Sundbybergs IK A - Spårvägens BTK B, 30/3 - 2011

Idag var det dags för a-lagets sista match för säsongen (och i div. 5 eftersom de ramlar ner till 6:an nästa år...).
SIK mötte smågrabbarna från Spårvägen. Sin storlek till trots så vann de med 8-1 förra mötet, så SIK var inte alltför hoppfulla innan matchen började. Laget var Rickard, Christian, Markus och Nicklas.
Nicklas kusin Patrik var där och kollade, kul! Vi drog otroligt många paralleller mellan pingis och dart (som Patrik tävlat i i flera år, elitserien och allt). Häftigt med så många likheter!
Första singelomgången gick inte så jättebra. Nicklas spelade mot underbarnet Oscar och förlorade med 0-3,
Rickard spelade en galen femsetare mot Joakim (ett set slutade med 22-20!), men gick tyvärr ut som förlorare i den matchen, Markus vann sin match mot Sixten och Christian förlorade mot Suheib. 3-1 till Spårvägen.

I andra omgången spelade Markus mot Joakim och förlorade, Nicklas fick möta Suheib och spelade bra men tog endast ett set, Rickard mötte Sixten och vann med 3-2 och Christian spelade superbra mot Oscar, men backade lite för mycket och kunde inte knyta ihop säcken och vinna matchen.
I dubblarna stod Nicklas över och Leif (precis hemkommen från en semester på Teneriffa) spelade istället.
Han och Markus fick möta Jocke och Oscar. SIK tog de två första seten, men tappade sedan klantigt de följande två och gjorde matchen alldeles för intressant för min smak, men till slut så drog de ifrån de nerviga killarna och vann avgörande. Bra jobbat av dem!
Topparet Rickard och Christian spelade även de en femsetare, mot Sixten och Suheib. Bra spel av båda paren, men tyvärr var det Spårvägen som gick ur den matchen som vinnare.
Nu är ställningen 7-3 inför sista singelomgången.
De spelade alla matcher samtidigt. Ett poäng är allt som Spårvägen behöver för att vinna (och det är de fullt medvetna om). Ettorna Christian och Joakim hade en riktigt spännande match med långa dueller. Till slut vann Christian med 3-2!
Näste man på tur var Markus. Han fick möta Oscar (som tog alla sina singelmatcher i förra mötet, och så också den här gången). Det gick bara inte vägen. Slutresultatet blev då 8-4 till Spårvägen, men ändå en klar förbättring från förra mötet!
De andra matcherna spelades klart ändå. Rickard hade sin fjärde (!) femsetare för dagen, denna mot Suheib.
Han är lite darrig och backar (eller som han uttryckte det själv "inkapabel till att avgöra en match"). 2-3 blev det tyvärr.
Nicklas mötte sin nemesis Sixten. Efter en låång vinnarstreak förra året så var Sixten hans första förlust.
Mötet efter det var det Nicklas som vann. Vem skulle dra det längsta strået den här matchen?
Nicklas vann första setet med 11-8, förlorade andra med 6-11, tog tredje set med 11-8, torskade fjärde med 7-11 och de dukade upp för ett rafflande sista set. Nicklas låg under med 7-9 men lyckades sedan vända och vinna med 11-9! Strålande bra jobbat!
Kul match att kolla på, laget gick hem nöjda (och motspelarna var förstås ännu nöjdare).
Efter att matchen var slut så sparade vi ett bord och spelade pingis med Patrik, som visade sig vara riktigt duktig!
(När man hör att någon "spelar lite på jobbet ibland" så har man gärna förutfattade meningar ;))
Jag och Patrik spelade ju då i jeans, så det kan hända att Nicklas slog oss (men han hade å andra sidan ett skit-låne-racket så vi ska kanske skämmas ändå..?). Superskoj anyway!

Kommentarer
Postat av: Fabian

Inte bara Nicklas som jämt spelar femsetare, tycker Rickard förlorar 2-3 hela tiden också. Grymling att du slog Sixten iaf!



När jag läste att Sunheib slog Christian tänkte jag att det måste vara en annan dude än han som var med och spelade mot oss förra året, men han verkar ju ha blivit rätt mycket bättre. Småbarn...



Kommer ni ut idag eller?

2011-03-31 @ 08:58:07
Postat av: Fanny

Mmm, både Markus och Rickard har otur med femsetare =(

Samma Suheib, har alltså hoppat två divisioner på ett år (och äger nu i 5:an..). Oh well.



Ja, det är nog tanken att vi ska åka ut idag, men mamma svarar inte på mail. Måste kanske ringa henne om en stund.

2011-03-31 @ 12:10:22
URL: http://fannicklas.blogg.se/
Postat av: Fabian

Grymling, hörde det just. Ses i eftermiddag!

2011-03-31 @ 13:56:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback