Fanny tipsar (v36)

Nu ska jag tipsa om en film som jag har sett 20-30 gånger. En favorit, iaf min familj.
Den heter "Overboard" eller "Tjejen som föll överbord" starring Goldie Hawn och Kurt Russell.
http://www.imdb.com/title/tt0093693/

Den handlar om den rika, bortskämda Joanna Stayton som anställer den lokala snickaren Dean Proffitt från den lilla byhålan Elk Snout att bygga om hennes garderob på deras enorma yacht.
Som allting annat (allt vad hennes tjänare gör), är Deans jobb inte utfört till hennes belåtenhet.
Hon vägrar betala, slänger hans verktygslåda OCH honom själv överbord och yachten kör från platsen.
Han tycker alltså INTE så bra om Joanna just då..


Dean är en ensamstående, hårt jobbande far till fyra vilda söner. Han har problem med socialen eftersom barnen löper amok och livet är lite struligt. När han ser på nyheterna en morgon att Joanna befinner sig på sjukhus med minnesförlust (hon har ingen aning vem hon är!) och att hennes riktiga make lämnar henne där, för att leva livet utan henne, tar han ett beslut. Han pratar med sönerna, köper lite klänningar och så hämtar han hem henne från sjukhuset och tutar i alla att hon är hans fru Annie Proffitt. Eftersom de är nyinflyttade till Elk Snout är det ingen som reagerar.

Plötsligt har han en hushållerska som lagar matan, sköter barnen, tvättar hans kläder, städar, hugger ved, bakar, stryker och mycket mera. Felet är bara att Joanna har aldrig gjort något av dessa saker i hela sitt liv! Filmen är minst sagt roande när man ser henne lösa alla situationer som uppstår i ett vanligt, stökigt hem med vilda barn, som hon inte ens känner igen. Hur anpassar hon sig?

Och vad händer när det gått så lång tid utan att Dean sagt nånting till henne, och de t.o.m börjar titta annorlunda på varandra?

Det är en typisk feel-good-film som man vill se om och om igen!
Rekommenderar den verkligen!


Trailer: (varning för spoiler dock)
http://www.youtube.com/watch?v=YfBuaRgos1o


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback