Dag 4 - Mitt studentrum!

Check-out dag från hotellet. Var uppe av mig sjäv vid 8, spelade lite Xbox innan jag drog och käkade frukost kl. 10. Tog en runda på gatorna i närheten innan jag packade väskorna och lämnade in min nyckel kl. 12.45. Det var drygt en timme tills jag skulle hämta ut min nyckel till studentrummet, men jag tänkte ta en taxi dit iaf. När jag släpar omkring väskorna och försöker vinka efter en taxi (eftersom jag av någon anledning inte kunde ringa taxibolaget från min mobil) möter jag Beatrice, som också ska bo i Endcliffe och plugga i Sheffield. Hon studerar juridik i Lund. Kul! Vi verkar vara de enda svenskarna iaf. Till slut halar vi in en taxi och åker till "The Edge", där all informationsdisken för studieboenden finns.
Mitt rum var färdigt, så jag kunde ta min nyckel och dra till min byggnad. Hittade direkt, vilket alla som känner mig det minsta kan hålla med om är något av ett mirakel. Lämnade feta väskan där nere och gick de fyra trapporna (halvtrappor really) för att kolla på rummet, innan jag gick ner och hämtade den. En tjej i byggnaden erbjöd sig att hjälpa till, trevliga människor! (jag hickade till av förvåning dock och nekade)
Rummet är litet och mysigt, hårda regler, måste hålla väldigt rent. Kontroller kommer en gång i månaden. 
Fin utsikt, även om det småregnade och var grått..
Jag ville in till centrum och köpa en tv-skärm innan affärerna stänger. Här är min byggnad, på avstånd iaf.
Det tog ca 25 minuter till min universitetsbyggnad, jag tänker att jag går till en början och sen när det blir tråkigt köper jag ett busskort. Det småduggade hela tiden, hittade en livsmedelsbutik och köpte toapapper och lite smågrejer. Letade egentligen efter ett ställe där man kunde köpa handdukar (fick inte plats i väskan). Gick och gick och gick. Det började regna mer, och blåsa. Jag frågade tre personer vart Debenham's låg, som jag visste skulle ha handdukar. De sa åt olika håll (och jag är ganska säker på att jag passerade stället precis). Gick ännu mer, försökte hitta tågstationen, bara för att knyta ihop staden lite, lyckades inte. Till slut hittar jag varuhuset John Lewis. Lyckan! De hade både hem-avdelning och elektronik. Åhléns, kan man säga. Fick köpa mina handdukar, och en kudde och en tv. 
Gick med tv:n under armen i regnstormen och försökte fortfarande hitta tågstationen (där fanns det taxibilar), men när kartongen började bli mjuk så gav jag upp och vinkade in en taxi från gatan. Vill inte att nya 24"-tv:n ska gå sönder innan jag ens hunnit hem... Lagom genomblöt och trött efter att ha varit ute 3½ timme. Hem och duscha, bädda rent, sätta upp tv och Xbox One. Ha en lugn hemmakväll, mys!
Ser på "Making a murderer" på Netflix, det håller mig uppe sent, så somnade nästan kl. 1 (rekord!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback