Gott nytt 2014!


6 månader som vegetarian!

Den 30 juni, för exakt 6 månader sedan, bestämde jag mig för att bli vegetarian. Lite spontant sådär.
Jag äter fortfarande fisk, skaldjur, mjölkprodukter och ägg, men inget kött. Hur har det gått då? Jodå, det går bra. Har inte tillkommit så många nya rätter, men vi jobbar på det. Saknar inte alls kött, eller, ibland så kan jag få konstiga cravings på typ en korv med bröd eller Felix köttbullar och makaroner, men det händer väldigt sällan.
Andra saker som kommit av att bli "vegetarian":
¤ Jag har börjat gilla lök (gul lök har jag alltid hatat, och rödlök har jag bara gillat litegrann tidigare)
¤ Jag äter lax (olika sorter) ca 3-5 gånger i veckan
¤ Jag har börjat gilla fetaost
¤ Det blir hemskare att läsa och se djur som lider (borde kanske vara tvärtom)
¤ Jag har smakat tonfisk och rotselleri för första gången
¤ Jag väger 4 kilo mindre än för 6 månader sedan
¤ På julbordet blir det till att äta lax, potatis och ägg
¤ Jag har blivit mycket generösare mot tiggare och dylikt
¤ Jag har kommit på att allt som är gjort av soja är gott!

Nyårslöften!

 

Bio + fler julklappar!

I fredags efter bådas jobb möttes vi upp och åt på Kungshallen, sedan såg vi på Thor: The Dark World på bio!
Den var väldigt bra, mycket bättre än ettan! Såg ännu en trailer på nästa Captain America-film, är så exalterad att jag skulle kunna spy! I vår står det...
Efteråt drog vi hem och öppnade varandras julklappar! Vi hade bara med oss ett par var ut till landet, vi gillar att ha vår egen julafton.
Vi spicade upp det lite med matcher i Super Smash Bros. Vinnaren efter varje 4-minutersmatch fick öppna ett paket! Det blev ganska lagom eftersom han hade några fler saker till mig än jag till honom ;)
Vi gav varandra bland annat ett Sonic-monopol, citronpress, 5 stycken olika Batmankalsonger, två t-shirts, en snökula med Batman, lite köksprylar, kylskåpsmagneter, nya hörlurar, lite filmer och lite Mega Drive-spel.
It was a good night! :)
 
Nu är det off till nästa "julafton", med Nicklas mormor, mamma och o:co!

Julfirandet ute på landet

Det var en kort, men trevlig, vistelse ute i Trosa med familjen. Annandagen var jag tvungen att åka tillbaka till stan för att jobba kl. 10.
Lite skönt att vara hemma också dock. Imorrn firar vi att vi båda har långledighet genom att gå på bio (fick biopresentkort i julklapp!) och så ska vi ge resten av våra presenter till varandra på kvällen. Sedan har vi faktiskt ett par julklappsutdelningar till, nämligen med Nicklas mamma/mormor och så med pappan. Nyår firas i stillhet med Jonas + Sophie o:co. Nice! Längtar till det nya året med nya tag!

Årets julkort!

Såhär såg våra julkort ut i år:
Lite roligare än här-är-söta-vi-med-tomteluvor-och-djuren-i-knät! (Nästa år kan jag dock inte lova att det inte blir sådana...)

God jul!

önskar vi från Trosa!

Julfirande på landet!

Ja, jag vet. Det är väldigt tyst här på bloggen. Det händer för mycket i december! (hur jag hade tänkt rita en serie per dag är beyond me). I söndags åkte jag direkt från jobbet till landet i en väldigt fullpackad bil med fem människor, två djur, resväskor, julklappspåsar m.m.
Vi har hunnit hänga lite, spela Harry Potter-spel, baka pepparkakor & lussekatter, käkat pizza, klätt granen, jagat katten som gillar att vara ute. Nu ligger alla klappar redo inför morgondagen och då är det också dags för premiären av mitt nya spel jag jobbat på i närmare tre månader, wohoo!

De flesta människor - och så den där Fanny


Lucka 20


Lucka 19

 

Lucka 18


Julfint här hemma!

I all julstress så gör vi lite julfint här hemma. I helgen pyntade vi granen.
Katten var väldigt fascinerad. Så mycket att leka med, så lite tid.
Och mycket riktigt. Nästa morgon fann vi denna syn:
(Nu har vi knutit fast den :P)
 
Annars har jag tre dagar ledigt nu innan jobb i helgen och sedan ut till landet för att fira jul där. På lördag kväll är det släktmiddag. Nu måste jag köpa sista klapparna, slå in allting, skicka julkort (vi har så sjukt snygga julkort i år!) och göra klart familje-jul-spelet. Det trillar in 3-4 avier varje dag (har shoppat loss på nätet/ebay i år :P)

Kanske dags att fixa julklapparna?

 

13/12

 

Lucia

 Några av mina seriefigurer önskar alla en glad lucia (stackarna som jobbar på Vivels idag, över 600 lussekatter beställda, det kommer bli en lång dag för dem...)
 
Känner du igen dem alla? :)

Lucka 12


Vilken helg!

Vi har sett filmen Gravity med min favvoskådis Sandra Bullock (och ja, den var bra) och så har vi sett föreställningen Rain Man på Rival, med Robert Gustavsson och Jonas Karlsson (riktigt bra!) och så har jag varit på Vivels årliga julfest = först kolla in nyöppnade kaféet i Älvsjö, och blev bjuden på mängder med champagne + löjromssnittar + frågesport, därefter fantastiskt julbord på Operakällaren, sedan vidare till Kafé Opera. Du fick dricka exakt vad och hur mycket du ville. Stackars Sara och mig som jobbade dagen efter :S
 
(och ja, som fisk-skaldjur-ovo-lakto-vegetarian så blir det till att äta lax. I mängder. Sara är likadan, hennes tallrik såg ut så också :P)

Vinnaren av adventstävlingen!

Sex personer lyckades lista ut låttexten tillräckligt för att kunna säga att artisten som skrivit låten var John Lennon! Bra jobbat! I vanliga fall brukar jag dra en vinnare, men eftersom det inte var så många denna tävling (och detta blir min sista adventstävling för i år, förklarar närmare i lucka nr 6!) så tänkte jag att de alla får varsitt pris! Så Fredrik, Sophie och Fabian får en originalserie/teckning, Jonas och Linnéa får sina Trisslotter och nyblivna pappan Daniel får en pärlplatta! (jag kontaktar vinnarna per mail för mer detaljer).
 
Det man skulle få ut av rebusen var följande:
So this is christmas. And what have U done. Another year over...
 

5/12


4/12

 

VAD skulle miljö och hälsa säga då..

 

Lucka 3

 

2/12


Lucka 1: Adventstävling

För alla som inte har läst bloggen i december tidigare så börjar nu en tradition jag gjort sedan 2010. För varje dag fram till julafton så kommer det finnas en lucka på bloggen. Under den har det tidigare varit seriestrippar, en för varje dag (kolla i menyn uppe till vänster för att se serierna från föregående år!), det här året har jag kört något nytt och spännande, hoppas att ni kommer gilla den! 
 
På söndagar så är det dock tävlingar! Klicka på luckan så får du alla instruktioner! 
Här under kommenterar du:
Namn
Mailadress
Vad artisten heter som skrivit låten
Vilket pris du skulle vilja ha!