Mäki (alla från Gamereactors redaktion)
Vi träffade lite folk som jobbade på Gamex och satt och snackade med dem. Nice!
En SJUKT snygg arm!
Nice!

Adam och Lisa på besök

Supertrevlig (sen) kväll igår med Adam och Lisa. Vi åt mat från Eastanbul och käkade rikligt med chips på kvällen =)
Ramel sprang omkring fritt i lägenheten hela kvällen och var söt. Ämnen vi pratade om på kvällen var fotbollsskador, drömmar, familjer, barndomar, gamla barnprogram, relationer, sex och framtidsplaner. Ska göras om snart!

Middag med Lidam!

Efter en galen jobbdag (och vecka för den delen) är det dags för middag med vårt favoritpar Adam och Lisa, wee!

Nya filmer

Nicklas tog en tripp till Täby för att handla lite Laserdiscs till vår samling. Det blev inte mindre än 6 stycken á 20 kr styck. Filmerna var:
The Full Monty (Sjukt rolig komedi med en massa arbetslösa snubbar som tänker strippa för att tjäna pengar)
The Hitcher (Otäck thriller med Rutger Hauer som en, minst sagt, psykopatisk liftare)
Robocop 2 (uppföljaren till en av Nicklas favvisar. Polisen som dör, men sedan kommer tillbaka som en robot för att bekämpa brott!)
Patriot Games (Harrisson Ford, thriller baserad på Tom Clancy-bok. Ej sett.)
Tremors (Kevin Bacon blir jagad av konstiga underjordsvarelser. Så sjukt bra film (även fast den låter lite konstig)!)
Blind Fury (Actionfilm om en blind snubbe som slåss mot folk. Eller nåt. Nicklas visste knappt själv. Jag bara hoppas att den inte är som Daredevil =S)

En sån TREVLIG kund!


The Sims i verkligheten

Tänkte uppdatera läget på The Sims-vis. (För er som inte vet vad "The Sims" är för något kan jag förklara att det är ett dataspel där man styr små gubbar och ska få dem att må så bra som möjligt med hjälp av olika mätare som speglar deras behov (därav "Needs")).
Såhär skulle mina mätare se ut just nu:
Hunger Ätit upp alla rester från gårdagens mättande kyckling-bacon-gräddsås-pasta-rätt.
Energy Vaknade 6 imorse, har jobbat hela dagen. Är räätt trött
Comfort Sitter bekvämt i min soffa
Fun Har laddat hem nya banor till GoW3 och spelar. 'Nuff said
Hygiene Njae..
Social Bjöd Jonas på middag igår, har varit social idag på jobbet, två födelsedagsfester i veckan.
Bladder Pas des problèmes
Room Stökig lägenhet, disk och inga tända ljus så långt ögat kan nå..