Alleycat #3, 28/6 -14

Igår var Nicklas med i ännu en cykeltävling. Start och målgång utanför Rosenbad, Fredsgatan. Han körde tillsammans med Sophia och de kom på 12:e och 13:e plats. Eftersom han varit sjuk i en vecka så var det inte ett så dåligt resultat! (25 tävlande)
(Nicklas i brun tröja utan hjälm sexa från höger)
 Folk (de första fyra, som köttat utav bara satan) var väldigt trötta efteråt :P
Här kommer Nicklas och Sophia
De första fyra var; Joakim, Batman, BabyDiamond (alla de från Ryska Posten) och fyra kom Morgan från Bring (ettan från förra Alleycaten, då var ingen av de första med)
Efterfest rakt över gatan:
Vi satt och hängde i trappan med Ingrid och Sophia (hon vann en drinkbiljett för att hon kom in som bästa tjej (av 3)). Vi tre tjejer ska anordna en Alleycat tillsammans! It's gonna be amazing (ni som känner mig vet ju hur det blir när jag har hand om saker, ojoj :P). Efter att Ingrid gick för att kolla på Brasilien-Chile-matchen satt vi kvar rätt länge och snackade. Gratis fruktsallad! "Måste fotas" tyckte jag. "Det var konstigt", tyckte Sophia.
Jag har även övertalat Ingrid och Sophia att vi tre ska tävla i nästa alleycat (de två är riktiga bud, jag kan knappt cykla och går vilse överallt i stan, så det är lite orättvist...). Måste skaffa en bra cykel... :/
 
Alla är peppade inför EM!!

Quest-for-coolest-appartment #3

 Nu är jag äntligen redo att lägga upp bilder från vår första tapet vi satte upp 14 juni. Vi gjorde oss nämligen i samma veva av med vår älskade arkadmaskin Astro (vi har haft honom i över 5 år!), och då förstörs helheten. Idag fick vi hem våra nya (New) Astro City!
(varför byta ut dem överhuvudtaget? För att vår var väldigt sliten, hade slitage på skalet och inuti, vi har fått ny fin panel med andra färger och framförallt: en credit-knapp uppe på panelen (istället för att klättra in i maskinen och trycka på en knapp längst in varje gång man vill spela)
 
Här är vår lilla spelhörna!
Jag hittade Donkey Kong-bilden på nätet, justerade till rätt storlek, beställde hem och så satte vi upp den. Innan vi fattade att många av bubblorna som uppkom lägger sig efter ett tag så var det måånga svordomar, men resultatet blev jättefint och till och med Nicklas är supernöjd!
 
Här har vi lite före- och under-bilder!
Nu (när vi kommit hem från cykeltävlingen som var idag) ska vi spela lite Snow Bros. på nya maskinen! :) 

(Språk-) Tokiga Fanny


Norrköping-resa inbokad!

OMG OMG OMG, idag bokade jag en tripp till Norrköping för att se både Harry Potter-utställningen, sova en natt på hotell och så gå på Kolmårdens Djurpark dagen efter! (Det fanns en speciell deal man kunde göra, hittade en reklamaffisch i tunnelbanan)
15 juli (Nicklas är ledig från 4:e juli till 4:e augusti) åker vi! (om du vill hänga på så valde vi inträde till Harry Potter-utställningen kl. 15.00)
Det blir antagligen det enda speciellt vi gör i sommar, utom att hänga i Trosa förstås. Resten av lägenhetspengarna kommer i början av augusti, kanske drar vi på någon sista-minuten grej då. Vi får se hur det blir med min skola i höst också (de har fått in mina betyg nu vet jag, skönt. 11 juli får jag veta!)
Varken jag eller Nicklas har varit på Kolmården på över 15 år, så det ska bli jättekul att dra dit tillsammans. Kan honest to God inte säga vilket av dem jag ser mest fram emot! Jag vet att jag blir mobbad när jag säger det men...
I'M SO EXCITED!!!
Mer information om utställningen: www.harrypottertheexhibition.se/
och Upplev-Norrköping-dealen: www.upplev.norrkoping.se

Rea på spel!

Ett litet tips till gamers: Just nu har Sega rea på en massa spel på Xbox Live! Vi köpte Sonic The Hedgehog 2 (världens bästa spel, kom först till Mega Drive) för 25 spänn! Vi har även köpt Sonic & Sega All Star Racing 2 och Streets of Rage-samlingen!
Finns en massa fler gamla klassiker; Altered Beast, Toejam & Earl, Alex Kidd, Comix Zone m.m.
Alla som kommer ihåg och förfasas över detta ljud hade en bra barndom :)
(Nicklas spelar om spelet nu och vi båda typ dör när han hamnar i vattnet!)

Quest-for-coolest-appartment #2

För en vecka sedan så sade jag godnatt till Nicklas klockan 23.30 (han måste upp till jobbet nästa morgon) och passade sedan på att tapetsera vår långa vardagsrumsvägg! (5,88 meter lång)
Vi (jag) hade hittat en fin bild över floden i Paris och Eiffeltornet, gjorde den sedan lila (för att det ska passa temat i vardagsrummet) och så beställde vi hem den från nätet. Några dagar innan hade vi redan gjort en tapet tillsammans, så jag visste hur man skulle göra (-ish).
Jag höll på från 23.30 till kl. 04.30 på morgonen! Såg serien 24, hann med ganska många avsnitt :P
Nicklas vaknade till en härlig överraskning och resultatet blev kanon! Inga bubblor, skarvar eller ojämnheter! *superstolt* (kunde skurit bättre vid taket, men det var supersvårt så skit samma)
Vi är sjukt nöjda!
(där ser ni min arbetsplats också, där sitter jag och jobbar hela tiden, men kan titta på tv eller hänga med Nicklas i soffan samtidigt)

Och näär har det nånsin funkat..?

 

Captain America of course!


Midsommar!

Så, då kom det lite bilder från vår midsommarafton, som avnjöts här hemma i Solna. Vädret var ju som bekant inte jätteskoj, men vi bestämde oss för att klä oss rejält och sitta ute i parken iaf! Såhär mysigt hade vi det
Vi grillade, såklart. Det var jättegott, lax i folie med färskpotatis, grönsaksspett, chili bearnaise, en jättegod sallad till. Awe-some!
Lite aktiviteter hanns med! Vi delade snabbt upp oss i lag; jag, Nicklas och Johan i B-laget och Fabian, Jonas & Sophie i A-laget.
A-laget tog hem hela turneringen med 4-2. De tog poäng i kubb, volleyboll, norska fyllan (med ca en hundradel),
frisbeegolf och filmcharader. Mitt lag fick poäng i badminton och frisbeegolf (blev oavgjort).
Till slut gav vi upp och gick in. Så blev det roliga aktiviteter där inne också, innan folk drog vid 1..? Trevlig afton var det iaf! Och folk tyckte vår lägenhet var fiin ^^

Glad midsommar!

Det blev till att fira midsommar här i Solna med de närmaste bara. Inte så varmt kanske, men det kommer bli bra ändå (man har ju förberett en 10-kamp juh). Hoppas att alla har det bra idag!

Cykelserier!

Jag får höra så många roliga historier från Nicklas cykelbudsjobb (och från hans arbetskamrater, som varit med ännu längre), så nu har jag börjat rita lite cykelserier! De ska höra ihop med en ny serie jag jobbar på, då huvudkaraktären är cykelbud. Svårt att rita cyklar, men bra att få en utmaning!
Nicklas har satt upp en på anslagstavlan på jobbet, den blev uppskattad :P

Det otroliga händer!

Idag var dagen då jag började använda min nya symaskin (tack mamma (och pappa) för fin födelsedagspresent!), och har redan sytt upp ett par gardiner! Det tog ca en timme innan jag lyckats trä alla trådar och få igång grejen, men bara typ tre minuter att sy... Oh, well. Och glöm inte allt mätande, klippande, nålande först också!
Resultatet:
Är väldigt stolt över mig själv, men inte stoltare än över att jag från kl. 23.30 och 04.30 förra natten tapetserade en 6 meter lång vägg själv! Typ min greatest achievement.. ever! (Kommer bilder på den sen)
Nu är det fika hos Nicklas mormor som fyller 93 år!

Quest-for-coolest-appartment #1

Sakta men säkert blir fler och fler små projekt färdiga i lägenheten. Vi har överanvänt den grymma sidan photowall.se, där man kan få vilken bild man vill som en fototapet eller canvastavlor (eller affischer). 
Såklart att man väljer de underbara "kattbilderna" och gör tavlor av!
De är väldigt populära i media and such nuförtiden, men jag ville ha dem på väggen redan innan det blev coolt ;) 
http://fannicklas.blogg.se/2013/april/vacker-konst.html

Tiny winy string bikinicat

Så är faktiskt titeln på cykeltävlingen, eller "Alley-caten", som Nicklas var med och körde idag! Det här var den officiella bilden till eventet, och på le spoke card (kort man får varje tävling, som man sedan sparar)
Utom själva tävlingen (ta dig till ca 10 olika stationer och gör olika uppdrag i stan och kom sedan i mål först) så var det även pris för bästa outfit (och de uppmuntrade att vara så avklädda som möjligt) och snyggaste dykning ner i vattnet (ja, i Årsta skulle de doppa sig minst till axlarna, annars måste de lägga på 5 minuter! :O)
Starten gick vid statyn av Gustav III:e på Skeppsbron, det var en underbar dag att ha cykeltävling på!
Snygga Nicklas till höger ovan (han har nya strumphållare på sig, men vägrade gå hela vägen med nipple pasties, då hade han definitivt vunnit bästa outfit, nu kom han bara tvåa i den grenen...)
Jag satt och pratade med Crosstowns enda tjej, Ingrid, hon var checkpoint vid samma plats som starten. Supertrevlig är hon! Här kommer Nicklas farande uppe i högra hörnet!
Nicklas kom in som fjärde man, och hade missat en kontroll, så det blir straffavdrag på det. Dock hade Johan missat fler grejer, så Nicklas slutposition blev tredje plats! Weee!
Lätt snyggast är han iaf!
Sedan var det trevligt öl-häng med alla i Rålambshovsparken (där målgången var).
En av stationerna var att häva en öl!
Vid prisutdelningen
Här är de tre vinnarna! Tvåan Antoine (CT), ettan Morgan (Bring) och så trean Nicklas (CT)!
Det var superkul att vara med och kolla, har missat ett par alley-cats innan :(
LÄNGTAR EFTER CYKELBUDS-EM 3-6/7 -14!

Fannys experiment för midsommar!

På Nicklas jobb har de en s.k. "Habanero-whiskey", en flaska som räcker för evigt och som de tar sig små smuttar av varje fredag efter jobbet (och kanske andra dagar också?). En väldigt stark whiskey helt enkelt (som ger en hicka, haha!) Vi bestämde oss för att göra en likadan inför midsommar! Vi köpte samma whiskey-sort och en habanero-frukt, delade den i tre och lade ner i flaskan! 
Nu ska den bara stå och ta all färg från chili-frukten (den är tydligen helt vit i deras fall)! Vi får ha det som något slags straff, tror jag... :S

Fannys prognos

Nu när fotbolls-VM är igång (och vi bara har kanal 1, 2 & 4), så kan man inte undivika att kolla lite på matcherna.
Hade gårdagens match på i bakgrunden och hörde dagens matcher från sovrummet (där jag ligger med premiärmigränen för denna lägenhet!).
Tänkte lägga upp mina lag innan det kickade (höhö) igång, och nu efter Hollands match mot Spanien blir det lite pinsamt, men såhär trodde jag iaf:
Vinnare: Tyskland
Tvåa: Spanien
Trea: Brasilien
 
Hejar gör jag på
1. Holland
2. Tyskland
3. Frankrike
4. Spanien
 
Skriver detta mer officiellt för att sen verkligen kunna rubba in i folks faces när jag får rätt. (meen nu är jag lite skakad efter att Casillas släppte in hela 5 mål.. :S)

Know when to stop talking...

 

Definitely


Ångbåtens Dag

Åkte som sagt in till stan från landet i tisdags (Daisy är såå duktig på att åka i bilen nu, resan tog av någon anledning mer än två timmar och hon var sjukt chill och klagade inte mycket!)
 
På onsdagen så åkte vi med båten Norrskär till Vaxholm, för det var "Skärgårdsbåtens Dag", en årlig händelse med uppvisning och kapplöpning av de gamla vackra ångbåtarna och så jippon och marknad i Vaxholm.
När Fanny är in charge of picknickmaten, då är Fanny in charge of picknickmaten! Egenmarinerade kycklingspett, varmrökt laxpiroger med vitlök och örter, hembakta (hjärtformade) kuvertbröd, stor sallad, kyckling/bacon/broccolipaj och så förstås de obligatoriska laxmackorna (gravad lax i tunnbröd).
På hemvägen åkte vi båten Enköping, kom till hamnen vid 22.30, supertrevlig afton!

Ordning och reda

Skönt, nu har våra tapeter kommit (beställt två fototapeter med egenvalda bilder att ha som fondväggar i vardagsrummet)! Vill ha fint till midsommar, då våra första officiella gäster kommer (ej familjemedlemmar). Har även ringt och felanmält avloppet i köket, som alltid varit dåligt (runnit ner långsamt) men häromdagen tog helt stopp.
Såå skönt med hyresrätt igen, så vi slipper betala och fixa allt själva! De dök upp samma dag (två gånger samma dag eftersom den första snubben inte kunde fixa felet).

Hah!

 

Vill inte ens tänka på vad det ingår i den menyn...

k

På landet!

Nu befinner jag mig faktiskt ute på landet på en blixtvisit. Fick bilskjuts ut på söndagen och får bilskjuts in på tisdagen. Varför inte ta med sig katten, ritblocket och datorn en sväng?
Faktum är att jag åkte dit för att ta med alla sommarsporter till stan, då vi ska fira midsommar i Solna i år. Vårt kubbspel, frisbee, brännbollsetet, fotbollen, volleybollen, badmintonset, mina koner, pinnar för att köra norsk fylla m.m. Sedan är vi redo att ha kul!
Vi roar oss här ute också (Felicia och John kom ut idag). Nicklas jobbar tyvärr, så han får klara sig själv hemma (men han har ju xboxen så det är inte så synd om honom :P) Gissa vem som vann darten?

Enda (?) orsaken att skaffa en PS4:a

'Nuff said.

Meanwhile hemma hos Fannicklas

I fredags kom ett skepp lastat med något som börjar på I - Ikea-möbler! Vi utnyttjade tjänsten till fullo, 4 vagnar fulla, en hel lastbil, typ. På kvällen, och hela lördagen, har vi (Nicklas) monterat ihop möbler, skruvat upp hyllor, borrat, satt upp saker och pysslat.
En del kvar, men det börjar arta sig!

Bakning + Burlesqueklubb = sant

Puh, jag började kl. 13 på lördagen att baka mina 10 plåtar och 220 muffins till systers burlesqueklubb på Nalen. Med en paus på 45 minuter, då jag käkade mat med mamsen och pappsen (lånade deras kök eftersom Nicklas borrade i vår lägenhet).
Jag kom till klubben 20.45! Herregud! Hade ingen aning om att det skulla ta så lång tid, men jag hann iaf stå och spritsa alla, lägga upp dem på brickor och så lägga något på toppen till kl. 22.05 då de behövdes (delades ut till gästerna som om det vore tårta, det var ju 5-årsjublieum)!
(Fyra brickor under bordet också!)
 
Jag var verkligen inte klädd, och hade andra planer så jag såg bara det fantastiska öppningsnumret, sedan drog jag hem.
Här är buketten med 30 rosor jag lämnade hemligt i hennes loge innan jag drog därifrån.. :P
Hade gärna stannat hela showen men var helt slut från allt springande och stressande. Nästa gång!

Judge Dredd-flipper!!!

O. M. G. Idag fick vi äntligen hem vårt flipper vi paxat från en snubbe som han massor i Huddinge. En livslång dröm för Nicklas, en några-års-lång dröm för mig. Det svåra är att hitta ett flipper med ett coolt ämne, plus att det ska vara roligt att spela. Vi lyckades klämma in båda grejerna med vårt Judge Dredd-flipper! Weee!
(jag ville dock köpa Shrek-flippret, för det är hur kul som helst, spelade det på Birka-båten en gång, men det kostade nästan 35 000 kr, så det får bli någon annan gång :P)
Vi är supernöjda att lägga till denna skönhet till vår spelhörna! Mer väntar...

På tal om Judge Dredd ritade jag denna för ett tag sen:

SÅ borde vi ha också!

Meanwhile på en bio i Aten:

Fannicklas firar!

Annars då? Jo, vi firar med grekisk take away och bubbly (cider i "poff-flaska") för att vi fått pengar från försäljningen av lägenheten idag! IKEA imorrn då ;)

Fannys födelsedagsfirning!

Kollage från gårdagens firande av mig/spelande av mitt nya spel (det var omtyckt, men många hade massa åsikter om hur att göra det bättre, ska fila lite på det)
(Nicklas vann båda gångerna vi spelade, både mot Lucy, Fab, Fel och mot hela min familj, bra jobbat!)
(och ja, jag vet, Nicklas vinnar allt, hela tiden...)

Om jag ändå vore bra på Photoshop...

Sånt här borde jag bara pyssla med om jag hade tid, öh, kunskapen.. en tjock katt!
Källa: Internet (glömde spara länken)
 
Nu iväg till Fridhemsplan för lite tv-spel med Fabcy (Fabian + Lucy), mitt nya brädspel och så fira min födelsedag! :)
 

Pokerkväll hos Johan!

Såhär trevligt har man när man åker och spelar cash game poker hos Johan i Högdalen!
Det måste sägas att trots att vi kände oss sjukt risiga, stela och bakfulla dagen efter krossade vi Jonas och Sophie i badminton på söndagskvällen, wooopi! (och med krossade menar jag att vi vann med 3-2 i matcher, alltså så jämnt det bara kan bli). Moahaha!
 
I veckan händer det spännande saker, jajjemen! :P