Fannicklas Cup 2014

Då, har jag äntligen sammanställt alla resultat och redigerat bilder från lördagens turnering! Jag och Nicklas anordnade nämligen för femte året i rad "The Fannicklas Cup", hela 26 personer deltog! Fett kul, vårt rekord innan var 16 personer, 2011. Vill du se fler foton, och framförallt alla poäng på varje individuell gren, gå in på http://fannicklascup.blogg.se
Eftersom det var 5-årsjubileum hade vi slagit på stort. Fler tv-spelsinspirerade snacks, heliumballonger i hela taket, några stora ballonger i form av 5:or, fler priser (i år introducerade vi en damklass och således ett dampris, jättekul att följa den tävlingen!), girlanger, tårta, konfettikanon (de två sista glömdes dock bort, men ändå) och förstås en ny awesome lokal, vår lägenhet i Solna!
Vi körde på två tv-apparater och så arkaden. Flippret gick varmt, då det var en sidotävling på den. Efter att vi spelat klart de individuella spelen (då man ensam samlar poäng), då satte vi igång cuperna.
Vi kör ju spel från olika kategorier. Racingspelet detta år (efter uttryckliga önskemål från tidigare år) var Trials! Ett spel som Nicklas är väldigt bra på, men många andra också! Han tog andraplatsen, Tommy förstaplatsen, Daniel tredjeplatsen och Jonas fjärdeplatsen. Väldigt spännande var det (det skiljde ca 1½ sekund mellan första- och fjärdeplatsen)!
På arkaden spelade man Space Invaders. Eftersom jag var upptagen på annat håll så hann jag inte se mycket, men mina små duktiga smurfar skrev upp sina poäng så duktigt. I slutet av kvällen kunde jag konstatera att Mattias vann väldigt övertygande med hela 3250 poäng. Tvåa kom Olle (2660 poäng) och trea Tommy (2630 poäng).
Shooterspelet var Super R-type, till SNES. Gud, vilken tid det tog! Det rullade hela jäkla kvällen! Där vann Nicklas vääldigt knappt över Erik. Trea kom Linus!
Sedan satte vi på Super Smash Bros. Melee i stora rummet och lottade in alla i krångliga scheman som bara jag förstår mig på. De två bästa i varje match går vidare, vi hade ett B-slutspel för de som kom tre och fyra i första matchen. Anton kom etta i hela grenen, tvåa kom Lucy, Nicklas trea och Kristofer fyra. Erika glänste och vann finalen i B-slutspelet!
Inne i lilla rummet var det en lika avancerad cup med en 7 stycken pooler, 4 eller 3 personer i varje, och så möts alla i poolen, och den med flest vunna matcher går vidare till slutspelet! Faktiskt de två bästa i poolen gick vidare. Där glänste vännerna från Borlänge (Mattias och Linda), som plockade andra och tredjeplatsen, vann gjorde Zebbe. Erik kom delad tredjeplats med Linda, och det var så sent på natten, så vi hann inte med en match om tredje pris! Folk var iaf jätteduktiga!
Ett tv-spelquiz rullade hela kvällen också, folk kunde vara med på det och vinna ett separat pris. Zebbe vann med 15 rätt av 19! (en fråga var felskriven av mig, så det gick inte att få rätt på den), tvåa kom Martin och Anders med 14 rätt var. Här kan du se quizet!
När man tittar på resultatlistan och slutpoängen så kan man räkna ut att Nicklas (för nu femte året i rad då) vann, med 45 poäng. Jonas kom tvåa med 42 poäng, Mattias kom trea med 41 poäng (och Erik fyra med 40 poäng!). Jämnt i toppen alltså!
I damklassen var det också jämnt och svettigt, men det blev Sophie som till slut plockade hem den vandringspokalen och priset. Hon hade 34 poäng mot Lucys 29. Linda kom trea med 26 poäng! Två tjejer som jag vet hade varit med och bråkat om dampriset, Linnea och Sophia, var båda borta på grund av släktträffar. Nästa år blir det nog ännu svettigare för Sophie om hon vill behålla titeln! :)
 Jonas vann det lilla extrapriset som var bara för i år. Han är nämligen den enda som har varit med varje Fannicklas Cup! Han var där i lilla lägenheten på Odenplan när det bara var 6 deltagare (inklusive mig och Nicklas), han var där andra året på Fridhemsplan, med HALSFLUSS, och han har varit med varje gång sedan dess. Det förtjänade ett pris, tyckte vi! Hoppades dock att han skulle få knipa förstaplatsen i år. Han har övat en massa, och hans resultat från tidigare år är; 2:a, 4:a, 3:a & 2:a. Men det gick inte att rå på Nicklas i år heller. Därför annonserade vi Nicklas pension detta år, nästa gång ska han bara vara med och arrangera!
Mattias vann flippertävlingen med 228 miljoner poäng. Tvåa kom Kristofer med 198 miljoner poäng. Alex vann jumbopriset (den som kommer sist) med 10 poäng!
 
Här har vi våra vinnare:
Det blev väldans sent innan allt var klart, men är jätteglad att så många stannade till slutet och var med på prisutdelningen osv. Vi hade superkul, hoppas alla andra hade det också! Nu längtar man bara till nästa år! :)

Kommentarer
Postat av: THE REVOLT

Va cooolt!:D

2014-09-26 @ 19:56:03
URL: http://TheRevolt.blogg.se
Postat av: Mattias

Skitcoolt att få vara med. Trea i år, satsar på bättre placering nästa gång.
Tack för en härlig cup :-)

2014-09-26 @ 20:24:00
Postat av: Linda

Skitkul att se sammanfattningen av alla bilder =D
Ja, STORT TACK igen Fannicklas för en grym kväll <3

2014-09-26 @ 21:09:26
Postat av: anna

wow va kul o va fint ni gjort o bakat, fint. dina vänner är lyckligt lottade!! hur gick de för dig då fanny , spelar inte du, eller är du "värd" och har fullt upp med det och resultaten kanske? : ) Med vänlig hälsning anna

2014-10-03 @ 05:18:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback