Fröken Frauke Presenterar: Cuba Libre!


Fröken Frauke Presenterar Cuba Libre!
 
Passion in Havana!
Välkomna till Fröken Frauke Presenterar, som, den 26 Maj, befinner sig på varmare breddgrader! För precis tre år sedan slog Fräulein Frauke upp dörrarna till FFP och svartklubbslokalen Pluto för första gången. Vilken resa det har varit! Från förortsdrama till flådigare Stacken Nalen via Sankt Eriksplan och nu: underbar extravagans i Nalens stora 30-tals balsal!
När det alltså är dags att fira bjuder vi in till en riktig FEST!
 
Efter andra världskriget blev Sydamerika, med Kuba i spetsen, amerikanernas hetaste resemål. Här var kvinnorna vackra, kabaretunderhållningen i världsklass, romen och cigarrerna flödade och det var en frihet som turisterna inte hade på hemmaplan.
Men bakom den glada fasaden växte missnöjet, Kuba var även politiskt styrt av jänkarna! 1959 var Castros kommunistiska revolution ett faktum och Kuba skulle aldrig bli sig likt igen.
Vi drömmer oss nu tillbaka till denna förtollande tid av tuttifruttihattar, palmer, dekadens, musik, dans, hetta och passion! Men kanske smyger sig en och annan kommunist in i denna glada och lättsamma värld av intet ont anandes turister?
Som om inte allt detta vore nog har vi även glädjen att presentera Hop-Ciki-Yaya-deckaren “Profetmorden” av den turkiske författaren Mehmet Murat Somer. Den kitschiga mordgåtan utspelar sig i Istanbuls dragqueen-värld och är fylld av turkiska schlagers, transor och mord. Sverigereleasen firas på FFP och vi bjuder på dragshow, magdans och orientaliskt disco under första timmen!

På Stora Scenen:
Luna Rosa - Exotic, Melodic and oh so Hypnotic
Londonbaserade Luna Rosa är en av Europas största burlesquestjärnor som flyger världen över med hennes glödheta artisteri. Denna otroligt vackra amazonkvinna kommer förföra er med intensitet, vodootrummor och elegans.
Bent van der Bleu - Cocky Boylesque Starlet
Bent är Finlands “prince of boylesque” och är en rutinerad och kreativ skapelse som andas galenskap, passion och talang. Med en bakgrund inom performencekonst är hans alster alltid något av konstverk i sig själva.
Fräulein Frauke - the Saucy Songbird
FF tar sig an en av hennes största idoler: Carmen Miranda, denna otroligt talangfulla och fantastiska stjärna som satte hela sydamerika på underhållningskartan som den mest välbetalda skådespelerskan i Hollywood.
Madame Magduschka - vår konferencier!
Erfaren burlesquevärd och medlem i The Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue. Hon har äntrat scener med sin oefterhärmliga blandning av glamour, improvisatoriska humor och dåliga smak över hela Sverige sen 2007.
Ivoncita and the Matadores de Amor
Ivoncita är en av Sveriges mest älskade burlesquesötnosar och uppträder över hela Europa. Hennes Matadores de Amor tar henne till nya höjder och de kommer bjuda på en alldeles sprudlande underhållning.
Yvette Les Fesses - the Dame with the Deadly Derrier
Yvette är en annan ur Sveriges absoluta burlesqueelit. Med en bakgrund som magdansare har hon skapat ett unikt uttrycksätt och en fantastisk stil. Hon är också medlem i The Amazing Knicker Kittens och kommer skaka oss alldeles förstummade!
Barbara y Eusebio
Kubafödda dansare som kommer visa oss klassisk kubansk dans inspirerad av 40- och 50-talet.
Vi har även livejazz av Janne Sjöblom Trio som lovar extra fartfyllda och latinska tongångar för alla danssugna!
DJ´s:
Fashionasti - spelar en härlig blandning för en riktig semester i Kuba
Lady Bluebird- står för swingandet och jazzandet i Harlem under kvällen
Lilla Scenen- Hop Ciki Yaya:
Lola Vanilla
Bent´s alterego och en av Finlands största Dragqueenartister kommer sätta igång showen med klassiskt drag-manér
Tollie
Mer gammeldags, elegant 30-talsinspirerad dragartist som förför till tonerna av Turkisk sång.
DJ: NevaDelay spelar 60-tals arabesque disco under första timmen
Som synes kommer detta att bli alldeles fullproppat med underbarheter! Kom i tid för att inte missa något! Förköp rekommenderas starkt:
www.nalen.com
Vi har ingen uttalad dress code: alla är välkomna! Dock uppmuntrar vi och hoppas på en uppsjö av partyglada och uppklädda gäster: uniform, vintage, burlesque, epok, fetish etc!
Vill man följa temat lite extra och behöver inspiration kan man finna det här:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.264076743687707.59131.110089232419793&type=3
Pris till bästklädda!!
Lördagen den 26 Maj
21-02.00 - 150 kronor - Förköp Nalen.com
www.frauleinfrauke.com
Varmt välkomna till Old Havana!
xoxo Fräuelin Frauke & John Paul Bichard
Trackback