Gren 2: Boule

Precis bredvid Gisesjön finns faktiskt en boulebana. Den användes flitigt på lördagseftermiddagen då vår tävling gick av stapeln! Vi körde att alla möter alla och den som har flest vunna matcher vinner, den med näst-flest kommer tvåa osv.
Vi kör "Martins regler", vilket innebär att man kör först till 12 vunna poäng, den segrar. Man kastar först ut en liten träboll (på ca 3 cm i diameter) 6-10 meter. Sedan gäller det att få sina tre klot att hamna så nära den som möjligt.
Först möttes bröderna Barklund. Nicklas började med en stor ledning, sedan höll Martin på att komma igen, men så drog Nicklas ifrån och vann med 13-9.
I nästa match möts Adam och Fanny. Utklassning är nog ett ganska täckande ord. Adam tar ledningen, behåller ledningen och vinner med 12-3.
Martin möter Adam i nästa jämna match. Vinner med 12-8.
Nicklas spelar mot Fanny härnäst. Hon gör ganska bra ifrån sig, lägger sitt klot riktigt nära träbollen. Han skjuter bort hennes klot med en av sina och lägger sedan resten precis bredvid. 12-3, samma siffra hon fick mot Adam.
Fanny är ändå vid gott hopp då hon ska möta Martin (det hade hon kunnat bespara sig). Det går inte hennes väg men hon tar iaf fyra poäng den här gången. 13-4 till Martin.
Sista matchen står mellan Adam och Nicklas. Sistnämnda har redan två segrar, Adam har en och Martin två. Vinner Adam blir det poängräkning! Väldigt jämnt, även om Nicklas alltid höll ledningen. När det stod 11-9 till honom fick han till en trepoängare och vann med 14-9!
Nicklas vann alltså, sedan kom Martin, därefter Adam och sist Fanny.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback