Ice Shot Trophy - Tidernas Största Bordshockeyturnering

Igår åkte vi med Adam till O'Learys i Nacka Forum för att de två skulle tävla i deras bordshockey-turnering som anordnas i hela Sverige under hösten.
Två personer i varje lag, högst 32 lag per deltävling, matcherna spelas i 2 x 3 minuter, vinnaren från varje restaurang kommer mötas i finalen i Tele2 Arena. Adam var den offensiva och Nicklas försvararen. Det var endast 10 lag anmälda i vår deltävling, så de delades upp i två pooler med fem lag i varje.
I deras första match, mot laget Kenneth, spelade de väldigt stabilt och bra, fick tid att utföra deras strategier och göra välplanerade mål. Resultatet blev inte mindre än 8-0 till Sundbyberg Flyers (ja, det var deras lagnamn).
I andra matchen spelade de mot en superduktig tjej + partner, laget hette Kali. De blev väldigt pressade, fick inte chansen att spela sitt spel. Ännu nervösare var dem när det blev 0-1. Vi halvlek (och sidbyte) så hade de dock lyckats kvittera. Med mindre än en minut kvar fick motståndarna i 2-1 och spänningen blev olidlig (jag som åskådare kände att "nu var det kört!").
Tror ni inte att Nicklas "Klippan" Barklunds vänsterback får tag på pucken, efter lite slarv från hennes sida, och skjuter ett välplacerat skott rakt i mål med endast en sekund kvar på matchen. Publiken blev vild, vilken grej!
I tredje matchen spelade de mot laget Råttjävlarna. Adam och Nicklas spelade lite försiktigt, men vann ändå matchen med 2-0.
Sista matchen var väldigt spännande, mot Dudemasters. De hade nämligen vunnit 2 matcher och förlorat 1. Sundyberg Flyers hade vunnit två matcher och spelat 1 oavgjord. Det är endast ett lag från varje grupp som går vidare till finalen direkt. Viktig match alltså! Det lag som vinner matchen går till final, men om det blir oavgjort är det Nicklas lag som vinner (i och med en oavgjord istället för förlust). Exciting!
Det laget var redan ökänt för att vara väldigt högljudda, vara oförsiktiga med spelen och köra med lite ojusta tekniker, så våra pojkar var förberedda. Skönt när första målet trillade in. Sedan kom det andra. Ingen slappnade av dock innan matchen var över och det kom mycket riktigt ett reduceringsmål, men bara ett. De vinner matchen sista matchen med 2-1 och går vidare till finalen!
 I finalen tog dock streaken slut. De fick möta de obesegrade Ukraina Allstars. De har bara släppt in två mål under hela turneringen. Riktigt vassa är dem, Nicklas och Adam har tyvärr inte en chans. De blir alldeles bortkollrade av deras snabba, målmedvetna spel. De låg bara under med 0-2 inför andra halvlek, inte så farligt.
Men sedan rullade det in ytterliga 6 stycken. De hade själva några chanser, men Ukraina blockerade alldeles för bra. Ingen var besviken efteråt, de hade fortfarande spelat bra (det var bara så att de andra var så jävla bra) och var nöjda med sin kväll. En andraplats tycker jag man ska vara nöjd med!
Kul var det att titta på också! Han som höll i det tyckte verkligen att de skulle försöka igen i en annan deltävling (det är ett par kvar, iaf i Stockholmsområdet), men vi får se hur det blir.