Not easy..


I'm soo lucky, haaaaha (oh wait..)

 

Dag 78 - Mysig promenad i centrum

Åh, det är sånt härligt vårväder nu! Efter min lektion idag drog jag ut på stan (behövde ändå köpa lite grejer), köpte en glass, satt på en parkbänk och åt i solen iklädd mina nya solglasögon, sweet!
Tog ett jäkla tag innan jag hittade den här gatan i centrum, med H&M till höger och GAME till vänster. Viktiga ställen!
Längesen jag shoppade kläder till mig själv! Det här var roligt i "New Look"'s omklädningsrum :P
Kom hem med ett par jeans och en kjol från H&M, ett par skor från New Look (20% studentrabatt i hela butiken, awesome!) och en Xbox One charger.
Har även lämnat in min mini-laptop som är trasig, hoppas jag får tillbaka den (fungerande) imorrn. Om inte måste jag skaffa en ny, annars kan jag inte spela Xbox! (och nu är den nya betan till Gears of War 4 ute och allt! :S).

Dag 77 - Lord of the Rings-quiz!

Hade galet kul på Bar One igen när det var dags för Sagan om Ringen-quiz! Jag och mina tre vapendragare var i lag, plus en ny bekantskap (som jag genast förälskade mig i eftersom hon hade på sig en Harry Potter-tröja) Sophie. 
Jag hade, som vanligt, skrivit upp mitt namn på deras Facebook-event, där en person dras som vinnare och får en gratis middag till sig och en vän. Banne mig om inte jag vann ikväll! :D *sjukt jävla glad*
Vi fick välja vad vi ville från deras LotR-themed meny. Tog varsin "Boromirito", den var stark men god ^^
Trots att vi hade två extrema experter (och jag löste nästan alla anagram!), fick 48/65 poäng, så var vi inte nära att vinna. Vi rättade bordets bredvid, de fick bara 7 fel, men vann ändå inte! Tough crowd.
Kul hade vi iaf, efter quizet tvingade jag alla att spela några partier Vänd-åtta (med min LotR-kortlek såklart ;P). Marie vann. Alltid trevlig promenad hem också, eftersom Manon och Panos bor granne med mig ^^

Dag 69 - Friends-quiz!

Superkul med Vänner-quiz på Bar One förra måndagen! Jag kallade mig något av en expert, Manon hade precis sett alla säsonger på tre månader, och Marie hade sett första (relativt längesen, tror jag). Vi beställde in "Fried stuff with cheese" och drinkar. Quizet hade 85 frågor!!
Jag fick ganska snabbt revidera min uppfattning om att vara expert. Frågorna var extreemt svåra (jag måste plugga Harry Potter en månad tills det quizet kommer!). Saker som bara nämnts en gång i hela serien, obskyra saker. (Ex: Vad har Joey för bank-pinkod? Hur många ankor var det i badkaret när Rachel badade? Vad är fyra av karaktärernas mellannamn?)
Vi gjorde så gott vi kunde, fick 35 poäng. Slog de väldigt kunniga tjejerna som delade bord med oss med endast 1 poäng, scooore. Jag är nöjd att jag fick 13/13 på kategorin "Vem sa detta?". Hade testet varit bara repliker hade jag aced it ;)
Kul, men svårt!

Halp!

Har en läxa I teknologi-kursen, var tvungen att göra en undersökning som har något att göra med social media. Vore supertacksam om du orkar gå in och fylla I den!
Nu: Lord of the Rings-quiz!

Syster på besök!

Här var det inte uppdaterat på ett tag, men jag lever!
Syster yster Felicia kom i måndags och stannade några dagar. Vi hade jättekul, såg på film och gick på promenader, åt på The Edge Bar och upptäckte Sheffield City Centre. 
Jag pluggar på, första skolveckan gick bra och vädret börjar bli vårigt och härligt!

Gears-serier

Jag ritar lite andra serier till bland annat min Twitter, dem handlar främt om mitt favoritspel Gears of War (eller, om mig spelandes det). Tänkte jag kan lägga upp denna här också, jag tror att man förstår idén :P
(Händelsen skedde dock på svenska)

Påsklovet nästan slut!

Exalterad över Friends-quiz på Bar One måndag kväll. Den kvällen kommer även min syster och ska bo hos mig några nätter, kul kul! Bara två dagar kvar av påsklovet, tillbaka till skolan på måndag. Har jag två uppsatser att skriva dessa två dagar? Japp, hur visste du det ;)

Learn English through Technology

En av mina kurser jag läser är "English Language and Culture - Learn English through Technology". En kurs jag var tvungen att läsa som lärarstudent (måste läsa minst 10 högskolepoäng "kultur"). Den här kursen är extra rolig eftersom vi får bland annat lära oss saker som att blogga, twittra, använda Youtube och Google Docs. Saker som jag, minst sagt, kunde innnan. Särskilt blogga såklart, har närmare 8 stycken (även om jag bara faktiskt använder 3 aktivt).
För denna kurs skapade jag en ny blogg, fannysjoblom.blogspot.co.uk, och vi var tvungna att välja en publik och ett syfte med den. Jag valde att skaffa en matblogg för studenter i Sheffield. Vi var därefter tvungna att blogga en gång om dagen i en vecka. Lätt som en plätt.
Läxan vi har fått nu över påsklovet är att tweeta om nyheter sex gånger och att "vlogga" tre gånger. För den som inte vet vad det är betyder det att blogga, men med video istället för text!
Kommer inte blogga mer på den (om jag inte är tvungen), och efter att jag gjort tre vloggar kommer jag inte göra det igen heller (usch, inte min grej!), men vill ni se så kan ni. 

POST!!!!

Åh, älskar att få post! Idag kom ett stort tungt paket med mitt absolut favoritgodis (som jag saknar så mycket!) från världens bästa Linda!
Tack raring, love you! <3

Fanny på hostel i London


Fanny i London


Dag 51-54 - London! (och Leeds)

Det blev en kort och nördig London-vistelse. Kom fram på torsdagskvällen med bussen. 3½ timme tar den, lätt som en plätt, tror jag somnade. Anländer till Victoria Station, lyckas faktiskt ta mig till tunnelbanestationen, byta till nästa linje, gå av vid Paddinton Station och hitta till mitt Hostel (eller, jag gick vilse en halvtimme innan jag hittade, men det är lite för att vara jag). 
Equity Point. Absolut ett helt okej hostel. Billigt som fan, trevlig personal. Frukost ingick i priset.
När jag anlände på kvällen hade tjejerna (tog en säng i ett rum för 8 kvinnor) redan släckt, något de gjorde kl. 22 varje kväll (även på helgen).
Mitt rum. Min säng är den översta i hörnet, med gul läslampa.
Eftersom mina rumskamrater somnade så tidigt satt jag nere i uppehållsrummet på kvällarna (där vi också åt frukort på morgnarna) och käkade godis och såg på film/surfade.
Frukostbuffén var enkel men bra!
Jag hade väldigt fint väder när jag var där. Promenerade 98% av tiden, över hela stan (och det är en väldigt stor stad!). Gjorde en del turistgrejer, museer osv.
 
Gick inte in i Madame Tussaud's för kön var flera kvarter lång!
Bäst på hela resan var såklart att besöka King's Cross Station, fota mig med Platform 9 3/4-skylten och gå i Harry Potter-shoppen!
Här stod jag över en timme och köade för att bli fotad av deras fotograf (och sedan köpa det hiskligt dyra fotot i affären bredvid).
Harry Potter-shoppen var underbar såklart, lyckades gå ut därifrån med bara mitt foto, ett Hufflepuff-diadem och ett par Hogwarts-örhängen. Mycket stolt över mig själv.
Gick faktiskt till alla nördiga Harry Potter-ställen jag kunde hitta i London (tyvärr tog jag inte den stora Warner Bros. Studio Touren, de hade inte plats dagarna jag var där). Jag gick till St Pancras International (som filmades när Ron och Harry flyger iväg med bilen i Chamber of Secrets), till Piccadilly Circus och Tottenham Court Road (dit Harry, Ron och Hermione tog sig efter bröllopet i bok/film 7), till London's Zoo Reptile House (där Harry pratade med en orm i film/bok 1), Charing Cross Road (där puben The Leaky Cauldron ligger, och innanför den ingången till Diagon Alley), Leadenhall Market (där man kan se dörren som filmades till The Leaky Cauldron), Westminster Tube Station (där Harry och Arthur åker till ministeriet), Great Scotland Yard (som användes till utsidan av The Ministry of Magic), The Australia Building (som användes till att filma Gringott's).
Utom grejerna i HP-shoppen köpte jag bara en sak. Ett par svarta mjukisbyxor. Sjukt nöjd. Nu kan jag gå omkring med något annat i lägenheten än min Batman-pjamas..
Åt gott på kvällarna. På fredagen hade jag det gött ett par timmar utanför bion vid Leicester Square. Käkade, läste, kollade på folk och gatuartister.
Såg på Batman vs. Superman på premiärdagen. Stor, pampig biograf (och dyyr)
Skippade Paris (för att resan var så dyr med så kort varsel), tog en extra natt i London istället. Innan jag åkte hem spenderade jag en halvdag i Leeds, bara 35 minuter från Sheffield (inte för att jag somnade på bussen och missade att gå av i Sheffield, that would be crazy). Det var mitt andraval av stad i England att studera i, så det var kul att se den lite snabbt. Mat, mer promenad (sån jävla värk i vader och blåsor vid det här laget), bäst var Leeds City Market. En utom- och inomhusmarknad med en massa stånd och grejer. 
Var lagom trött när jag kom hem. Leeds var en fin stad, (tyvärr var det en hel del byggnadsarbeten som förstörde idyllen). Väldigt nöjd att jag pluggar i Sheffield dock, älskar den staden!! Trots att det regnade som tusan kände jag att jag var hemma. Trevlig tripp i vart fall!