Dagens kollage


En eminent julklappsbok

Har börjat bläddra i en bok jag fick i julklapp av Felicia och John, "How to Draw Superheroes". Passar väldigt bra eftersom jag har börjat med med mina ritövningar, men också för att jag alltid har velat göra en superhjälteserie.
Många bra och nyttiga tips i den!

Några backpackers

Svårt att välja bara en av mina gubbar..
Med färgläggning blev det snyggare:

Meanwhile hemma hos Fannicklas..


Liten header

Svårt att göra en passande header som reklam för bloggen på måtten 400x50 pixlar =S
Såhär blev den iaf
Jag ligger faktiskt femma på toppbloggers sida! (har varit med i ett par år, men brukar hålla mig runt en trettionde plats i kategorin "Humor")

Sagt och hört #2

Saker någon sagt, taget helt ur perspektiv =P

Rituppdrag

Har spenderat stor del av dagen med ett roligt teckningsuppdrag. Mycket klippande och klistrande, nu börjar färgläggningen..

Miniturnering och Megamind

Jonas och Daniel tittade förbi igår när de ändå jobbat på eftermiddagen på Inferno (spelställe som ligger i vår byggnad). Vi körde en liten miniturnering med ett valfritt spel var. Daniel tog Mariokart Wii, Jonas Buzz, Nicklas Soul Calibur 2 och jag Worms. 4 poäng till vinnare, 3 till tvåan, 2 till trean, 1 till fyran. Flest poäng vinner!
Som ni ser blev det oavgjort mellan Nicklas och Jonas. Avgörande gren blev Beer Pong. 3 muggar var. Räfflande match, men Jonas tog hem segern och Paradisasken (Daniel spelade Resident Evil 4 under hela finalen, det var kul att se honom hoppa till och skrika gällt när det dök upp "zombies" från ingenstans =P)
Idag har varit en sjukt trög dag med sedvanlig huvudvärk. Megamind har vi sett dock, det borde alla göra.
Har gjort om i menyn högst upp i bloggen så att snögubbeserien kan ses med ett enkelt knapptryck, bland annat.
Nu är det läggdags. Hoppas på en mer produktiv dag imorgon.. =S

Ritövningar

Jag har länge tänkt börja med detta projekt, men tyckt att jag varit för upptagen. Nu banne mig är det dags. Jag har pratat om att göra en "ritövning" varje dag, innan jag börjar min arbetsdag. Många tecknare eller illustratörer gör det, inte bara för att värma upp handen utan också för att öva sig på att måla saker realistiskt och på så sätt bli bättre. Jag tänkte skriva ner olika saker att rita på en massa lappar och sedan lägga ner i en hatt-(ish). Varje dag så drar jag en lapp och ritar det som står på den! Då behöver jag aldrig sitta och slösa tid och tänka på "Vad ska jag rita idaag..?"
Exempel på en ritövning kan vara att måla händer, rita av Brad Pitt, ett självporträtt, en sommaräng, en pinuppa, ögon, någon som äter, skor, ett flygplan, en stillbild från en film, ett höghus, en människokropp, spagetti och köttfärssås, hösten, en vinflaska, ett mänskligt hjärta, en nyckelknippa, fötter, en hund, en person som dricker kaffe, en cd, ett dukat bord, ett lik, någon som gråter, en fiol, en sommarstuga, Harry Potter, ett oroligt hav, någon som lagar mat, en skärgårdsbåt, en folkmängd, en kattunge, gardiner, en vas med blommor, en baby osv. osv.

Jag kommer öva på perspektiv, skuggor, färgläggning och måla att som det ser ut i verkligheten. Bara nyttiga saker! Efter att jag ritat grejen, om är nöjd med den, lägger jag upp den på bloggen. Då får ni se något vackert och jag får något att blogga om. Win-win for all! Har du något förslag på ritövning till mig? Spelar ingen roll om det är något litet eller stort, lätt eller utmanande. Vad vill du se mig rita? Kommentera! Wish me luck! ;)

Någon njuter av helgen..

Helgen firas med fläskfilé och potatisgratäng, Lips (12:a på första försöker på nya låten "Carnival"!) och Unknown.

Blått mögel?


Ensam hemma-kväll

Nu är Nicklas på SuperMotaro och övar inför shootertävling. Han och sex andra är i ett lag och ska försöka få så höga poäng som möjligt i ett utvalt spel. De tävlar mot 5 andra lag. Efter det åker han med Leffe till Viksjö för att spela pingismatch. Jag sitter hemma och har en ovanlig ensam-hemma-stund.
Jag kan spela GoW, äta kladdkaka med vispad grädde, läsa min nya bok, se på Notting Hill, rita, redigera eller bara hänga med Ramel. What to do..?

Kommunikationen flödar...


Nya spel

Nicklas bytte bort ett redan utklarat spel vi tröttnat på till dessa:

Snygga tofflor

Nicklas tittade förbi på SuperMotaro idag och passade på att köpa dessa snygga tofflor!
Sjukt nöjd! (och sköna är dom också) ;)

Improvisationsteater

Kul att möta upp Jonas och Åsa på söndagseftermiddagen för att kolla på improvisationsteater inspirerat av Tennesee Williams. Vår alldeles egna Jenny var en av skådespelarna.
Mysig lokal, två akter med olika karaktärer och historier. Mycket bra skådisar!
Kul va're!

LAN + Worms

Efter en kort tripp på SuperMotaro (som då gjorde om i affären så det var lite rörigt) åkte vi till Spånga,
hämtade upp kinesmat och drog hem till Jonas för att lana Call of Duty: Modern Warfare 3 med honom och Daniel.
När vi var i lag vann vi varje gång =P
Vi hann även med några omgångar Worms 2: Armageddon. Kul spel. Eftersom jag är ovan och således förlorar har vi nu laddat ner det hemma så att jag kan öva! =)

Hemmafest

Jonas, Fabbe och Anders kom över igår för lite Lips, Buzz, Beer Pong, Donkey Kong, Streets of Rage 2, Guitar Hero 6 och Absolut Överrens. Jag hade bakat små minichokladmuffins. =)
Trevlig kväll. Jag vann i Beer Pong när jag var med Nicklas och Anders. Jag och Jonas förlorade.

Heeeelg

Nu testar vi igen: Firar långhelgen (fortfarande 4 dagar ledigt, vissa tycker nog att det är lång tid ;P) med att ta hit lite folk för Buzz, Lips, Beer Pong osv
Weeeeeeeeeeeeeee!

Grym bok

Har just läst ut en mycket bra bok. "Bad Boy" av Peter Robinson (julklapp från Nicklas). Rekommenderas!
Firar långhelgen med att baka kladdkaka och äta till vaniljglass och jordgubbar + se tredje delen i "The Shining"
(EDIT: Varken firning, helg, kladdkaka eller glass ikväll eftersom jag jobbar imorrn också =S Istället blir det kaviarmackor och o'boy till ett Arkiv X-avsnitt..)

Bestämd man


Spelkanin

Ramel vill också vara med och spela!
Han gillar att klättra på arkaden. Vi får låta honom spela Bugs Bunny in Double Trouble ;)

Horde 1-50 i ett svep

Idag har vi varit produktiva. Obligatorisk städning/göra rent i Ramels bur/diskning/gå och handla, men även satt vi och spelade från Horde 1 till 50 i Gears of War 3 för att få the ribbon "Long Hauler". Det tog runt 3 timmar.
Vi har även käkat kyckling, potatiscroquetter och paprika/chili-sås och sett på Rise of the Planet of the Ape.

Pingisträning och fjärilar i magen

Hade första pingisträningen för säsongen igår. Det gick bra, slagen satt där de skulle (typ). Vi var sex stycken där och körde matcher alla-mot-alla. Spelade först mot Nicklas, förlorade med 8-11. Förlorade mot Kenneth med typ 7-11, mot Rickard med 10-12 (that's right, jag är grym) och även 10-12 mot Vitaly (spelar alltid grymt mot honom, misstänker att han har problem mot vänsterhänta). Enda vinsten för kvällen var över Gert, 11-8.

Nicklas hade åkt tidigare för att vara kattvakt hos sin mor och kolla till Martins lägenhet. Tycker det är kul att när han mötte upp mig i Hallonbergens Centrum innan träningen så fick jag seriöst fjärilar i magen. 5 år har vi varit tillsammans och hjärtat hoppar fortfarande till när jag ser honom efter att ha varit ifrån honom en stund. Otroligt..

Morgon-guilty pleasure

Varje vardagsmorgon vaknar vi (jag) alltid upp och sätter på tv:n till The Doctors Show.
Jag är lite småförtjust i det programmet. Fyra olika läkare svarar på frågor om sjukdom och hälsa.
(Mest är man väl bara kär i unge Travis ;P)

Ha en bra dag

Jag har ett boktips till envar! Mina goda vänner Jonas Elfving och Magnus Arvidson har skrivit boken "Ha en bra dag" som kan beställas från Vulkan.se i både pocket och inbunden form. På baksidan kan man läsa väldigt träffande:

"Dag för dag försvinner livet! Det vet de flesta, men visst är det lätt att glömma?
Med "Ha en bra dag" vill vi ge Dig en samling grå visdmsord designade för att göra Din dag lite, lite sämre."

I boken kan man alltså läsa 101 ord och meningar såsom "Är det så här du vill bli ihågkommen?", "Och så duggregn", "De ringer aldrig tillbaka" och "Det tar aldrig någonsin slut".
Ett måste i allas bokhylla =)

Roliga missförstånd

Gå in på http://playingwithwordsisfun.wordpress.com/2011/12/14/25-best-autocorrects-of-the-year/ för att läsa smartphone-konversationer som blivit lite fel =P Sjukt kul!

Åbokryssningen

I torsdagskväll kl. 19.45 steg vi ombord på Viking Lines båt M/S Amorella.
Vi åt jättegod oxfilé med pepparsås och potatisgratäng/helstekt fläskfilé med kräftstjärtar, pommes och bearnaisesås till middag. Vidare har vi spelat mycket spel, både New Super Mario Bros. Wii, Shrek-flipper, Air Hockey, kortspel och patience-duell. Vi har suttit mycket i kafét och käkat godsaker + spelat, lyssnat på karaoke bara, sett på showen "Tom Jones Tribute" (två gånger), ätit otroligt dyr "skolmatsalsmiddag" på fredagen, köpt godis och läsk på taxfree, sett på Arkiv X i hytten.



Det var en jättetrevlig resa. Nu är vi hemma med laddade batterier. Hemlagad pizza väntar ikväll och nu är Nicklas på shooterträff på SuperMotaro.

Kryssning ikväll, wee!

Torsdagar är det vanligtvis sovmorgon då det inte är någon leverans att ta emot. Imorse var jag dock tvungen att släppa in elektrikern vid 7, suck!
Igår spelade Nicklas och Fabbe match mot Täby. Förlust 2-8. Nicklas var nöjd med sin vinst iaf, bra det.

Ikväll åker vi på kryssning till Åbo, med båten Amorella. 20 kr kostar den, dyrt! ;)
Vi funderar på att äta någon dyr á la carte-middag istället, men båten avgår kl. 20.00 så då är vi nog rätt hungriga..
Kul ska det bli iaf!

Snyggaste bröllopsinbjudningarna!

Kolla in den här sidan för SÅ SJUKT snygga bröllopsinbjudningar!
"Until game over do us part" <3
Trots att vi är bland det nördigaste paret i världen tror jag tyvärr att våra inbjudningar (och vårt bröllop för den delen) kommer bli sorgligt tråkiga..

DU frågade


Dagens kollage

Jag har legat i sängen med migrän hela dagen, skojigt värre. Min kropp måste trott att det var fredag idag eftersom jag jobbade igår, eller nåt (får oftast migrän när jobbveckan är över = fredagar)

King of the Day

Ny kampanj började idag på jobbet. King of the Day.
Varje dag i veckan är det specialpris på någon burgare/meny. Idag var det Whopper. Burgaren 25 kr, meal 55. Det gick mycket Whopprar..
Nu sova efter en heel del filmtittande. Nicklas pingisform kändes bra inför matchen på onsdag, gött.

Sagt och hört


Lathet, Fannicklas is thou name

Idag har varit en sån där sjukt seg dag. Vi båda har bara legat utslagna i soffan från kl. 12 (då vi gick upp, TROTS att jag ska upp halv 7 imorrn, grr!) till, eh kl. 00.00.. Som tur var orkade Nicklas krypa de 40 metrarna till pizzerian för att införskaffa middag, annars hade vi svultit ihjäl..
Jobb imorrn, ledig tisdag, Nicklas har match onsdag. Kryssning torsdag? Måste ju fira att år 2012 börjar.. ;)

Katastroffilmer

Den senaste tiden har vi sett på alla katastroffilmer vi har kunnat få tag på. Med katastroffilm menar jag inte katastrofalt dåliga filmer, utan då mänskligheten (eller en mindre grupp) är i en livshotande situation och måste ta sig ur den situationen.
 
Några exempel är ArmageddonDeep Impact (meteroiter är på väg mot oss och kommer utplåna hela planeten), The Day after Tomorrow (extrema väderförhållanden hotar hela jorden), Independence Day (aliens tar över världen), 2012 (jorden går under pga att Mayaindianerna förutsåg det), Titanic, Poseidon (rädda sig undan sjunkande båtar) osv.
 
Här kommer några andra katastroffilmer:
 
Knowing (2009)
¨
En fjärdeårsklass år 1959 ritar teckningar för att sätta ner i en tidskapsel. 50 år senare öppnas den och barnen i skolan får varsitt kuvert var. Caleb får dock inte en teckning utan ett papper av massor med siffror på. Det kommer till slut fram till pappa kvantfysikprofessor Nicholas Cage, som upptäcker att alla slumpmässiga siffror bildar datum och hur många offer som dog vid olika naturkatastrofer och olyckor de senaste 50 åren. Två händelser har inte ens hänt ännu! Om bara några dagar förutspår flickan som skrivit pappret att hela jorden kommer utrotas, men han vet inte hur eller varför! Den hade bra potential. Isabell, som föreslog filmen för mig sa ganska träffande "stäng av 5 minuter innan den slutar!". Jag måste hålla med, hela filmen är spännande och fartfylld (och till och med stundtals lite läskig!) men slutet pajar tyvärr alldeles för mycket för helhetsbetyget..
Imdb
Trailer
 
The Core (2003)
Aaron Eckhart och Hilary Swank finner sig en en jobbig situation då jordens inre kärna har slutat snurra. Det kommer i sikt leda till att allt på planeten kommer dö ut. Ett team borrar sig ner, med ett specialskepp, ner genom jorden för att spränga igång kärnan igen. Det hela låter väldigt otroligt, men i filmen så funkar det riktigt bra tycker jag. Aaron gör en strålande bra roll och man känner verkligen för hela besättningen, utom egocentriska "skurken" Stanley Tucci, vars maskin att kunna bussa jordbävningar på sina fiender gjorde att kärnan stannade från första början. Riktigt sevärd.
Imdb
Trailer
 
Arctic Blast (2010)
En meterologstation i Australien förutspår en våg av iskyla som fryser allt den rör vid till is inom sekunder. Karaktären Jack Tate måste ut och hämta sin skolkande dotter vid stranden och föra henne i säkerhet. Han kommer upp med en plan hur man ska få detta att sluta, men måste övertyga presidenten som inte lyssnar bla. bla. Inga kända skådisar (utom den onda senatorn i X-man 2 som Magneto förvandlar till en gelé-mutant) och de som är var inte så bra alls. Boring story, man ser att det är skum från en brandsläckare som är "ismolnet". Nae, den var sådär alltså..
Imdb
Trailer
 
Volcano (1997)
När en vulkan får ett utbrott nära Los Angeles blir det Tommy Lee Jones uppgift att försöka rädda staden (och hans korkade, bortskämda dotter). Ska han kunna styra lavan som rinner fram med beslutsamhet ner i havet i tid, innan den når centrala Los Angeles? Filmen gör sitt jobb, är spännande och får en att tycka hemskt synd om dem som kommer i vägen för lavan. Don Cheadle sitter i högkvarteret och Tommy är ute med brandmännen själv och hjälper människor. Typisk sevärd.
Imdb
Trailer
 
The Towering Inferno (1974)
Dåtidens största stjärnor samlade i en film. Den nybyggda skyskrapan, som arkitekten Paul Newman ritat, har invigningsfest på översta våningen då det visar sig att alla de nedskärningar i budgeten som gjorts när man byggde höghuset kanske inte borde gjorts då det bryter ut små bränder överallt pga dålig eldragning. Alla hissar och trappor ut är oandvändbara och de hundratals människor på festen finner sig försvarslösa. Steve McQueen är den buttra brandchefen, vars jobb det är att få ut alla oskadda. Lite för långsamt till en början och alldeles för många dumma människor ("Neej, inte ska vi ta oss ut från lägenheten som småbrinner lite, vi går längre in, i det innersta rummet och väntar på att brandmännen kommer och hämtar oss!") drog ner betyget, men självklart är den sevärd! Vi ser Nicklas älskling Robert Vaughn, från serien Mannen från U.N.C.L.E, som senator Parker. Även en äldre Fred Astaire.
Imdb
Trailer
 
Daylight (1996)
Sylvester Stallone är en föredetta räddningsarbetare (han fick ett par män dödade under ett räddningsuppdrag en gång och är nu taxichaufför) som skickas in för att rädda människorna som är instängda i biltunneln på väg ut ur Manhattan. En våldsam krasch gjorde att båda ingångarna har spärrats av, och till råga på det rinner det in vatten! Vi har de panikslagna människorna, de obligatiska fångarna som var på väg till fängelset, den skadade som måste tas hand om m.fl. Sylvesters jobb blir att få ut de 8-10 människorna till säkerhet innan tunneln helt översvämmas. Fine, okej handling. Helt okej skådiar. Lite otrolig i utförandet, men det är ju Stallone.
Imdb
Trailer
 
Flight of the Phoenix (2004)
Oljeriggen läggs ner, arbetarna ska flygas hem av douchebagen Dennis Quaid. Planet åker in i en sandstorm och kraschar mitt i öknen. Vattnet och maten kommer inte räcka i evighet, frågan blir om man ska sitta ner och vänta på räddning, eller försöka bygga ett nytt plan av vraket de har och då slösa vattnet? Skådisen som spelade Éowyn i LOTR är med, även Phoebes halvbror Frank från Friends. Filmen var faktiskt väldigt bra, trots att vi båda var skeptiska innan. Öknen kändes som en trolig och hemsk fiende och man vill verkligen att hela gruppen ska ta sig därifrån.
Imdb
Trailer
 
Dante's Peak (1997)
En till lavafilm kom ut samma år som Volcano. Denna är istället i en typisk amerikansk småstad med drygt 7000 invånare. De väntar på priset "bästa småstad i USA" och vill inte alls lyssna när Pierce Brosnan säger att risken är stor att vulkanen som staden ligger i botten av är på väg att få ett utbrott. Borgmästaren Linda Hamilton, som är den enda som tror honom, gör allt hon kan för att få folk att lyssna, men till ingen nytta. Plötsligt blir det jordbävningar, aska och lava som sköljer över staden och orden "I told you so", räcker liksom inte till för Pierce tycker jag. Han måste dock hjälpa Linda att åka upp i bergen, mot vulkanen, för att hämta barn och hund och gaggig svärmor. Det blir en kamp för överlevnad, minst sagt. Bra film!
Imdb
Trailer
 
Sunshine (2007)
Nyfunna älsklingen Chris Evans är med i sci fi-filmen där en rymdexpedition är på väg mot solen, som håller på att slockna. Genom att spränga en kärnvapenbomb på den hoppas de kunna starta upp den igen. Resan tar tid, de är medvetna om att det med stor chans är ett självmordsuppdrag. Särskilt eftersom det första rymdskeppet med samma mål försvann spårlöst. Kommer de lyckas rädda galaxen och människorna de älskar på jorden? Får de reda på vad som hände med skeppet och besättningen på Icarus 1? Mina och Nicklas åsikter går isär lite. Jag tycker filmen är riktigt bra fram till sista tredjedelen då den börjar flumma runt alldeles för mycket. Besviken! Han tyckte inte att den var så bra överhuvudtaget, men jag tycker ändå att man kan se den. Rymden är ju alltid.. skoj?
Imdb
Trailer

Reklam för bloggen

Alltid kul när man hittar reklam för bloggen, här på Emmyz sida
(Det finns även tips på en massa bra spelbloggar ;P)

Barcelona Tapas & Bar

Vi åt asgod mat på restaurangen Barcelona, på drottninggatan. Adam och Lisa + lite kompisar. Vi firade halvt Lisas födelsedag 16/1 men mest pratade vi bara och hade det väldigt trevligt!
Jag tog kycklingfilé på toast med aioli och guacamole + frästa räkor i vitlök och olja, Nicklas tog laxkotlett + enorma spanska köttbullar i tomatsås. Tillsammans delade vi även på vitlöksbröd och en stor tallrik med nachos. Vi blev minst sagt mätta. ;)

Aaaaw!

Sötisar!
Nu: Middag med Adam, Lisa + polare på Barcelona Tapas Bar vid Sergels Torg.

Vad ÄR denna ljuvliga doft Fanny?


Grillat på Hötorgshallen + The Adventures of Tintin

Nicklas mötte mig efter jobbet för att gå till Hötorgshallen där vi käkade grillad lax/fläskfilé med bearnaisesås
GOTT. SOM. FAN.
Kl. 18.00 gick vi till biosal 3 i Sergelbiografen för att se Tintins Äventyr: Enhörningens hemlighet.
Vi älskade den båda två! Det hände jättemycket hela tiden, den var sjukt snyggt gjord (aldrig har animerade människor gjorts så verklighetstrogna!) och vi skrattade högt många gånger.
Skurken Sakharine var otroligt lik min serielärare Rasmus från kursen i Lund, läskigt =P
Annars, bra röstskådisar, roliga referenser till seriealbum man läst. Introt var kanske det snyggaste i movie history? Lite Casino Royal-stuk på det, me like. Jag som är så skeptisk till 3D kan faktiskt säga att jag tyckte det var riktigt snyggt och jag rekommenderar det för envar.
Imdb
Trailer

Serie åt Adam

Adams vinst i adventskalendern

Ny penna, bebis och dålig musiksmak

Har köpt en ny penna som gör att jag kommer rita direkt på papper utan att skissa med blyerts innan. Meningen med det är främst att det ska gå snabbare, bli en lite "lösare" eller slarvigare stil, att jag slipper sudda och framförallt att det då, förhoppningsvis, kommer in lite mer vardagsskildringar i bildform =)
Ny burgare idag, Garlic Whopper.
Idag var föredetta arbetskamraten Anna på jobbet och visade upp sin 6 veckor gamla babyn Rosa. Jag och Vicky bara stod och drog efter andan hon var så söt!!!
Sista dagen imorrn innan tre dagar helg. Indiskt och Tintin på bio, sweet!

Vinnarna i xboxflickans julkortstävling

Vi blev inte en av vinnarna i julkortstävlingen i Angelicas blogg. Vinnarbidragen var dock sjukt snygga!
Check them out! http://xboxflickan.se/2012/01/har-ar-vinnarna-i-julkortstavlingen/
Julkortet vi fick i posten var en av vinnarna, yay! (sjukt välförtjänt!)

Världens bästa pojkvän som ser på Föräldrafällan med mig! =')


Nyårslöften inför 2012!

Alltså, eftersom jag har extrapass den här veckan och jobbar på måndag så börjar mitt 2012 först torsdagen 12/1.
DÅ ska jag börja med följande saker:
Inte dricka cola jämt
Dricka vatten till maten oftare
Rita minst en övning per dag
Rita en serie i veckan
Skicka in till minst ett förlag i månaden
Träna pingis minst en gång i veckan
Cykla oftare
Göra 20 situps om dagen
Använda hantlar mer

Nyårsafton!

Eftersom vi aldrig firat nyår själva tidigare (traditionen förr om åren var att fira nyår med Nicklas pappa, och efter det firade vi alltid hos Martina på Reimersholme) tänkte vi att vi skulle göra det i år.
Vi åt fläskfilé med potatiscroquetter, ärtor, majs, bearnaisesås och sallad. Så jäkla gott!
Nicklas var fin i skjortan han fick i julklapp av mig =) Snacks på kvällen var snittar med skagenröra och ölkorv + ost.
Skumpa vid tolvslaget, man ser ytterst lite fyrverkerier från vårt fönster..
Vi spelade Lips, Buzz: Hollywood Quiz och brädspelet "Absolut Överrens". Superkul! Kom i säng i god tid, skönt för mig eftersom jag ska upp klockan halv 7 imorrn bitti.. =S
Vårt nya år börjar först på torsdag kl. 16 eftersom jag jobbar hela veckan. Då ska vi dock fira med indiskt och bio (så jag har något att se fram emot ;P). Nyårslöftena börjar alltså först då *svullar i sig cola och pepparkakor*

Gott nytt år!