Västerås + Retrogathering 2014

Vi hade en kanonhelg från i fredags eftermiddag när vi tog bussen (inte tåget, pga "sabotage" vid Bålsta) till Västerås. Retrogathering hade en deal med ett par hotell och vi bestämde oss för att sova där natten till lördag!
Best Western Hotel Esplanade var mycket trevligt. Vi checkade in, lämnade våra prylar och drog sedan ut och kollade in staden (och letade efter matställe)
Mysig pub/restaurang i närheten av hotellet blev det. Supergott!
Vi funderade på att gå på bio, men drog istället till hotellrummet med en fet påse godis och såg på film på datorn & spelade Magic the Gathering (måste ta upp det igen, har ett par klasskompisar som spelar det!)
 
Upp med tuppen nästa morgon för att hinna njuta av den fantastiska frukostbuffén, innan mässan öppnade kl. 10. Kanelbullar också, förstås. Mätt blev man! 
Kö in till Växhuset där Retrogathering hölls!
Vi ville komma in och kolla själva marknaden så fort som möjligt, så man kan fynda det bästa, men jag anmälde mig till en Tetris-tävling till SNES och gjorde den istället (vann första rundan, förlorade andra. Min kontroll drog åt vänster hela tiden, blev helt psykad..). Vi hann iaf köra några rundor på marknaden, såklart.
Plötsligt var det dags för kvalet till Pong. 32 personer anmälda. Nicklas är pepp, inte så nervös (det är mer jag som är). I första omgången får han möts MXS, superduktig kille som fick en tuff lottning. 15-5.
Man spelade ända tills semifinalerna i första omgången, sedan var det slutspel kl. 17.00 på eftermiddagen. Nedan till vänster spelar han åttondelsfinal mot "Pinge", den svenska mästaren 2012. Han vann med 15-9. Sedan mötte han "Jsundh" (på lilla skärmen, det spelade på två samtidigt) och vann med 15-5.
Efter det fick vi vänta på slutspelet några timmar. Men det gör man så gärna. Vi drog och käkade på ett supermysigt kafé. Fördrev tiden med lite Magic. 
De har dedikerat ett helt rum med gamla konsoler och apparater, och där testar man spel. Så det gjorde vi.
Mer shopping, föreläsningar vid stora scenen, en tävling i Tekken (fan att jag inte anmälde mig till den, jag hade vunnit!). Hejade på polaren Cleareyes.
Till slut var det dags för alla slutspel i stora salen. Gaminggrannarna Emelie och Dave möttes i finalen av Tetris, där vann Dave tätt med 2-0. Finalen i Tekken avgjordes också.
Och så var det såklart dags för semifinalerna! Dave (som Nicklas slagit ut två gånger i just semin) fick denna gång möta "Nize", förra årets vinnare. Dave fick se sig besegrad med 10-15. Nicklas mötte "pongnoob", som spelat väldigt bra hela turneringen, och vann med 15-6.
Bam bam bam! Nicklas är i final! Yay! Han möter sin nemesis, Daniel ”Nize” Engdahl, som slog honom i finalen förra året, med 15-10. Wow, vad sugen han var på att vinna, och det gjorde han. Nicklas "Klippan" Barklund, tog det mesta och paret hade superlånga dueller varje boll. 15-10 (haha, samma poäng!) vann han med.
Efterlängtad och rättvis vinst! Sjukt snyggt specialdesignat pris han får behålla, sitt namn ingraverat på guld-ponget, massor med andra fantastiska priser!
Ettan och tvåan!
Ett ärevarv med pokalen i handen för att showa lite för vännerna, sedan drog vi direkt till ett tåg 17.41. Det blev väldigt perfekt. Nöjda med vår dag och vår Västerås-vistelse, minst sagt!
Ut och käka på restaurang i Sthlm på kvällen och så fira med Jonas, Sophie, Daniel och Alex. De är bäst på att peppa en SM-mästare! Tack för det guys!!
Hem och packa upp väskorna. Blev inte jättemycket handlat i år, lite småprylar (det till vänster!). Allt till höger är faktiskt Nicklas priser! :O Ungefär lika mycket på båda sidor. Se Nicklas väg i turneringen ända fram till guldet:
Efter en lugn söndag kan vi konstatera att vi har haft en toppenhelg!!!

Kommentarer
Postat av: Linda

Sjukt kul hörrni ni ni =D
GRATTIS igen Nicklas! Kul att du vann över Daniel i år. Har inte pratat med han på evigheter, men han ser glad ut och det är ju bra. Speciellt efter att du vann över honom.

Bilden längst upp på er är den finaste på er tillsammans som jag sett! Skitsnygg bild =)

2014-10-05 @ 23:38:56
Postat av: Carlsson

Snart är det kanske dags för rankinglistor i Pong, typ Elo-ranking som i schack osv. :)

2014-10-06 @ 09:46:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback