Ängby PK B - Sundbybergs A, 22/10 - 2010

Dags att spela bortamatch mot Ängby! Jag och Nicklas åkte tunnelbana och undrade hur vi skulle hitta till hallen.
Eftersom den låg en minut (och man såg den) från perrongen så bjöd det inte på några större problem.
Nicklas lotsade oss till pingisavdelningen (han hade tydligen spelat där tidigare) och han värmde upp med Rickard.
Markus dök upp vid fem i sex och gjorde laget fulltaligt. Dagens spelare var Anders Schelin, Rickard Faith-Ell, Markus Bernmark och Nicklas Barklund. Efter att ha hälsats välkomna sattes matcherna igång på fyra bord.
Markus spelade mot Fredrik Heeg Elvegård och hade inget riktigt flyt i spelet. 12-10 var det närmsta han kom till en setvinst. 3-0 till Fredrik.

Anders spelade mot Johannes Kvarnström, den äldsta i laget med sina 13 år. Duktig och säker om inte annat och Anders fick erkänna sig besegrad med 3-1.

Nicklas mötte Dag Sandegren i en ojämn match. Nicklas utklassade H3:an med siffrorna 11-4, 11-3, 11-3.

Rickard spelade mot Hannes Iwarsson. Trots att han tog första setet (med 13-11) förlorade han nästa tre med 8-11.
Efter första omgången singlar står det då 3-1 till hemmalaget Ängby. Men SIK misströstar inte!
I nästa omgång ställs Rickard mot Fredrik i en alldeles för jämn femsetare. Han tar det första setet med 12-10, förlorar sedan två set (9-11, 8-11) och plockar sedan hem fjärde med 11-6. I skilje blev poängen 14-10. Till... Rickard! Bra jobbat!

Ännu en femsetare, denna mellan Anders och Dag. 14-12 till Dag i första, sedan 5-11, 11-7. Fjärde set vinner Anders med 11-2 och bänken tror att matchen är avgjord. Dag lyckas ändå ta 9 poäng i sista set, men Anders pustar ut efter att ha vunnit matchen med 3-2.

Nicklas möter den väldigt rutinerade Johannes. Tydligen blir inte Johannes skrämd av antiloop så Nicklas, trots att han spelade bra, förlorade matchen med 3-1. (Han vann andra setet med 11-2.)

Markus spelade också en låång femsetare, mot Hannes. Förlorade ett set med 16-14, ett annat med 11-9 och så vann han ett med 12-10, så det var jämt så det förslog. Alla matcher var färdigspelade och blickarna på deras match. Vem skulle gå segrande ur striden? Det blev tyvärr Hannes, med minsta möjliga marginal.
Innan dubblarna står det alltså 5-3 till Ängby.
Rickard teamade ihop sig med Anders och fick möta Hannes och Dag. 2-0-ledning, allt se ljust ut, och så tappar SIK speleti två set. Ett alltför spännande skiljeset som går ända upp till 13-11. Rickard/Anders vann.

Nicklas/Markus har aldrig spelat dubbel ihop och det var förstnämndas första dubbel i division 5.
Genom bra samarbete och förmågan att hålla bollen vid liv (vilket ibland är allt som krävs) vann de sin match med 3-0! (11-7, 11-9, 11-9)
Inför sista omgången har SIK reducerat resultatet till 5-5. Spännande!
SIK:s försteman Anders spelar mot Fredrik. Anders tar de två första seten med 11-8, 11-9. Sedan förlorar han två raka. Veteranen är för trött för att orka sista setet (han har inte haft en enda tresetare, bara fem- och fyrsetare). Vinst till Fredrik med 3-2, 11-4 i skilje.

Rickard möter Dag. Borde inte vara några problem alls (och det var det inte heller), men Rickard backar och ballongplockar nästan Dags smaschar så andra set gick upp till så mycket som 19-11! Som tur var är det Rickard som går ut matchen som vinnare. 3-0
(11-7, 19-17, 11-7).

Markus är taggad och möter Johannes. Förlorade första set med 9-11, men skärpte till sig och plockade de nästa tre. Viktig match att vinna! Stackars Johannes hade lite problem med humöret och var ledsen efter (och under) matchen.
Siffrorna blev 9-11, 11-7, 11-6, 11-2.

Nicklas spelar mot Hannes och får veta att ställningen är 6-7. "Om du vinner, så vinner vi matchen. Förlorar du blir det oavgjort". Det är nog för att göra vem som helst nervös. Ändå spelar vår man med självförtroende, till en början, och vinner med 11-7, 11-7. Sedan spelar Hannes upp sig lite, blir taggad av publikens hejande. Han vinner två set med 11-8, 11-5. Nicklas försöker verkligen men var dödstrött, Hannes var på toppen av sitt spel. Sista set tar Nicklas bara en poäng, men han gjorde ett jättebra jobb ändå.
Matchen slutar 7-7. Det var viktigt att sno poäng från detta lag, som säkerligen kommer gå långt i serien.
Nästa match på tisdag mot Vällingby, nya tag tills dess!

Kommentarer
Postat av: Fabian

Grymt! Många 5-setare, oavgjort låter ganska rättvist :)

2010-10-23 @ 13:55:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback