Burlesqueklubb på lördag!


Vi firar och hyllar en av världens vackraste städer!
Under slutet av 1800-talet fram till första världskriget var Paris världens centrum - La Belle Epoque - den vackra epoken, var en tid av framtidshopp, teknologiska framsteg och en absolut blomstrande kultur. 
Under 20-talet och eran "Le Gay Paris" var Paris återigen på allas läppar med en jazzdansande kavalkad full av dekadens och skönhet!
Detta vill vi återskapa i ett burleskt bröllop mellan dessa två fascinerande tider på denna underbara plats.

Den 10 Mars slår vi upp dörrarna till ett Parisianskt mästerverk- det blir burlesque, sång, dans, jazz, kabaret och konst i den vackra och anrika balsalen på Nalen.

I Paris blandades alltid högt med lågt - konstnärer, författare och filosofer umgicks flitigt med nattens barn av kurtisaner, dansare, artister och prostituerade. Alkoholen och absinthen flödade och konst och frihet var en självklarhet. Vi kommer inte vara sämre och bjuder på en underbar line-up som tillsammans med er - våra gäster - kommer göra denna magiska natt oförglömlig!

Laurie Hagen- Denna Nederländska skönhet är kvällens konferencier! Aldrig har epititet "All singing, all dancing" passat någon så bra! Laurie sjunger som en gud, förtrollar som en nymph och dansar som en demon. Hon är nu ett av de största namnen inom Londons kabaret- och burlesquescen.

Fräulein Frauke- The Saucy Songbird och kvinnan bakom FFP bjuder på ett Folie Bergier-inspirerat äkta showgirlnummer i all sin prakt

Marianne Cheesecake- Exotisk, filmatisk och ikonisk! Baserad i England men ursprungligen från Kanada, Marianne har uppträtt över hela världen, nu kommer hon ta sig an en av Paris största idoler samt visa oss äkta kinesisk exotism

Blackbird Burlesque Cabaret- En av Sveriges största och mest internationella burlesquetrupper visar ett äkta spektakel! Sång, underbara kostymer och vackra damer kommer fullkomligt blända er och fylla scenen!

Velma Voluptuous - denna skönsjungande primadonna uppträder med sin odödliga klassiker La Vie En Rose, en riktig hyllning till Paris, Edit Piaf och allt som är vackert!

Alexi Carpentieri - Med titeln "Mr European Leather" har Alexi inte bara satt svenska hjärtan i brand, utan stora delar av Europa. Denna vackra yngling är en riktig multi-talang med ett redan långt cv av uppträdande på bland annat Hootchy Kootchy och Helsinki Burlesque Festival med discipliner som poledance, boylesque, kabaret och wrestling

Slippery Utopia - SL:UT är ett "in your face" möte mellan komedi, burlesque och wannabe cirkus med en bizarr twist och "happy ending"...

Wallenberg är ett pågående samarbete mellan personer från olika genrer som initierats av Nosslo-Grebnellaw Aniluap och som utforskar musik och konst genom t.ex konserter och utställningar med en lekfull och drömlik estetik. 

Livemusiken står Janne Sjöbloms Trio för- det blir dansant jazz för hela slanten.

DJ´s:

Vokalissan Curly Lou står denna gång vid grammofonen och
bjuder upp till swing, slagdängor,och en och annan vemodig tango

House of Raging Women är frankofilerna Nadja von Bahr och Moa Eriksson Sandberg vars lössläppta blandning av fransk 60-talspop, rockabilly, freak beat, soul, girl groups, new wave, gammal r'n'b, garage och stöndisco vill få dig att shake your stuff ute på dansgolvet.

Som ni ser blir det en absolut fullpackad afton- så kom i tid! Vår eminenta underhållning börjar redan under första timmen!

Vi har ingen uttalad dresscode men hoppas få se en uppsjö av partyglada och uppklädda gäster: uniform, vintage, burlesque, epok, fetish etc. uppmuntras!

Lördagen den 10 Mars
21.00 till 02.00
150 kronor 
Förköp: www.nalen.com

www.frauleinfrauke.com
Gilla vår facebooksida: http://www.facebook.com/pages/Fr%C3%B6ken-Frauke-Presenterar-Burlesqueklubb/110089232419793


Varmt välkomna till vintage Paris!

XxX Fräulein Frauke och John Paul Bichard
Trackback